Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Re: Черният звяр или сдобиването с Б3 Г60ка

Мнениеот CoZmO » Пет 28 сеп 2012 16:19

wishsalor, не си ме разбрал правилно, колега. Аз съм от София, не съм в Пловдив. Акумулатора го взех от там, просто защото родителите ми закъсаха малко преди Пловдив на връщане от морето. Скапа им се алтернатора. И идеята за тоя акумулатор беше да се пробваме на акумулатор да приберем колата. Но докато обръщам Пловдив наопаки за акумулатор и докато се върна обратно, вече беше спряла пътна помощ при нашите, та акумулатора не влезна в употреба и остана за чернилката.

Днес минах през ДрагПауър, че ми беше мъчно вече. Компресора беше разглобен на съставни части и го чистеха в кофа с бензин. После свалиха семерингите и изкъпаха всички чарколяци с контакт спрей... Има износване пътищата на "охлюва" леко зачупване, защото не са били сменяни уплътненията навреме. Та казаха че ще го съживят и ще има живот още в тоя компресор... :banana :applause:

Ровейки се из нета днес, намерих амове за предният капак FK на промоция за 35 кинта и ги поръчах. Пристигнаха ми и халогените. Сега се чудя дали да им взимам ксенон и на тях или да ги оставя с обикновени крушки...

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пет 28 сеп 2012 21:02

Ам колега, бива ли такива работи, тва 35лв е много пара....
Аз си мислех че в най лошия случай ще дадеш от 5 до 15кинта в некоя морга и ще си имаш закачалка за яке на предния капак, пък ти освен че ще дадеш 35, ше има и доставка и прочее. Що не каза, да ти бях пратил, до увас да ти ги донесат, та пак до 25макс да беше дал....ама нейсе, ти ще прощаваш ама си ме е яд като видя някой някому авая пари да дава..... :Mr Green Fun

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 28 сеп 2012 22:02

Карай, дето се вика, пито-платено. Новите на Нива са по 18 кинта единият, така че все тая. А от опит по морги за такива консумативи не рискувам. Не бих спестил пари от такива неща. И без това ми се обадиха по телефона да ми кажат, че това което съм поръчал го нямат в наличност и чаааак след седмица ще ми го изпратят...

Взех си дзверо. За жалост драмата ми не приключи с компресора. Имам износена шпонка на колянов вал... :banghead: За щастие, колегата Никникишето ми подарява вал, но остава да се купят още някои неща като лагери например... Като отворим двигателя ще видим дали всичко останало е ок. За щастие, поне ще имам шанс и да си оправя синхронизатора на 2-ра скорост. Та поне ще свършим полезна работа покрай всичко това, но всичко е свързано с пара...

Иначе, ЕВАЛА на DragPower! Много точни момчета! Даже малко подаръци отнесохме от там. Уговорих се с Никси, като взема всички части да закарам зверо да ги сменят. След това отново до ДрагПауър за центровки и настройки. Очертава се едно дълго забавление... Ще качвам снимчици с прогреса... Засега - това е.

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Нед 30 сеп 2012 9:17

Малко ъпдейт. Коляновият вал е налице:

Изображение

Също така и лагерите за него. След кратка консултация с колегата pe6kata (благодарности за което), се разходих до Хеед Ауто и си купих ей такива лагерчета:

Изображение

Остава да се закупят - метална гарнитура, ролки и ремък, масла и филтри. След това колата отива при Никси за ремонт.

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 04 окт 2012 10:15

Още малко ъпдейт. Всички части са налични вече:

1. Колянов вал
2. Зъбно колело - Febi
3. Ролка - SKF
4. Гарнитура картерна - Elring
5. Семеринги - Elring
6. Биелни, основни лагери и паразитните - ACL Race
7. Ангренажен ремък - Gates
8. Маслен и въздушен филтър - Coopers Fiaam
9. Масло 10W40 Semisynthetic Motorex Topaz

Изображение

Говорих с Никси. Доста са натоварени. Имат 3 глави за правене и още 5-6 коли, но погледна оптимистично и каза понеделник-вторник да я закарам... Дотогава ще свърша още няколко дребни неща по интериора и екстериора на звяра. Ще качвам снимки. :beer

Потребителски аватар
Ник никишето
Автомобил: Golf G60
Двигател: Pg 1990

Мнениеот Ник никишето » Чет 04 окт 2012 11:04

Браво браточка чакам с нетърпение крайният резултат :beer

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Чет 04 окт 2012 20:09

Уникален автомобил :bowdown :beer

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 05 окт 2012 12:03

Мерси, колега. Днес минах и през Крафт. Трябва да махам катализатора и да слагам резонатори. Още 200 лева назад... mhihi

Потребителски аватар
skyfucker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skyfucker » Пет 05 окт 2012 23:54

Колега направо ме кефиш как действаш :) Бързо и с размах пипаш точните неща . Пасаткото е супер , а и на още по-хубаво отива . Успех занапред , ще следя темата ти eusa :beer

