Проверка на реални километри

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Проверка на реални километри

Мнениеот VWGT » Пет 07 окт 2011 15:06

serjoe написа:
zzzzzzz написа:Колега не знам ко ше му опъваш на Голфа ма ако си сигурен в т'ва дет го пишеш ти ше си първия с кола, отговаряща на тая приказка за "бабата дет я е карала един път в месеца да оди на гробето да полива китките на дядото, лека му пръст"

Наистина ще излезе така. Колата е взех от малко село на 50 мили от лондон и верно има само един магазин. А и говорих с жената по телефона едва ли ще тръгне да ме лъже.даже почна да ми говори от къде и как били ожулванията по колата....! :deal. Всичко по колата се доказа че е на километрите дето пише. утре я вкарвам за обслужване и ще видим и там! Жива и здрава да е бабата еи 4е я е пазила колата!

не казвам нищо за конкретните случаи, ама тези теми винаги са ми били забавни и винаги съм се чудел кой е тоя маркетингов гуру, който успя да вкара в главата на българина мечтата да кара старата кола на баба ... ? в моята глава това винаги е будело едно много сериозно притеснение :) дали човек, който няма грам техническа грамотност, и който кара колата си от дъжд на вятър се е сетил поне един път за тия реални 100 хил. км да вземе да й смени дори течността за чистачките :) клиометрите са нещо толкова относително, че нема на къде, все едно да гледаш кой колко пъти е натиснал клаксона, за да оцениш дали е юркал много колата :)))

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пет 07 окт 2011 17:43

nokiangage написа:
zzzzzzz написа:Колега не знам ко ше му опъваш на Голфа ма ако си сигурен в т'ва дет го пишеш ти ше си първия с кола, отговаряща на тая приказка за "бабата дет я е карала един път в месеца да оди на гробето да полива китките на дядото, лека му пръст"

Не така колега, познавам още хора, които преди време са си купили колата доста запазена и на около 100К километра реални, наистина са единици, но не е нереално! Между другото онази вечер на срещата на форума дойде един Каравел на 2 години, купуван чисто нов, дългата база и собственика сподели, че е вече над 500К километра - зависи си от целта, с която е купувана колата... :beer

Съгласен съм, че може да е така ако си я вземеш от собственика директно :) Но ако е от автокъща ми е трудно да вярвам :) Но който уцелил значи е късметлия ;)

serjoe написа:

Наистина ще излезе така. Колата е взех от малко село на 50 мили от лондон и верно има само един магазин. А и говорих с жената по телефона едва ли ще тръгне да ме лъже.даже почна да ми говори от къде и как били ожулванията по колата....! :deal. Всичко по колата се доказа че е на километрите дето пише. утре я вкарвам за обслужване и ще видим и там! Жива и здрава да е бабата еи 4е я е пазила колата!

Е па честито тогава за успешната сделка :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 09 окт 2011 16:11

МОТ-то и в този сайт - http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Ow ... G_10020539
И ще получите доста инфо за автомобила.
Има доста подобни сайтове, така, че може да търсите в гугъл на воля ;)
Успех

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Пон 10 окт 2011 0:53

AmW написа:МОТ-то и в този сайт - http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Ow ... G_10020539
И ще получите доста инфо за автомобила.
Има доста подобни сайтове, така, че може да търсите в гугъл на воля ;)
Успех

това е за автомобили само в англия така че на хората от форума няма да им е полезен. аз така си проверих колата и ми излезоха данните. Верно е че това е единствения начин да си провериш колата тук в UK. Все повече се уверявам в това че да случиш на кола е като да случиш на жена- може ти се падне най-примерната- да те пере и готви всеки ден:;саладка ,ракийка след работа както си му е реда ; или нещо дето ще се чудиш как да се оттървеш от нея в деня в кито я купиш/ожениш за нея!!!! :banghead:
за мойто Буки- днес влизА в бокса за смяна на масла,филтри и ангренажен ремък с в.помпа и някой други малки неща та се надявам да излезе като ново!!!! :drinking:

