Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Re: Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ?
Колега аз като гледам цените те са почти като в България. Тогава идва въпроса защо ще го купуваш от там. Ако все пак си решил да е от Америка намери место с по-добри оферти.Ако не си вземи от България. И ти казах за гаранцията. Последно време имам наблюдения, че новата техника все дава проблеми и е хубаво да имаш добра гаранция и сервизна мрежа.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
реших.ще взимам ASUS
само трябва да избера с какъв процесор да е... i3, 2nd generation i3 или i5

само трябва да избера с какъв процесор да е... i3, 2nd generation i3 или i5

vwfena написа:Колега аз като гледам цените те са почти като в България. Тогава идва въпроса защо ще го купуваш от там. Ако все пак си решил да е от Америка намери место с по-добри оферти.Ако не си вземи от България. И ти казах за гаранцията. Последно време имам наблюдения, че новата техника все дава проблеми и е хубаво да имаш добра гаранция и сервизна мрежа.
Моля те покажи ми ASUS с i3 и win 7 за 500$ в България!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
i3 би задоволило всички основни нужди!
От i5 има определено смисъл, ако ще го натоварваш с аудио/видео/фото обработка, криптиране и т.н.
За съжаление дори втората генерация i3 не поддържа AES encryption hardware acceleration, което действително се усеща. Но това е от значение само ако планираш криптиране на харддиска.
От i5 има определено смисъл, ако ще го натоварваш с аудио/видео/фото обработка, криптиране и т.н.
За съжаление дори втората генерация i3 не поддържа AES encryption hardware acceleration, което действително се усеща. Но това е от значение само ако планираш криптиране на харддиска.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
ping23 написа:...
За win 7 не съм обърнал внимание иначе Асус със същия i3 и 8 гб рам като един от показаните , но без win-а излизаше пак около 500$
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vwfena написа:ping23 написа:...
За win 7 не съм обърнал внимание иначе Асус със същия i3 и 8 гб рам като един от показаните , но без win-а излизаше пак около 500$
и аз не съм видял такъв лаптоп за 750 лв. в БГ...
ако има някъде предпочитам от БГ да си взема
- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз съм с Lenovo IdeaPad Y560 от щатите и вече година и половина нямам никакви проблеми. Тогава и аз търсех в Bestbuy, но там цените наистина на някои лаптопи са като в бг, (моя в БГ беше 1900лв, bestbuy- 1100$ някъде) но аз си го взех от eBay. та моя съвет е да ровичкаш една вечер там за модела, на който си се спрял, филтрираш продавачите по feedback и те така.
П.С. аз съм за леновото, щото все пак съм с такъв и съм много доволен. верно е, че е грее малко, но температурата му е спрямо оказаната от Intel

П.С. аз съм за леновото, щото все пак съм с такъв и съм много доволен. верно е, че е грее малко, но температурата му е спрямо оказаната от Intel

Колега, ако покупката не ти е супер спешна, изчакай до петъка след деня на благодарността, даже и по-рано вероятно (като цяло края на ноември)... по това време пускат много добри оферти за почти всякакви стоки и можеш да намериш нещо на още по-сносна цена.
И за да не съм съвсем офф-топик: аз си купих Dell Inspiron в Щатите и съм доста разочарована от бъгавия touch pad, качеството на звука, както и от факта, че се цапа постоянно заради гладката повърхност. Успех с покупката!
И за да не съм съвсем офф-топик: аз си купих Dell Inspiron в Щатите и съм доста разочарована от бъгавия touch pad, качеството на звука, както и от факта, че се цапа постоянно заради гладката повърхност. Успех с покупката!
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги има ли голяма разлика между четири и шест клетъчната батерия....и струва ли си само заради по-слабата 4 клетъчна батерия да се откажа от даден модел и да се насоча към друг с шест клетъчна
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Има, естествено, ако ти трябва повечко батерия, както беше писал. То 4 клетъчната ми се струва доста малко, честно казано, като за нетбукче. Но в последствие понякога може да я "ъпгрейднеш" до по-голяма (ако се предлага такава, разбира се).
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Разбира се, че има разлика
4 клетъчна дава съответно 66% от времето за работа без захранване спрямо 6 клетъчна (на същата машина).
Лично на мен обаче много рядко ми е трябвало да ползвам лаптопа на батерия за повече от час или два... в крайна сметка не съм скаут и не живея по палатки... Не ми е ясно какво толкова се бият някои производители (и потребители) с 6 часа и нагоре живот на батерията
Докато не ги направят да издържат по поне 10 часа (сигурни) за да можеш да ходиш на работа без зарядно - ми е все едно дали държи 3 или 5 часа... всичко над 2 часа е ок.
Но ти най-добре си знаеш приложението и нуждите. С горното исках да кажа да помислиш дали наистина по-малка батерия е недостатък за теб.

4 клетъчна дава съответно 66% от времето за работа без захранване спрямо 6 клетъчна (на същата машина).
Лично на мен обаче много рядко ми е трябвало да ползвам лаптопа на батерия за повече от час или два... в крайна сметка не съм скаут и не живея по палатки... Не ми е ясно какво толкова се бият някои производители (и потребители) с 6 часа и нагоре живот на батерията

Но ти най-добре си знаеш приложението и нуждите. С горното исках да кажа да помислиш дали наистина по-малка батерия е недостатък за теб.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
адски много се чудя дали да поръчам този:
http://www.ebay.com/itm/ASUS-15-6-Core- ... 4968857%26
само ме притеснява, че видеокартата е някаква вградена и е сиг. мн. зле.
Моля, който разбира да даде един съвет дали да го взимам. Крайната цена, която ще му платя е тази - 450 долара.
другия, за който се чудя е това Леново, то е с малко повече рам и с видеокарта Intel® HD Graphics 4000
http://www.bestbuy.com/site/Lenovo+-+Id ... Id=5593862
цена: 500 долара.
Кой от двата бихте взели на мое място, моля за съвет

http://www.ebay.com/itm/ASUS-15-6-Core- ... 4968857%26
само ме притеснява, че видеокартата е някаква вградена и е сиг. мн. зле.
Моля, който разбира да даде един съвет дали да го взимам. Крайната цена, която ще му платя е тази - 450 долара.
другия, за който се чудя е това Леново, то е с малко повече рам и с видеокарта Intel® HD Graphics 4000
http://www.bestbuy.com/site/Lenovo+-+Id ... Id=5593862
цена: 500 долара.
Кой от двата бихте взели на мое място, моля за съвет

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лаптоп Asus или Lenovo...от САЩ=Голяма дилема?

Нито един,не си падаме по 15 инча

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз бих взел леновото, повече хард, повече рам, по- добро видео, знам ли и повече марка от асус като че ли
П.С Това Intel® HD Graphics 4000 гледам е картата на процесора май.
http://ark.intel.com/products/67355/Int ... 0-GHz-rPGA
П.С Това Intel® HD Graphics 4000 гледам е картата на процесора май.
http://ark.intel.com/products/67355/Int ... 0-GHz-rPGA
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Само с таксите как стои въпроса. Да не излезне по-скъп от колкото да си го вземеш оттук. Като се прибавят ДДС и мито на 500$ и евентуалния транспорт, машината ще излезе към 1100 лв
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”