Да си поговорим за котки .

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Да си поговорим за котки .

Мнениеот milmar » Чет 04 окт 2012 21:37

От дълги години :D децата ме навиват за котка, от днес имаме Фокси, един оранжев хубавец на 2-3м, никой освен майка му не знае с точност на колко е, а тя самата е само на него известна :Mr Green Fun .

Аз преди време (преди 10-на години) доста съм се занимавал с основно селскостпански животни, бях станал почти ветеринарен лекар, поставял съм инжекции, имам ветеринарни справочници за болести и какво ли не. Но доста съм позабравил, пък и котките на са ми били в "специалността". Поставял съм ваксини на кучето, давал съм му Азапирин и разни подобни, но котка в апартамент не съм имал :) .

Котето вече взе да се ориентира, ходи по физиологични нужди в банята, вече няколко пъти и не е правило издънки :). Външно изглежда много живо, игриво, чистичко, но все пак искам да му дам нещо за вътрешни и външни паразити, с какво да го третирам ?

Приемам всякакви съвети за лекуване, възпитание и въобще каквото се сетите като съвет.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Re: Да си поговорим за котки .

Мнениеот kriso_g » Чет 04 окт 2012 22:37

Ами има ваксини за паразити,против разгонване и т.н ако не се навиваш ти викаш ветеринара идва увас и готово.Има и специална пудра за бълхи която е много ефективна и си върши много добре работата.Докато е малко те съветвам да го научите да си остри ноктите на някаква стара табуретка или нещо подобно,че вкъщи чисто нов диван единия подлакътник вече за нищо не става mhihi

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 05 окт 2012 7:36

Аз определено ще се позачета тук-там по въпросите, които ме интересуват, но се надявам да получа информация по мързеливия начин- от вас на готово :lol:. Ходих до една ветеринарна аптека вчера, там госпожата каза че нямало никакви лекарства и препарати за малки котета, с даването на които мога да се справя сам, трябвало да занеса котето там в клиниката им. Абе ей, чш-ш-ш :D , обясних и спокойно че до сега с почти всичко, с което съм се захващал съм се справял и и дадох свободно, не знам на кого и заприличах mhihi .
Нито ваксина ми даде, нито дори стана въпрос на колко месеца се поставя първата, за което мислех да питам, говорихме си глупости 5-10мин и си тръгнах.

Потребителски аватар
vihren1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vihren1 » Пет 05 окт 2012 7:38

Вярно ли е, че ако се остави котешката тоалетна в мазето е достатъчно да се изгонят мишките ?

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 05 окт 2012 10:47

Тръгнал си по моя "грешен" път.Уличен котарак.Като малко игриво,любвеобилно и приятелски настроено.Супер обаче, като порасна maikomila ..... За ваксините, ако не се лъжа на 3 месеца вътрешно обезпаразитяване, а за външно - сам преценяш.Колкото и жестоко да звучи РЕЗНИ го.

vihren1 написа:Вярно ли е, че ако се остави котешката тоалетна в мазето е достатъчно да се изгонят мишките ?

Има доза истина.Котешките изпражнения имат специфична миризма, която гони мишките.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пет 05 окт 2012 11:08

pensiq написа:Тръгнал си по моя "грешен" път.Уличен котарак.Като малко игриво,любвеобилно и приятелски настроено.Супер обаче, като порасна maikomila ..... За ваксините, ако не се лъжа на 3 месеца вътрешно обезпаразитяване, а за външно - сам преценяш.Колкото и жестоко да звучи РЕЗНИ го.

vihren1 написа:Вярно ли е, че ако се остави котешката тоалетна в мазето е достатъчно да се изгонят мишките ?

Има доза истина.Котешките изпражнения имат специфична миризма, която гони мишките.

Тцъ.! :No По нас патканите /плъшоците де/ ядат от една паница с котките, щот едни ОВЦИ дет все нямат пари, хвърлят храна на поразия и има и за котките и за патканите / че и гларусите се уреждат - едно куцо гонеше котетата от манджата/ - зелената отрова му е майката и тва лято усмъртих 3, като котета, и се утиши мазата.

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Пет 05 окт 2012 13:46

Имаме котка от много години, която гледаме в къщи.
Като малка правеше бели—игрива и палава беше, но с порастването спря да ги прави. Идва хапва, спи и излиза на вън.
Като цяло е адски възпитана—когато и се ходи до тоалетна застава пред вратата и чака да я пуснеш навън.
За вътрешно обезпаразитяване и даваме хапчета на всеки три месеца, а за външно—лятото я пудрим по-често, тъй като знаем, че тогава има повече гадини, а през зимата по-рядко.
Като цяло е добре от малко да започнеш да го възпитаваш, защото ако е по-голяма, това е доста трудно начинание.
Един съвет. Ако е мъжка е добре да бъде кастрирана, защото има един период, в който „църка“(изхвърля някаква течност, която мирише доста гадно :D).

