vw polo 1.6 (75 hp) какво да сложа - ГИ или обИкноВЕно АГУ?
vw polo 1.6 (75 hp) какво да сложа - ГИ или обИкноВЕно АГУ?
понеже имам обикновено АГУ и мисля да го сложа
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Re: vw polo 1.6 (75 hp) какво да сложа ГИ или обекнонно АГУ?
Слагай обикновената газова.
Типа на мотора кой е колега? Ако е АБУ - може и обикновена, ако е АЕЕ (както си мисля) - там си за газов инжекцион. Може и обикновена, но после ще станеш абонат за смукателен колектор.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
genata82 написа:Типа на мотора кой е колега? Ако е АБУ - може и обикновена, ако е АЕЕ (както си мисля) - там си за газов инжекцион. Може и обикновена, но после ще станеш абонат за смукателен колектор.
А ако е АЕА е перфектен за газ,защото е моно и е с метален колектор.
Ами е ALM с пластмасови колектори. Ами казват нешо се слагало да не гармят макар и според мен е по-добре ГИ.
Re: vw polo 1.6 (75 hp) какво да сложа - ГИ или обИкноВЕно АГУ?
Можеш да сложиш няколко кихалки - има успешни такива опити сред колеги. И все пак ГИ си е по-добре 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Все едно да питаш защо инжекционът е по-добър от карбуратора. И двете си имат + и -. Аз бих сложил ГИ на такава кола - дават и на изплащане, така че едва ли ще имаш драма ако нямаш парите накуп.
Колата ти може да се кара и с АГУ, но предвид факта, че си с пластмасов колектор и това, че разликата в цената им вече не е толкова фрапираща с ГИ е по-добре сякаш в твоя случай да не рискуваш
Разбира се това е моето виждане за нещата в твоя случай, не претендирам, че е "правилно". 
Колата ти може да се кара и с АГУ, но предвид факта, че си с пластмасов колектор и това, че разликата в цената им вече не е толкова фрапираща с ГИ е по-добре сякаш в твоя случай да не рискуваш

Ами без да претендирам, че съм голям спец по газовите мога да кажа следното - ГИ е по-добро, тъй като се монтират дюзи за газта директно на колектора (подобни на тези за бензина), освен това имаш компютър, който да ти управлява процеса на впръскване на газта. Докато при обикновеното агу е на принципа на разреждането.
Много точно е сравнението на колегата над мен
И освен това ако не ти се сложат правилно кихалките на обикновената и като ти гръмне 2-3 пъти да ти сцепи колектора и като си купиш друг колектор и така като ти направи два пъти в годината и все едно си си взел ги. Много хора познавам преминали на ги "само" заради тази причина.
Много точно е сравнението на колегата над мен

И освен това ако не ти се сложат правилно кихалките на обикновената и като ти гръмне 2-3 пъти да ти сцепи колектора и като си купиш друг колектор и така като ти направи два пъти в годината и все едно си си взел ги. Много хора познавам преминали на ги "само" заради тази причина.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
lefter колко хил.км. навърташ нормално за година?
2-30000 км. знам ли може и повече тази година.
И така вече решихме че ще слагаме ГИ. Сега идва дилемата какъв ще най-добрия ГИ за тази кола, и къде във Варна ще е най-добре да го сложат
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
за 20-30 000 км. на година бързо ще се изплати, успех и безаварийни
Върни се в “Автогазови уредби”