Здравейте имам Голф 2 с гореспоменатия в заглавието двигател. Колата е на 320 000 км., от които последните 200 000 са минати на газ. От доста време стои в гараж без да се кара. Вървеше добре на газ, но на бензин често прекъсваше и не вървеше добре (при наличие само на нов горивен филтъ), масло губеше около литър на 5-6 000 км.! Като масалце си тече от доста места по двигателя. Сега не съм в България, но след 2 месеца се прибирам и искам да си я стегна.
Газовата уредба ще се маха, като колата ще се кара само на бензин. По окачването нямам никакви забележки (на 90% всичко е ново). Искам да сменя всичко по двигателя, защото така или иначе ще се отваря. Мисля да сменям:
1. Основни лагери
2. Биелни лагери
3. Сегменти
4. Клапани, гумички
5. Гарнитура на глава, болтове
6. Семеринги и останалите гарнитури
7. Свещи, кабели и всичко по делкото
8. Ангренажен ремък и ролки
9. Съединител, притискател, лагер
Не съм на ясно и Моля да ме насочите за марка/модел и комбинация на различните части. Знам, че много от Вас са се сблъскали с подобни проблеми, а и не малко сигурно работят в сервизи.
Приемам всякакви компетентни мнения относно предстоящия ремонт. Ако е необходима смяна на нещо допълнително също споделете. Ако споделите ориентировъчни цени на предложените части, ще е добре да си напавя сметката. Голфа го правя за собствен кеф и средствата не са определящи стига да си заслужава!
Цялостен ремонт на двигател 1.8 ABS 90 коня
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Цялостен ремонт на двигател 1.8 ABS 90 коня
Не е на АБС мотор, ама дано те ориентира
viewtopic.php?f=11&t=295909&hilit=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8
viewtopic.php?f=11&t=295909&hilit=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Информацията е от Май месец 2012г
- gyleto
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PL 1991
800,900 Лева са частите като гледам 1,2 около 100 лева... 3 около 100 лева... 4 средно по 10 лева на клапан поне по 1лев гумички... 5 30 гарнитура и 30 болтове... 6 около 50 лева... 7 около 100 до 150 лева... 8 от 60 до 100 лева... 9 около 200,250 лева читав съединител комплект, за ремонта божа работа колко ще искат под 300 няма да е според мен 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Цялостен, или основен ремонт включва шлайф на блок и нови бутала и сегменти, шлайф на кол вал и нови лагери, смяна на втулки на спомагателния вал, смяна на маслена помпа, смяна на клапани, "повдигачи" и така нататък...
Твоето е частичен ремонт, а колко ще ти излезе - иди в някой магазин и питай за цена на частите. Трудът си го сметни грубо 400 лв.
Твоето е частичен ремонт, а колко ще ти излезе - иди в някой магазин и питай за цена на частите. Трудът си го сметни грубо 400 лв.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
А има ли смисъл от набиването на толкова пари в кола, която струва горе-долу толкова? А изхабените нерви и време? А нещата, които ще излезнат допълнително и няма как да предвидиш?
Всеки сам си решава, но това са доста пари, които едва ли ще можеш да избиеш с каране.
Всеки сам си решава, но това са доста пари, които едва ли ще можеш да избиеш с каране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки си прави сам равносметка на джоба,но ако колата като цяло става...що да не хвърлиш някакви пари ,при условие че искаш да си я караш.Помисли пак,отчети еуфорията и носталгията(не ме питай как закарах Венто на "заколение"..само след час беше сплескан на баничка,в едно с всичките ми вложени в него нещица,закарах го в "пълна комплектация",даже с халогени-включени в ясно време,за последният му път..перфектен мотор..и само толкова
)

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
FreeSoul написа:А има ли смисъл от набиването на толкова пари в кола, която струва горе-долу толкова? А изхабените нерви и време? А нещата, които ще излезнат допълнително и няма как да предвидиш?
Гледай от тази гледна точка.. Колата може да му е наследство и не иска да се разделя с нея

