дръжки на вратите
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
- Двигател: TDI
- Контакти:
дръжки на вратите
понеже идва зима а и от там проблеми със вратите та имам следното питане.моите дръжки замръзват и няма отваряне ако пък не даи си боже се отвори не мога да я затворя защото нещо в механизма е замръзнало и не става .вие как си решавате проблема
пръскам обилно с WD40 (има и други специални силиконови спрейове ) дръжки, механизми,ключалки панти всичко което е по вратите, правя го преди зимния сезон, както и през зимния винаги след автомивка, досега не съм имал проблем със замръзнала врата
а гумените оплътнения ги мажа с глицерин за 0.80 ст. от аптеката

а гумените оплътнения ги мажа с глицерин за 0.80 ст. от аптеката

Миналата година си купих спрей от магазин за автоаксесоари, за 6 лева. Пръскам с него гумените уплътнения, защото пише че е за тях, но и ключалките на вратите пръскам и съм доволен. На самата ключалка на вратата / не на дръжката / има едно малко чопче, което трябва много добре да се напръска и после няма проблем. Абе пръскай с такъв спрей където видиш дупчица по ключалката или пък някакво механизъмче.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
One написа:пръскам обилно с WD40 (има и други специални силиконови спрейове ) дръжки, механизми,ключалки панти всичко което е по вратите,
От къде го вземаш и колко струва?
За Вектрата вкарвах една течност в ключалките от малки тубички и имаше ефект. С нея да полея ли и дръжката на вратата щото тя нещо трудно се отваря при отключена врата?
kaloyan22 написа:One написа:пръскам обилно с WD40 (има и други специални силиконови спрейове ) дръжки, механизми,ключалки панти всичко което е по вратите,
От къде го вземаш и колко струва?
За Вектрата вкарвах една течност в ключалките от малки тубички и имаше ефект. С нея да полея ли и дръжката на вратата щото тя нещо трудно се отваря при отключена врата?
е ти ме разби ?? не знаещ за вездесъщото WD40 ???? това е задължително да го имаш в колата като крика , резервната гума и аптечката

във всяка бензиностанция съм го виждал , както и магазини за автокозметика и части...има две опаковки малката е 4-5 лв голямата 8-9 не помня точно но не е скъпо а върши много работа не само за смаване