Потребителски аватар
del21
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: TDI 99

Мнениеот del21 » Вто 02 окт 2012 1:08

Здравейте колеги. Да,пробегът на един автомобил е важен,но по-важно е как собственикът се е грижил за него! Ето прочетете тази доста интересна статия: http://fakti.bg/avto/40084-moje-li-vw-g ... 1000000-km :applause: и тази също: http://www.automedia.bg/read/2533.html mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 06 окт 2012 23:13

В една друга тема писах за колата, която купих преди месец от Германия и защо смятам, че е на реални километри: viewtopic.php?p=3575028#p3575028

Преди да отида в Германия гледах тук безброй коли. Един пасат 5.5 на Горубляне, който изглеждаше доста запазен от вътре - хайлайн с добра кожа и т.н. беше обявен на 160000. На компютър показа 404000. Доста други автомобили бяха с изтрит километраж от компютъра, но рядкост беше да намериш обява за 10 годишен дизелов пасат комби над 200000 км.

Ако погледнем немското мобиле именно пасати под 200000 км са рядкост...

Този, който аз взех вярвам, че е на реални км, защото освен сервизна книжка получих едно тесте документи - фактури, както и TUV протоколи, на които пише коя година на колко км е бил... Едва ли някой ще си играе да фалшифицира толкова многхо документи... А отвътре на 150000 е като нов.... С бояджия говорих - каза, че е боядисвана само врата на багажника.

Вярно е и, че с докарването от там ми излезе доста по-скъпо от италианките, които се продават в БГ, но пък поне зная кога какво е сменяно по този автомобил.

Не е сложно - четете темата и имайте 1 на ум, че и в Германия има всякакви източноевропейци, които въртят километри, за да изкарат наколко (хиляди) евро повече :idea:

Потребителски аватар
lightfire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lightfire » Пон 08 окт 2012 9:36

Моята кола е VW Golf 4 1.9 TDI 110 коня ASV двигател. По табло е на 163 000 км. Бях се ровил из форума и бях попаднал на информацията, че дизеловите автомобили имат км освен в таблото и в еку-то. Та реших аз да видя дали не са ги иизчистили и от там и като влязох ... 380 000 км. Не останах кой знае колко изненадан понеже според мен. Вкарана кола от чужбина е почти невъзможно да е на по - малко от 200 000 км.Предполагам, че един германец, италиянец или какъвто и да е там човек прави на година мин 20 000 км. Така, че 10 годишна кола на 90 000 км ми се струва невъзможно(пак лично мое мнение). Като цяло за сега съм доволен от колата без значение на колко км е да чукна на дърво върви добре. На 10 000 км ми направи не повече от 100 г масло разход и то нещо през ЕГР-а хвърля. Гори 4/100 извън градско при скорост 120-130 км. Предните амортесьори са оригинални, за сега се държат. Та да чукна на дърво добре е колата.
Ако някой го интересува как съм видял въпросните 380 000 км да пише.
Поздрави.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 08 окт 2012 10:00

lightfire написа:Моята кола е VW Golf 4 1.9 TDI 110 коня ASV двигател. По табло е на 163 000 км. Бях се ровил из форума и бях попаднал на информацията, че дизеловите автомобили имат км освен в таблото и в еку-то. Та реших аз да видя дали не са ги иизчистили и от там и като влязох ... 380 000 км. Не останах кой знае колко изненадан понеже според мен. Вкарана кола от чужбина е почти невъзможно да е на по - малко от 200 000 км.Предполагам, че един германец, италиянец или какъвто и да е там човек прави на година мин 20 000 км. Така, че 10 годишна кола на 90 000 км ми се струва невъзможно(пак лично мое мнение). Като цяло за сега съм доволен от колата без значение на колко км е да чукна на дърво върви добре. На 10 000 км ми направи не повече от 100 г масло разход и то нещо през ЕГР-а хвърля. Гори 4/100 извън градско при скорост 120-130 км. Предните амортесьори са оригинални, за сега се държат. Та да чукна на дърво добре е колата.
Поздрави.

