Подмяна на пера на чистачки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Подмяна на пера на чистачки
Как мога да подменя само перата на оригиналните чистачки?Размерът е 600 мм голямата и 475 мм малката.Чувал съм за силиконови пера.Къде в Пловдив могат да се намерят?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Подмяна на пера на чистачки
А какви по-точно са чистачките? За безшарнирните чистачки се продават само гумичките в официалният представител.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Продават се само пера.Шампион имат такива.Купуваш и сменяш.Ама спестяваш не повече от 5 лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
едно питане - кои чистачки са по добри без шарнирните или обикновените, питам защото моите са за смяна и се чудех какви да сложа 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тука вече мнения много, специално за мен безшарнирните за моята кола не струват в сравнение с обикновените си дърти чистачки. Караха 3-4 комплекта безшарнирни, от по десетина лева бройката и се отказах. Може би оргиналдъ бош за 70+ лева да чистят по хубаво, ама не съм карал с такива. От 3 години насам карам с 2 отделно купени шампионки с графитени пера и нямам никакви грижи.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На Alca обикновените бършат по-добре, от която и да е безшарнинрна чистачка и са по 8-9лв бройката. Продават се в Lukoil/Petrol
- dlug
Аз ще споделя от личен опит. Безшарнирните чистачки определено чистят по-добре от обикновените. Предимството им най-добре личи при висока скорост (не се отлепят от прозореца поради аеродинамичната си форма) и зимата не се трупа сняг по тях (което е страшен кеф). Уточнявам че съм доволен от оригиналните безшарнирни чистачки на кола която е заводски мислена да е с такива. (уточнявам за колегата горе, не съм сигурен че са по-добре от коя да е безшарнирна чистачка
)Ментетата безшарнирни с които съм карал не чистят добре, оставят ивици и карат около 6 месеца. После става по-зле.
Обобщено-ако колата е с обикновени е по-добре да ги смените пак с обикновени. Мое мнение

Обобщено-ако колата е с обикновени е по-добре да ги смените пак с обикновени. Мое мнение
Последна промяна от dlug на Пет 05 окт 2012 15:23, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Имах в предвид, че Alca са по-добри от безшарнирните за по 5-10лв 

- dlug
А, точно на това мнение съм и аз 

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
от 3-4 години съм с безшарнирни бош на октавията (от ауто+) - е, вече не чистят както в началото, но няма никакви шумове при работа, да не говорим за стържене, което се появи при оригиналните за по-малко от година. струваха около 60 лв. по спомен, но са се изплатили многократно. бих си купил отново.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
При мен със старите Bosch имаше едно свирене от тях при над 90 км/ч, сега с безшарнирните Guаrd то изчезна - по-хубаво ми седят някакси в този им по-нов вид... 

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Аз от около 1.5 - 2 години (не помня точно) съм с някакви "Flennor" (нищо не ми говори като име), обикновени/шарнирни, до скоро бях доволен, безшумни и добре чистещи, но напоследък почват леко да мажат (нещо, което много мразя), за това мисля да ги сменям. Само се чудя дали да не сложа без шарнирни,причината е в това, че макар тези да бяха добри се сблъсках с два проблема :
1. когато ги задействам комбинирано с пръскалките, преминавайки през водната струя, част от водата влиза в металната част и после от въздушната струя започват да пръскат водни капки в/у измитият прозорец, но това не е основният проблем.
2. миналата зима (вероятно заради екстремните студове)започнаха да замръзват самите шарнири, чистачката се сковаваше, не можеше да следва извивките на стъклото и голяма част от него оставаше непочистена. Молибденовия дисулфат реши до голяма степен и този проблем ама си е кофти ситуация.
Някой от вас имал ли е такива проблеми и дали да не си взема без шарнирни а ?
1. когато ги задействам комбинирано с пръскалките, преминавайки през водната струя, част от водата влиза в металната част и после от въздушната струя започват да пръскат водни капки в/у измитият прозорец, но това не е основният проблем.
2. миналата зима (вероятно заради екстремните студове)започнаха да замръзват самите шарнири, чистачката се сковаваше, не можеше да следва извивките на стъклото и голяма част от него оставаше непочистена. Молибденовия дисулфат реши до голяма степен и този проблем ама си е кофти ситуация.
Някой от вас имал ли е такива проблеми и дали да не си взема без шарнирни а ?
- dlug
Asko VW написа:...
2. миналата зима (вероятно заради екстремните студове)започнаха да замръзват самите шарнири, чистачката се сковаваше, не можеше да следва извивките на стъклото и голяма част от него оставаше непочистена. ...
Аз точно за това написах по-горе че безшарнирните имат две основни предимства и това е едното от тях. Щом си стигнал до такъв размисъл вземи си безшарнирни и пробвай. Цените са такива че ако не ти харесат след 6 месеца можеш да ги прежалиш и да си купиш други. Поне ще си карал с двата вида и ще решиш за себе си кои ти харесват повече
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Пера за чистачки съм виждал в бриколаж. Съвет-не се занимавай да сменяш такива, няма да ти хареса ефекта защото повечето са силиконови. Евентуално за задна чистачка на хечбек или комби стават перата защото са по-малки чистачките.
Колкото до безшарнирните-качеството зависи от две неща-перото да е хубава гума и най-важното металната шина да не е прекалено дебела или прекалено тънка. Хубавите такива чистачки почват от 20лева за брой.
Аз предпочитам шампион или бош обикновени за по 10тина лева бройката, най-много 15, поне щипките са им идеални.
Колкото до безшарнирните-качеството зависи от две неща-перото да е хубава гума и най-важното металната шина да не е прекалено дебела или прекалено тънка. Хубавите такива чистачки почват от 20лева за брой.
Аз предпочитам шампион или бош обикновени за по 10тина лева бройката, най-много 15, поне щипките са им идеални.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”