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Нед 14 окт 2012 9:49

Да пораздвижа малко. Дзвера вече е при Никси от вчера. Преди да отиде там, предният ден смених катализатора с резонатори. Ходих първо в Крафт, там обадиха оферта от 260 лв. с година гаранция. Оплаках се на Никси и той говори с негов познат в Ем Комплект, който каза 100-тина лв. Накрая отидох при моите си майстори, които ги ползвам от 10-тина години. На задното гърне външната обвивка се беше разпаднала. Беше останало само парче около скобата и гърнето висеше във въздуха. Свалиха скобата, изрязаха парчето и завариха гърнето за скобата, казаха че ще кара още с това гърне. След това поръчаха две пури за мястото на катализатора, ето и малко снимков материал, сорри за качеството:

Изображение
Изображение
Изображение

На първата снимка се вижда една малка дупка в единият от катализаторите. Направиха я за да видят какъв е катализатора. Видяха, че е керамика и се обадиха на някакъв, който изкупува катализатори. Дадоха ми 60 лв. и така целият ремонт ми излезна 60 лв и пак с година гаранция. Много съм доволен, колата не стана по-шумна. Единствено се усеща повече миризмата на изгорели газове отвън, но така е без ката. И в крайна сметка може и малко пари да са ми дали за катата, но бяха единствените, които изобщо предложиха.

Във вторник ми идват поръчаните чинчове за музиката и ще ходя пак до Никси да ги занеса, та чичо Мишо да оправи и звука. Уговорил съм и претапициране на волана и маншона на скоростния лост, та за едно ще взема и тях. Ще чакам и да разглобят звяра, за да взема и закарам скоростната кутия за преглед и подмяна на синхронизатори. Ще пиша пак като има някакво развития, ще се постарая да има и снимки...

Последна промяна от CoZmO на Нед 14 окт 2012 18:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ник никишето
Автомобил: Golf G60
Двигател: Pg 1990

Мнениеот Ник никишето » Нед 14 окт 2012 15:29

Браво ! Браточка успех :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 14 окт 2012 15:45

:bowdown Вечен ще е тоя пасат !!!

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 18 окт 2012 12:22

Привет отново, колеги. Малко пипнах тук-там тези дни, та да ви покажа какви ги свърших. Първо кората, на която седи плафона и копчето за шибедаха ми беше счупена. Подариха ми здрава такава и се захванах да я сменя. Сега се чудя дали да не я тапицирам с черна кожа, защото новата-стара кора жълтенее въпреки доста усърдното й измиване, но не съм го решил още.

Изображение
Изображение
Изображение

Онзи ден ходих до Никси да видя какво става. За жалост още не са я почнали, а чакам с нетърпение. За едно свалих волана и маншона на скоростният лост, да ги занеса за претапициране. Свалих и километража. Поиграх си доста, но успях да монтирам стрелките от Ауди. Доста рязане, лепене и снаждане:

Изображение

Малките стрелки на температурата и бензина станаха на криво, но се преживява. За едно си смених и филтрите за мигачите да не светят в зелено, а в червено, както и филтрите на дисплеите, цифрите вече са червени.

Изображение

Поръчал съм и разни други благинки. Чакам си алуминиевите рингове за километража и амотата за предния капак, вече 20 дни и почвам да се изнервям. Днес поръчах и кора за под двигателя с крепежи и оригинални гумени стелки, те поне в понеделник ще са налице, дай Боже...

Потребителски аватар
CoZmO
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 23 окт 2012 14:54

Няколко радостни и не чак толкова радостни новини... Бях при Никси вчера. Оказва се, че ми няма абсолютно нищо на коляновият вал. Не знам в DragPower какво са гледали, но колата си е слънце от всякъде. Та сега си имам резервен вал с лагерите. Ще ми сменят само зъбното колело, шайбата, ремъка и маслата. Което пък от своя страна означава, че няма да мога да си оправя скоростната кутия и ще трябва да мисля други варианти за нея. Например да закупя една, да я ревизирам и само да ги сменя. Както и да е, ще го мисля този проблем.

Само защото си помислих, че няма да има проблеми с доставката на кората под двигателя, затова и стана проблем. Вносът се забавил и се надяват до края на седмицата да пристигнат. Поне си взех стелките. Та така. Нещата, които успях да свърша са - освежаване на волана, нов маншон на скоростния лост, оригинални немски гумени стелки за Пасат Б3 и нов-"стар" панел за климатроника със здрав дисплей. Ето и малко снимки:

Старият маншон
Изображение

Волана
Изображение

Новият маншон с освеженият волан, новите стелки и панела за климатроника
Изображение

След монтажа на панела, се оказа че имам заминал температурен датчик, защото показваше външна температура -73 градуса. И това ще трябва да го оправям. И така... Общо взето залудо захванат ремонт, но такъв ми бил късмета. Ще пиша пак при някакво развитие. Все още си чакам амотата за предния капак и кората за под двигателя...

Furfo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Furfo » Вто 23 окт 2012 21:58

Не показа как е станал новия километраж!
Сега освен втори вал си имаш втори диф от мен :lol:

Върни се в “Моят Volkswagen”