Разхода на този мотор при тази скорост на равен терен е 5,5-6л/100км

Потребителски аватар
lightfire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lightfire » Пон 08 окт 2012 11:58

hooligan_sk написа:
lightfire написа:Моята кола е VW Golf 4 1.9 TDI 110 коня ASV двигател. По табло е на 163 000 км. Бях се ровил из форума и бях попаднал на информацията, че дизеловите автомобили имат км освен в таблото и в еку-то. Та реших аз да видя дали не са ги иизчистили и от там и като влязох ... 380 000 км. Не останах кой знае колко изненадан понеже според мен. Вкарана кола от чужбина е почти невъзможно да е на по - малко от 200 000 км.Предполагам, че един германец, италиянец или какъвто и да е там човек прави на година мин 20 000 км. Така, че 10 годишна кола на 90 000 км ми се струва невъзможно(пак лично мое мнение). Като цяло за сега съм доволен от колата без значение на колко км е да чукна на дърво върви добре. На 10 000 км ми направи не повече от 100 г масло разход и то нещо през ЕГР-а хвърля. Гори 4/100 извън градско при скорост 120-130 км. Предните амортесьори са оригинални, за сега се държат. Та да чукна на дърво добре е колата.
Поздрави.

Разхода на този мотор при тази скорост на равен терен е 5,5-6л/100км

Може засечката ми да не е вярна. Проверка с компютър на горивото. Велико Търново - Димитровград (170 км), ако не се лъжа пак проверка с VAG-KOM - 7,1л липсващи. Не се хваля, не се заяждам. Идеята на коментара беше съвсем друга ... Това е, което съм засякъл. Терена не е равен тъй като има изкачване и спускане. Скоростта не е постоянна.

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пон 08 окт 2012 14:43

Vlad777 написа: ... А отвътре на 150000 е като нов....

Направи две снимки(на шофиорската и педалите), да го видим и ние тоя итериор на 150000км?
Просто от любопитство, интересно ми е да сравня пасат на 150000км и такъв на 400000км...

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 15 окт 2012 12:03

Сравнение е трудно да се направи защото е много важно една кола дали е карана предимно градско или предимно извънградско Кола на 300 000 км извънградско изглежда като кола карана 150 000 градско че и по свежа Километрите ако са пипани от човек който знае какво прави няма как да се разбере колко са били

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Нед 02 дек 2012 8:17

мойта си я харесах от mobile.de ,пратих парите до Германия +1000лв.за услугата на човек,той отиде видя покара я и купи ,е после ми открадна комплекта зимни гуми ама карай...колата си има коректна сер.книжка 188000км. и един зелен документ с имената на предишните и двама собственици,докара я с жълтите номера като е минал Сърбия на късмет в неделен ден.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Нед 02 дек 2012 9:25

Откривам някаква странна зависимост - коли под 350 000 км. да се превъртат на между 100 и 150 000, а тези над 350 000 - на над 150 000, но не повече от 186 000 :D
Виждал съм и две коли в автокъщи на над 200 000 км. и почвам да се чудя на колко са в действителност...
А те може и да са си на реални, ама при горната зависимост на човек хич не му се вярва.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 02 дек 2012 15:11

Моята е дощла на 248 палки и в къщата са я върнали на 50%,тоест 124 :D :D За жалост джамбаза ни се оказа познат(тоест знам много от майсторите му) и всичко си казаха :D

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 02 дек 2012 15:14

mupk0 написа:Моята е дощла на 248 палки и в къщата са я върнали на 50%,тоест 124 :D :D За жалост джамбаза ни се оказа познат(тоест знам много от майсторите му) и всичко си казаха :D

248K за А4 коНби си е рядка оферта :да:

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”