Да е.а акумулаторите да е.а

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 08 фев 2005 22:20

Колеги истината е,че на нашия пазар почти няма вече нищо свястно - и търговци и производители са принудени поради нашата неплатежоспособност да гледат стоката им да е с възможно най-ниска цена защото - я си продал нещо по-скъпо от другите - я ти е излязло име, че много ламтиш и слагаш голяма горница, а и ние самите клиенти ходим и гледаме къде е евтино и от там копуваме, само че евтиното с качественото няма нишо общо, но в комкретния случаи има рещение: копува се акумулатор от някоя автоморга или от някой дето внася коли от вънка или от където щете - само да е немски и за 20-30лв забравяш че имаш акумулатор в колата поне за 5г. (поне при мен е така - но докато се отворя с тия 3 коли - бая дърво изядох)

Аре със здраве! :wink:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 09 фев 2005 10:28

Монбат 62Аh 540A
Запалих така че съм доволен

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Сря 09 фев 2005 10:41

Аз съм с Bosch Silver, 74Ah, че баща ми си го смени, защото на няколко пъти падаше и го зареждаше със зарядно, а то се оказа, че алтерантора не му зареждал, а вече си беше купил нов и сега съм доста доволен от тоя акумулатор, а е на 2 годинки :)

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GoGo82 » Сря 09 фев 2005 11:18

И аз съм с МОНБАТ и съм си доволен! Вече трета година (и преди това не знам колко е ползван) няма проблеми (чукам на дърво). Два пъти го скапвах с прецакан алтернатор и след зареждане си е ОК. Много съм доволен от хората които го съживяваха. Адреса им е : от бул."Св. Климент Охридски" като трагнеш по бул."Андрей Ляпчев" на 100м. отдясно! :wink:

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Пет 11 фев 2005 16:45

Искра - кара трета година без никакви ядове, обаче през 5-6 месеца му доливам каквото си трябва

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Важно

Мнениеот R@do » Пет 11 фев 2005 17:06

Аз съм с МОНБАТ 55 ач. НЕОБСЛУЖВАЕМ и съм много доволен.
Важно е ако се спрете на Монбат да знаете,че най-добре е да си го купите от оторизиран сервиз.
В София са 5.
Цената е малко по-ниска от тази в магазините и ти дават две години пълна гаранция т.е. какъвто и да е проблема е за твяхна сметка.
в т.ч. дори и по твоя вина да ти е паднал, те ти го зареждат /ако нямаш зарядно/
Ако е необслужваем, въпреки гръмкото име и пломбираността му, за тяхна сметка ти доливат електролит и изобщо много са любезни.
Ако го вземете от магазин, то при дефект, пак се побръщат към тези сервизи.
Единият е на ул. Захари Круша мисля номер 20, в гараж е.
Там баща ми е клиент от 1985 и досега всиките акумулатори сме си ги купували от там.

01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Да е.а акумулаторите да е.а

Мнениеот 01 » Съб 12 фев 2005 6:02

Pia kato zmei написа:Днес закарах Drive акумулатора там откъдето го купих и ми дадоха оборотен, като ми казаха че ще го проверят lupe и ако е сдухан Screwy ще ми го сменят. Според мене обаче той наистина е сдухан Screwy , защото го пуснах да се зареди малко и стрелката на скалата на апарата за зареждане постоянно мърдаше от 2 на 6. Така ми правеше един стар акумулатор когато карах Drive шкода преди 7-8 години и се беше оказало че има прецакана клетка. Утре ще ходя да проверя какъв е резултата от проверката и пак ще пиша. :D

За повече инфо за акумулатори, ползувайте за справки на http://www.emk-33.com/viewtopic.php?t=328,като рекламно информацианния материал е за Монбат, но има цени и за Искра.
Във всеки от нашите магазини имаме товарни вилки, с които може да диагностицираме акумулаторите преди да купите нов такъв.Понякога проблема не се оказва в акумулатора, а в реле или стартер.
Това е безплатна услуга.
Имаме доста такива случаи,когато причината не е в акумулатора и предлагаме сервиз за стартери и генератори.
Понякога една разхлабена връзка на кабел масата или някое реле, може да ви направи луди посред зима.
От най железните български акумулатори, мога да посоча тези на Искра и Монбат- усилени, но не тези с "оченцето".За съжаление тези, с "оченцето" като че дефестират по често.
Разполагаме и с калциеви полски акумулатори, които ги няма в справката.Тях може да само в някои от магазините ни в Дружба 2 и на бул Сливница.
Цените може малко да мърдат и то някои от тях като че са надолу.
Скоро преразглеждахме цените ни сми променици форума.
Съжалявам за натрупания негативен опит, но животът си върви.
Благодаря за вниманието.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...........

Мнениеот tyo » Съб 12 фев 2005 15:36

............

Последна промяна от tyo на Вто 29 май 2007 4:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Да е.а акумулаторите да е.а

Мнениеот Vlad777 » Съб 12 фев 2005 15:56

01 написа: ...
:gives: :?: :gives: :?: :gives: :?:

a boi de :f_ckyou: