Въпрос за катализатор б5 1,8т
Въпрос за катализатор б5 1,8т
Здравейте колеги така и не разбрах да го махам ли катализатора на пасат б5 1,8т или да не го барам дайте савети
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Re: Въпрос за катализатор б5 1,8т
kokoms2 написа:Здравейте колеги така и не разбрах да го махам ли катализатора на пасат б5 1,8т или да не го барам дайте савети
Е ако имаш проблеми с него го махни. Ако нямаш по добре си стой с него. Поне ще е по тиха колата..Лично мнение!
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
Не го махай.
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз моя го махнах като го замених с права тръба стана по шумен но мен бученето си ме кефи
А и лично при мен колата се отпуши .

- Soze13
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APR
Няма ли вариант да се махне и пак да остане тиха колата с резонаторно гърне?
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
Има колега слагаш си гърне на мястото на катализатора и нещата откъм звук не стават по шумни, но със сигурност ще ти отпуши малко откъм вървеж.
- siko2
Аз съм с резонансно гърне и да ти кажа колата си стана по шумна от преди! Особено като я запаля сутрин и стой на място с около 1100 - 1200 оборота ме дразни адски много. Паднат ли оборотите на 800 става тиха.В движение в купето се чува по приятно, но със сигурност е по голям шума от преди.
Мерси колеги а по кнкретно ламбда сондата прави ли мизерии че това по ме плаши а че ще е по шумна нема проблеми да не се вкарам в некви филми ми е мисълта
- siko2
kokoms2 написа:Мерси колеги а по кнкретно ламбда сондата прави ли мизерии че това по ме плаши а че ще е по шумна нема проблеми да не се вкарам в некви филми ми е мисълта
Ами аз съм без турбо и не знам дали има разлика, но при мен нищо не и правиха на сондата. Само го резнаха катализатора и на негово място завариха другото. Вече година карам така и не съм имал проблеми!
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
А след това от колата ти мирише много неприятно на изгорели газове,че чак дразни 

Като цяло 1.8Т е доста тиха кола, но след свалянето на катализатора се усеща малко по-шумна.
Освен че не мирише неприятно, когато колата е с катализатор, той щади като цяло генерацията след него. Резонаторното гърне има едни малки джобчета по вътрешната си страна, докато този катализатор е с двойни стени, а силата на изгорелите газове се убива при преминаването им през решетката му. Наложи ми се да го сваля, но не беше запушен. Вътре светеше, нямаше нагорели и отчупени парчета. Вече карам около година без него и май се вгледах на меката връзка, но времето ще покаже.
Не съм забелязал да върви много повече колата.
Освен че не мирише неприятно, когато колата е с катализатор, той щади като цяло генерацията след него. Резонаторното гърне има едни малки джобчета по вътрешната си страна, докато този катализатор е с двойни стени, а силата на изгорелите газове се убива при преминаването им през решетката му. Наложи ми се да го сваля, но не беше запушен. Вътре светеше, нямаше нагорели и отчупени парчета. Вече карам около година без него и май се вгледах на меката връзка, но времето ще покаже.
Не съм забелязал да върви много повече колата.