Изгасна в движение! Голф 4 1.6 APF

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
grool
Автомобил:
Двигател:

Изгасна в движение! Голф 4 1.6 APF

Мнениеот grool » Съб 06 окт 2012 23:47

Голф 4 - 1.6 8v, 101 коня, APF е кодът на мотора.

Единият проблем е решен. За да избегна отварянето на нова тема, просто ъпнах тази със следващия проблем, погледнете надолу.
Здравейте колеги, вчера вързах колата към вага, и изкара 5 грешки, но за съжаление без да искам ги изтрих вместо да ги запаметя в лога. Днес реших отново да я вържа и грешката, която се повтаряше от вчера (може би единствената, която запомних, е 16555 P0171 Fuel Trim,Bank1 System too Lean) - проблемът беше малка дупчица на единия кабел за свещите , симптомите бяха хълцане (придърпване в ниските обороти 1200-2000)

другата грешка беше от рода (18056 P1648 Data Bus Powertrain -- Intermittent). Та тази втората грешка я имам от както съм купил колата и отърване няма от нея. Да преминем към въпроса.. карах си по магистралата със 110-115 някъде и колата ми загасна! Не знам дали има значение, но бях на нагорнище.

Още нещо, вчера като запалих оборотите ми вместо на 1100 се вдигнаха на 1800 и така седяха докато не натиснах газта. После си паднаха на 1100. Повече информация за този проблем по-надолу в темата

Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели. Благодаря!

Колата я вързах след като загасна и ги имаше и 2те посочени грешки по-горе, след изчистване, остана само едната Powertrain..., но другата и тя ще се появи след известно каране

Сменени са свещи скоро, купени са NGK от аутотрейд.

Последна промяна от grool на Сря 31 окт 2012 13:59, променено общо 3 пъти.

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Re: Изгасна в движение! Голф 4 1.6 APF

Мнениеот Dushan » Нед 07 окт 2012 12:56

Не можеш ли просто да рестартираш компа, както при тройките? Иначе аз това им харесвам на тях - компа се шашка, рестартираш, караш. :drive

Последна промяна от Dushan на Нед 07 окт 2012 18:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Нед 07 окт 2012 13:47

Колата сега пали ли(провери бенз филтър и помпата)?

grool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grool » Пон 08 окт 2012 18:24

Колата пали без проблем. Бензиновия филтър е добре, но помпата не знам как да проверя. А относно рестартирването на компа как става това? С откачане на акумулатора ли?

Dushan
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот Dushan » Вто 09 окт 2012 14:36

grool написа:Колата пали без проблем. Бензиновия филтър е добре, но помпата не знам как да проверя. А относно рестартирването на компа как става това? С откачане на акумулатора ли?

Някои казват, че се маха минуса на акумулатора и се изчаква много време - не знам колко точно. При голф 3 знам че се прави така: Откачвам минуса, давам на контакт, давам и на къси. Колко бързо се рестартира не знам, но аз го изчаквам няколко минути. Изгасвам всичко, слагам минуса, паля и всичко е супер. Така поне разбирам дали е натрупало грешки или наистина има проблем колата. При теб си нямам никаква идея как става точно.

grool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grool » Чет 11 окт 2012 17:08

Имам напредък, колеги, колата отчете нова грешка

17832 P1424 Sec.Air Inj.Sys.,Bank1 Leak Detected

Доколкото мога да си я преведа теч някъде по инжекторите или не знам... Малко помощ по грешката винаги е добре дошла. Благодаря!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 11 окт 2012 18:14

Няма да се плашиш. Това е грешка от "прахосмукачката". Онзи охлюв, който се развърта при палене за около 15-20 секунди и набутва свеж въздух от филтъра в изпускателната уредба с цел екология.
Провери му връзките и клапана.

grool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grool » Сря 31 окт 2012 13:42

Грешката с бедната смес я оправихме, вече колата и не придърпва. Всичко това се оказа от единия от кабелите на свещите. За сега е само изолиран, скоро ще ги сменя. Чудя се дали е удачно да сменя само единия или да взема комплект. Остава грешката за Powertrain.. но за нея ще ходя на жичкаджия, да погледне.

Единственото нещо, което в момента ми остана да оправя е това :

Това ми се случва само, когато паля при студен двигател, сутрин. Отначалото оборотите както се вижда са на 1000. След като подам леко газ(само погалвам педала), виждате как се покачват и задържат оборотите. Така направих 2 пъти, при което 3тия път се вдигат до 2000 БЕЗ да съм натискал педала, просто включих на задна. Не съм сигурен, но мисля, че като пуснах съединителя, след като изключих от скорост се нормализираха. Може да е просто съвпадение, не знам. Грешка няма на компютъра свързана с някой сензор или нещо подобно. Според мене е от стъпковото моторче. Не се притеснявах толкова, ДОКАТО не позвъних в Аутотрейд и не ми обявиха цена от 1040лв, понеже стъпковото ми моторче не било отделно, а едно цяло с дросела ми.

Само да отбележа, че щом загрее колата, оборотите се стабилизират на 800 и са стабилни.

Благодаря за отделеното време!

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Сря 31 окт 2012 17:46

Пробвай това:
viewtopic.php?f=5&t=292121
със спрей за почистване на дебитомер от Ауто+

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”