Автоматик Б5 остана на 3та скорост.Решено!
- krasi_68rz
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматик Б5 остана на 3та скорост.Решено!
Здравейте колеги,колата е 1.9 тди 110к. АФН мотор 97г.-проблема е следния,при даване на директна колата тръгва тромаво подавам по-вече газ за да потегли и си остава на същата скорост, на която и потегля, държи по-високи обороти и не освобождава двигателя от натоварването а това оказва влияние и на турбината.Ръчните скорости си ги има и сега карам на тях за сега само градско с тях няма проблеми.Маслото е сменяно и филтри на 26 000 км е в момента,не предърпва не трака няма никакви симптоми че да кажем е механичен проблема.Някой ще кажат търсачката,аз лично не намерих подобно по моя случай или може би не пиша ключови думи правилно.Да за диагностика съм, днес ходих включиха я и ми казаха че било сензорен датчик на движението,който се намирал в скоростната кутия.Ще ви помоля,за мненията ви,ако някой е имал същия проблем,все пак за да се ориентирам и да взема някакво решение как да постъпя от тук нататък за да не се лутам по майстори и да хвърлям излишни пари скъпоструващ ли е този датчик и процедура за неговата смяна.Благодаря ви,извинявам се предварително ако нещо технически не съм се изказал правилно,но съм забелязал че от тук човек се ориентирва по бързо 

Последна промяна от krasi_68rz на Пет 05 окт 2012 18:57, променено общо 1 път.
- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Re: Автоматик Б5 остана на 3та скорост
Тоя филм го играх с моята Б5-ца. Беше се скапал някъв датчик, който се намира на самата скоростна кутия. По спомен беше около 150 кинта самият датчик. Дано и при теб да е това - "по-малката болка". Отиди някъде да го закачат на VAG-Com. Мисля, че излизаше като грешка там, ако е от датчика. Просто скоростната кутия е влезнала в сервизен режим. Поздрави и успех. 

- krasi_68rz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Автоматик Б5 остана на 3та скорост Решено!
Благодаря ти колега Cozmo,и при мен излезе този сензорен датчик на движението,найстина най малкия проблем е това,
доста поразпитах и ме опътиха към Русе има специалист ,който се занимава основно със автоматични кутии и механични,смениха ми и маслото с филтър вече ще знам че няма да имам за сега дертови.Датчика е закрепен на самата скоростна кутия.
Късмет и успех на всички!

- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Re: Автоматик Б5 остана на 3та скорост.Решено!
Радвам се, че съм помогнал и че и при теб е излезнал малкият проблем.