Пасат 89г бензин/газ.RP-мотор разход на масло
Пасат 89г бензин/газ.RP-мотор разход на масло
Здравейте, колеги. Предварително се извинявам ако моята тема се повтаря,но неможах да открия това за което се интересувам в търсачката.Става дума за следното, колата е Пасат 89г бензин/газ.RP-мотор.Карам я от 5 години с масло Q8 15/40 и винаги доливам около 1л.-1,2л за 10000 километра.Няма течове ,някакво тракане или проблем с вървенето.Разхода на гориво е нормален,дори малък според мен 8.6 на дълго и 10 в града на газ.Искам да попитам дали този разход на масло е нормален .Колата е 220 000 км. по километраж но може да е и на повече километри.Дали трябва да се сменят гумичките на клапаните, или да пробвам с друго масло а може би нещо друго да се нарави.Моля дайте някакви съвети. Благодаря.
- Bobko81
- Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
- Двигател: AUB
Re: Пасат 89г бензин/газ.RP-мотор разход на масло
Здравей колега и аз карам същия автомобил и мисля,че няма нищо ненормално в разхода на масло.И при мен е горе долу същото 1,5 литра на 10 000км.Мисля,че за автомобил на 20 и кусур години е нормално.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Смени му гумичките на клапаните и ще спре да харчи и това което харчи сега, освен ако няма някой теч от семеринг някъде
или не му е разбит някой водач
сутрин като я запалиш за първи път изпушва ли еднократно отзад ?

сутрин като я запалиш за първи път изпушва ли еднократно отзад ?

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Карам същото масло само че 10в40.За 15 000 доливам 0,5л. но реално мога да долея и 1,понеже го държа на средно положение маслото,никога на макс.Това,което прави впечатление е,че до 8 000км. въобще не го пипа.Отдавам харча след това на качеството на маслото....
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
е ако смяташ да го каараш пасата още 5-6 години може и да се заиграеш с гумички и водачи
с други думи на здрава глава болест да си докараш
щом върви не го пипай,а щом не го пипаш-щете надживее
с други думи на здрава глава болест да си докараш
щом върви не го пипай,а щом не го пипаш-щете надживее

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Не се занимавай с глупости! Колата е перфектна! Да му мисли един с нов опел астра, който видях преди ден-два - пушеше като двутактова кола с много масло в бензина! 

- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Колега, имам същият пасатор и аз. Аз недоливам изобщо. Колкото съм сипал на смяната - толкова и източвам. Ако е от гумички, то трябва да пуши колата. Сигурен ли си за течовете? Обикновено семеринга м/у двигателя и скоростната кутия е проблемен... А ако искаш послушай и другите колеги, но аз лично бих открил проблема. Поздрави и успех. 

-
- Автомобил: Passat 1.8 T
- Двигател: AEB 1998

карал съм същия пасат “88 1,8 моно, същия мотор RP и то само на бензин, в началото 2004-2006 г. за 10000км съм му сменял изцяло маслото само от доливане, след смяна на тези пусти гумичка досега не го ПИПАШЕ, не съм доливал и капка.Така, че мисля че това ти е изходът, но ти си решаваш
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Както казах,смени марката на маслото,то ще си покаже...
Благодаря колеги за вашите съвети. Като за начало ще сменя марката на маслото а ако няма ефект ще трябва да сменям гумичките на клапаните.