Питания за инверторен климатик ?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Питания за инверторен климатик ?
Никой няма да ти даде такива данни.КОП се мери при някъкви температури ама какви никой не казва.Хората му дават нормална работа до -15 оттам нататък пак ще работи но в ненормална среда и тоз КОП драстично ще падне.Абе всичко е до момента .Ти ако улучи температура -3 и мъгла гледай как бързо се заледява климатика.Това е най тежкото за кой да е климатик - влага и ниски температури.Въпроса е да съумее да се справи.При - 20 ако е сух студ бачка си без проблем.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Добре, а тая Тошиба дето дадох като пример (http://www.sofclima.com/page.php?n=155782&SiteID=687) очаква ли се да се справи зимата добре?
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както обикновено, пишете предимно глупости.
Ето ви таблици за капацитети на един от най-продаваните модели на Fujitsu/General
Подобни таблици има и за другите марки/модели, друг е въпроса доколко производителя/вносителя/търговеца желаят подобни цифри да достигат до клиента, защото точно по тези таблици се разбира кое е добро само на рекламната брошура и кое наистина си заслужава.
P.S. Също така има и машини, на които отдаваната и мощност не пада при минусови температури. Такъв е модела ASYG09/12LTCA - При +7 градуса има номинал 4КВт, при -7 номинала не е мръднал и с 1% надолу. Изводите оставам на вас
Ето ви таблици за капацитети на един от най-продаваните модели на Fujitsu/General
Подобни таблици има и за другите марки/модели, друг е въпроса доколко производителя/вносителя/търговеца желаят подобни цифри да достигат до клиента, защото точно по тези таблици се разбира кое е добро само на рекламната брошура и кое наистина си заслужава.
P.S. Също така има и машини, на които отдаваната и мощност не пада при минусови температури. Такъв е модела ASYG09/12LTCA - При +7 градуса има номинал 4КВт, при -7 номинала не е мръднал и с 1% надолу. Изводите оставам на вас

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
ако можеш и да разясниш малко кое,как,колко и защо

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Погледни легендата!
На кратко - при определена външна и определена вътрешна температура, колко консумира и колко отдава (с уточнението, че става въпрос за максимална мощност)
На енергийните стикери се дава мощността при външна температура от +7 градуса и вътрешна 20 градуса (при 12 LECA това е 5.6КВт MAX и 4КВт номинал)
На кратко - при определена външна и определена вътрешна температура, колко консумира и колко отдава (с уточнението, че става въпрос за максимална мощност)
На енергийните стикери се дава мощността при външна температура от +7 градуса и вътрешна 20 градуса (при 12 LECA това е 5.6КВт MAX и 4КВт номинал)
-
Намерих за ДайСейКай 6то и нещо не ми харесаха
. При -10 градуса коефициента на отопление пада е 3.9 до 4.25, при -20 е от 2.65 до малко под 3. Сега търся за Дайкин-ите дето съм харесал да ги сравня.

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
stefan4o написа:Много ясно, че тези коефициенти са в най-добрия случай (не помня при какви градуси са, но за отопление мисля, че беше +7 външна температура). Не е тайна, че при по-ниски температури КПД-то (т.е. КОП) на климатикът пада доста надолу. С колко точно и при какви температури не съм виждал да се упоменава в техническата документация (а може и да съм пропуснал, но мисля, че не ги пишат чак с такива подробности). Но "хубавото" е, че минусовите температури влияят по същия гаден начин на всички марки, просто някои успяват да НЕ замръзнат зимата и да дават сравнително добра топлина от вътрешното си тялоПо-скъпите модели климатици се предполага, че работят сравнително по-добре при по-ниски температури понеже и софтът и хардуерът им са по-кадърно написани/подбрани.
напротив не е тайна, НО само за "марковите" или "скъпи" климатици а за китайските виж там е пълна тайна и то поради много фактори а пък и те по принцип са "орезани"
ето графика с КОП на Дайсекай 3

-
Ивъх, т'ва хептен зле, Дайсейкай 6то е има няма 2 пъти по-добре.
Добре де, Дайкин-а като е читава марка защо ги няма тези графики? Нещо май се зарибявам за тоя дайсейкай.
Я да ми препоръчате и от къде да взема климатик и кой да ми го монтира? Ще ми се монтажа да се направи правилно и добре, а не криво ляво и да виси на свински опашки. А през дупките на тръбите да влизат прилепи
.
Добре де, Дайкин-а като е читава марка защо ги няма тези графики? Нещо май се зарибявам за тоя дайсейкай.
Я да ми препоръчате и от къде да взема климатик и кой да ми го монтира? Ще ми се монтажа да се направи правилно и добре, а не криво ляво и да виси на свински опашки. А през дупките на тръбите да влизат прилепи

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
къде видя че е по добре? и какво сравняваме? защото горе има съвсем различна таблица ...
мога да сложа и таблица с остатъчна мощност ....
не бъркай КОП с Мощност
точно пък тоя дайсекай ІІІ изкъртва 95% от европейското производство на клими въпреки че е на 5-6 години вече
мога да сложа и таблица с остатъчна мощност ....

не бъркай КОП с Мощност
точно пък тоя дайсекай ІІІ изкъртва 95% от европейското производство на клими въпреки че е на 5-6 години вече
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
alexx написа:
напротив не е тайна, НО само за "марковите" или "скъпи" климатици а за китайските виж там е пълна тайна и то поради много фактори а пък и те по принцип са "орезани"
ето графика с КОП на Дайсекай 3
Никъде не съм казал, че е тайна. Явно не ми следиш мисълта. Съвсем логично е по магазините да няма изнесена на явно място такава информация и тя вероятно би била достъпна само ако запиташ. Не че е невъзможно да се намери в нета - който търси - намира.
Имам една молба към двамата колеги изнесли данни - алекс и съни. Може ли малко разяснение, понеже не съм сигурен дали разбирам правилно таблиците и данните в тях. Щото както и да ги гледам тия 1-2 процента, които се споменаха не успях да ги видя

- MITKO_DVD
- Контакти:
След едномесачен период на ползване откакто захладня на двата инвертора сметката за тока за м.ноември спрямо миналата година ми е с около 20лв надолу,ще видим другия месец как ще е,засега съм доволен и то много 

-
Определено са икономични. Моя (Тошиба Дайсекай 6) в малка стая (около 15м^2) за 18 дни е направил около 10лв. Освен ако не съм настроил грешно това дето отчита разхода
. Още е топло, но се надявам като стане студено да не скочи чак двойно.

- mely
- Двигател:
MITKO_DVD написа:След едномесачен период на ползване откакто захладня на двата инвертора сметката за тока за м.ноември спрямо миналата година ми е с около 20лв надолу,ще видим другия месец как ще е,засега съм доволен и то много
А и не забравяй че тока се вдигна с 13% - такаче реално икономията е по голяма.Абе ще дойдете на мойта че от хубав климатик файда има ама....
- MITKO_DVD
- Контакти:
основното при мен е че няма да включвам духалка,която само я усещаш на касата в края на месеца а дефакто никва работа невърши
и че няма да се занимавам с хамалогията за дървата и мърсотията след това

- mely
- Двигател:
Именно де .Забравяш за всякъкви гимнастики.Я вярно романтиката на печката.....ама бах тва мъкнене и чистене и като за капак боядисване.Хеля ако климатикати е с очи мигли и подобни ...ръгаш копчето и го забравяш.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”