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 окт 2012 14:04

14 години гледах котараци.Първо един уличен.а по-късно взех и втори- сиамски-две котки заедно в апартамент огромна грешка!
Ето и някои основни неща&
1.Храна-НИКОГА гранули....само варена храна!!!Свикват с тях и шпосле не кусват нищо.А сухара храна ги убива!!!Преяждат неусетно и от високото и белтъчно съдсржание правят уратни камъни и умират от бъбречна недостатъноат или още по-лошо - в мъки от запушване на уретрата.
2.Мъжките имат ужасния навик да маркират всичко ново в къщи....смрад,която се отстранява САМО с хлорсъдържащи препарати.ако са кастрирани това се избягва.Аз обаче не бих осакатил по този начин животно.
3.ИМА!!! препарати против вътрешни паразити за котки.При всеки ветеринар. За външна обработка,пудра и каишка.
4.Ако не излиза от къщи няма нужда от посто1нно обезпаразитяване совен срещу ектопаразити.
5.Котката е самотно,независимо и териториално животно(важи в пъти умножено за мъжките).Тя се чувства най-добре САМА!Не и досаждайте ако търси уединение и спокойствие-причинявате страдание.Същото става и ако и вземет друга котка за "другарче".
6.Котката е живо същество,а не играчка-не позволявайте на децата да си играят с нея като с играчка-това е причина като порасне да стане злобна.
Толкова се сещам....ако има питане ще отговарям.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 05 окт 2012 14:19

Нямам намерение да кастрирам животното, не зная как ще се боря с вредните му (за нас хората ) навици, но няма да е това, дори и да си патя и да съжалявам след това!
Ние сме изостанало :) , традиционно семейство и вкъщи ядем готвена храна, за сега мисля и котарака да яде това!
Имали сме, но дворни котки и котараци (на село). По мои впечатления котараците са по-търпеливи, по-игриви и по-малко своенравни, дори понякога мързеливи :). Нашия беше един кротичък в началото, но вече взе да опознава района и да важничи, заглежда и рибите в аквариума, доста "приятелски" - с неподвижно тяло, проследяващ поглед и издайнически потрепваща опашка mhihi .

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пет 05 окт 2012 15:20

Записвам се по темата и ще я следя с интерес. От няколко дни имаме малко мъжкарче вкъщи, бяло и сиво на цвят. Първият ден беше малко уплашено и все се криеше под леглото, но на втория ден започна да се отпуска, самичко си идва при нас и е много игриво и гальовно. На мъничето му измислихме име - Томи, даже вече си го познава. Даваме му храна различна от гранулите и за напред ще е така. Другата седмица смятам да го заведа на ветеринар да видя какво ще ме консултира относно имунизациите. До сега не сме гледали котка вкъщи. В двора ни винаги е имало по една две котки, които се подвизават, няколко поколения вече се изредиха, храним ги, но не дават да ги галим, диви са. Последното котило беше родено на терасата ми в кашон от климатик. Майката се качила на дърварника, оттам на терасата и даже си беше домъкнала някакви парцали, на които да ражда. Тъкмо се нагласих тогава да си взема едно, но майката като ме видя, че надничам в кашона и на другия ден вече ги беше преместила някъде другаде.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 05 окт 2012 22:34

Оф... хубаво , ама ..пусто ... на младини бях много див, що котки си заминаха :banghead: ... и накрая акъла ми дойде, взех си котка и живя с мене 17 години ( това е много) остаря хайванчето, и накрая го хвана рак, разболя се доста и накрая аз го карах при доктора, за да може да си "отиде" достойно.. тя седи примирено в клетката и ме гледа в очите.... пуснах му климатика да му вее, а тя само ме гледа... без звук ... и гледа...... поставиха му инжекциите...отиде си, а после цяла седмица се будих нощем , мамка му :banghead: :screwy и то като знам че БЕШЕ много стара и Трябваше да го направя.. и сега не знам... а като знам как ги хващат болести малки и игриви котета... направо нямам смелост за друга... та и за това си помислете, защото то нищо и никаква котка, ама става като част от семейството.. :idea:
п.с Пфу , защо оспамих темата :screwy ама като се зачетох нещо ми стана... :talk:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 13 окт 2012 20:56

Fox-и, на около 4 месеца 1.3 кг. ,щях да напиша литра , така лети из стаите като Жигулка :Mr Green Fun .
Изображение

Fox брои рибата!
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Нед 14 окт 2012 11:35

Ето го и моя двугодишен,четирикилограмов мързелив Мишо....Майката е чистокръвна ангорка,бащата е щастливец.....
Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”