голф 3 1993 2Е Макферсон тампон?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
greddy90
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1993 2Е Макферсон тампон?

Мнениеот greddy90 » Нед 07 окт 2012 0:29

Колеги голям проблем са ми... Ужас направо!

Ако може някой да ми даден информация придружена с снимков материал.

Малко информация:
Когато купих колата (а тя е голф 3 1993 2Е) беше с малките тампони. Реших да ги сменя щото бяха изскочили около 5-6мм. (може би грешка). Добре де отидох при майстора 20лв тампона 20лв майсторлъка и му викам давай ти си човека.
Карат му големия тампон (без лагерчетата) и то такъв трябва да е. Добре ама 1-во новия тампон при слагането още излезе около 10мм. а доколкото съм чел нормалното е до 5мм. и 2-ро почнаха да насичат лагерчeтата при завиване. Карам си аз 5-6 месеца с това въпросно насичане което стана нетърпимо и разстноянието на тампона стана 15мм. И си викам рекламация отивам пак и тоя главоч реши да слага пак малките тампони. Щото големите пак щели да се смачкат.

Та съм решил да събера информация какво как и да се оправям сам. Интересува ме какви тампони като марка какви лагерчета с какви гайки абе всичко което е там. Много ще съм благодарен на колегата който помогне, че вече съм дигнал ръце.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 1993 2Е Макферсон тампон?

Мнениеот emo-gar » Нед 07 окт 2012 7:46

Има съществена разлика в горната чашка на пружината и самата пружина в горната си част,в зависимост от приложеният тампон.Пускал съм принципни скици за тези разлики,ако не ги намериш-ще се разтърся ...ама по-късно..Аз навремето така смених 2 комплекта за 2 дена,попаднах на добри(големи,пак са 20-на лева,Лемфьордер).
Основна разлика е лягането на чашката към лагера и това дали отворът преминава или не през стъпката на ствола.
Вчера тъкмо правих една такава разглобка,но вече не ми е интересен този възел и не снимах.
И още нещо,обикновено "големите тампони" си идват с набито лагерче,да не би майстора да го е обърнал-нали са дошли "без"...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 07 окт 2012 7:49

Ми като четете по форуми - 5 милиметра, 10 милиметра... Тампон се сменя, като се разхлопа, не преди това!

black_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black_83 » Нед 07 окт 2012 16:01

колега големият не ляга добре аз карам същата троика и аз кат тебе исках големия за по голяма стабилност грешка зада сложиш големият трябва да смениш и чашата на която ляга карах така месец докато не започнаха проблемите слагай малките и нямаш дертове

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 07 окт 2012 17:39

Всичко си "ляга" точно,стига да е правилно монтирано.И там,горе,при защитната чинийка-луфт трябва да има-къде поне 5мм.(ако въобще няма-не става!),къде от по-тежък мотор или по-мек материал на тампона-айде до 8-10мм.Както каза Мунс-а,разстоянието не винаги е признак за скапан тампон.Например,китайците на една тяхна кола-Чери,правена на базата на Сеат-Толедо,виждайки проблема със щръкването,са разработили съвместим тампон с едни допълнителни ребра откъм чашката на пружината...просто е гениално,а..и менте няма на него mhihi .Но този китайски тампон не знам как да се купи от Бг,иначе в Русия го имат.Писал съм и по този случай.Сега колите ми с марка VW са малцинство(една остана) и вече слабо ме вълнува,но каквото открия-няма да остане скрито.
Ей вчера съборихме 2 комплекта амортисьори и всичко протече нормално(едни колеги грабиха,грабиха..от горкото :? ),не повече от 20 минути на "пръчка",понеже фърлям старото Венто,му набучих старите амове и тампони...заспа си всичко,да не ги бях сменял.д'еба!Мисля да запазя новите(на година) Билщайн-и,за голфа,той също е с такива-нови,ама може и да отправя една оферта за тях барабар с тампоните по тях..гайките само нямам за да сглобя готови пръчки.Като знам ,че пружините са взети за 160(само където се оказаха за по-лек мотор,бензинов)...ама хич мисе не дават,стол ще си сглобя от тях...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”