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Обикновено сантименталната стойност за дадена вещ, особено пък кола, коства понякога доста финансови средства. Лошото е после, че идва момент, рано или късно (винаги идва), в който удряш чертата и си задаваш въпроса: "Абе що съм дал тогава толко пари по тая кола?"
Давам за пример моята Джета, по която съм хвърлил дотук пари за още една и то в добро състояние - говорим за сума 1700-2000 лв., е при мен не са наведнъж, но са си толкоз за 3-4 години и 60 000км с тая кола
Пари за ремонт на мотор бих дал дотолкоз, че да го закрепя да кара безпроблемно и да не го мисля да не ме остави на път. Там инвестицията (според мен) е по-нерентабилна, отколкото ако ги дадеш за ламарините (щото да речем утре може да решиш да смениш мотора, пък колата да си я оставиш, обратният вариант е по-рядко срещан, освен ако колата не е тотален прогнил кошник).

- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
FreeSoul написа:А има ли смисъл от набиването на толкова пари в кола, която струва горе-долу толкова? А изхабените нерви и време? А нещата, които ще излезнат допълнително и няма как да предвидиш?
точно ти ли го казваш

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
loxxxly написа:Здравейте ..Вървеше добре на газ, но на бензин често прекъсваше и не вървеше добре (при наличие само на нов горивен филтъ), масло губеше около литър на 5-6 000 км.! Като масалце си тече от доста места по двигателя. Сега не съм в България, но след 2 месеца се прибирам и искам да си я стегна.
Газовата уредба ще се маха, като колата ще се кара само на бензин. По окачването нямам никакви забележки (на 90% всичко е ново). Искам да сменя всичко по двигателя, защото така или иначе ще се отваря. Мисля да сменям:
Голфа го правя за собствен кеф и средствата не са определящи стига да си заслужава!
Ми... здрасти

1- 1.8моно не е мотор за кеф !!!
2- 1.8моно е грехота да не се кара на газ !!!
3- ремонт на мотор се прави при нужда!!!
4- какво точно ще се смени си показва като се отвори, види и замери- има сии допуски за износване.
5- преди да се отвори си има параметри, които се замерват- компресия, консумация на масло...
1л на 5-6000 при положение че ти тече, не виждам на този етап притеснения. Отделно че може и гумички да има, но това е пак нещо, дето недвусмилсено се отделя от сегменти и от необходимоста от отваряне на мотора. Замерване на комресията ще покаже плътността на цилиндрите, както и откъде има пропуск, ако има такъв- дали през клапани или износвания в блок-бутала- сегменти...
Въобще почини малко с ремонта... дет казват 7 пъти мери- веднъж режи... А тия дреболии- там разни семерингчета и гарнитури вземи си ги смени, както и си оправи колата на бензин
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Подкрепям колегата по-горе!!!
Как ше правиш цялостен ремонт на ДВГ,който е известен с един от най-големите си експлоатационни ресурси.320 000 км,стига да са реални, са нищо за този ДВГ-единствено сервиз на главата и си готов за около 200 лв.
И аз също повтарям-голям грях и минавка е да ме караш тоьи ДВГ на газ.
Но за състезателен кон не става....той просто си е здрав катър!
Как ше правиш цялостен ремонт на ДВГ,който е известен с един от най-големите си експлоатационни ресурси.320 000 км,стига да са реални, са нищо за този ДВГ-единствено сервиз на главата и си готов за около 200 лв.
И аз също повтарям-голям грях и минавка е да ме караш тоьи ДВГ на газ.
Но за състезателен кон не става....той просто си е здрав катър!
- kristian91pk
- Автомобил:
- Двигател:
Ходи му замери компресията преди да отваряш.А ако се наложи да го отвориш, по-добре му шлайфай блок, глава, кол.вал, събери го със нови части, и ако купето ти е здраво, ще надживее доста тройки и четворки
.Поне частите са му евтини с едни 1000 лева(в най-лошия случай), двигателя става нов, минах през този път зимата, но аз правих основен ремонт на дизел, а там частите са една идея по-скъпи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”