Бора,АРЛ-проблем с датчика на водата?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
VW_Bora_150
Автомобил:
Двигател:

Бора,АРЛ-проблем с датчика на водата?

Мнениеот VW_Bora_150 » Пон 08 окт 2012 3:11

Първо преди всичко Здравейте на всички форумци,почитатели на марката и хора които влизат тук просто за да намерят информацията която търсят.От няколко дни съм собственник на Фолксваген Бора 2002 година,1.9 турбо дизел 150,код на двигател-АРЛ.При закупуване на колата забелязах няколко проблема които ми се сториха не особенно значителни и още повече че търсих кола оклоло 2 месеца(не точно такава но вече мога да заявя че не съжелявам) и вече просто исках да се кача на нещо.И така.
1.Не се отваря багажника,нито с централното нито със самият ключ.Трябваше да се промъквам през задните седалки.Отвори се лесно и ще се опитам да разбера какъв е проблема(електронронен или механичен).Ако може някой да подскаже ще е страхотно.
2.При първото запалване на колата датчика за водата се качва до определена температура(да речем 70) след това пада до 50,после пак се качва и пак пада..След като колата загрее и достигне 90 градуса стрелката си стои на 90 и повече не пада.Може би проблем с термостата?Не знам дали не стои постоянно отворен(както и предположи един познат)?
3.Какво ще кажете за масло mobil super 2000 x1 diesel 10w-40?Вече съм го купил така или иначе.:)
Мисля че това е засега.Най-ми е болно за багажника но с моят "личен механик" който е съфорумец ще започнем работа по колата савсем скоро.
Благодаря предварително на всички отзовали се...:)

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора,АРЛ-проблем със датчика на водата?

Мнениеот nasko1978 » Пон 08 окт 2012 5:57

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пон 08 окт 2012 8:58

Честито за новата придобивка колега!
Щом багажника не се отваря и с ключа, вероятно проблемът е механичен, а маслото, което си купил не е подходящо за този двигател, защото не отговаря на спецификация 505.01, която се изисква за помпа дюза.
Успех и много безаварийни!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 08 окт 2012 9:34

Или датчика за темп. на водата или термостат, аз лично бих сменил и 2те неща. Щом пада температурата ми говори за термостат! Не е скъп най добре почни от него! Ако температурата ти падаше до 0-та най - вероятно щеше да е датчика, но с твоето описание ми прилича повече на термостат.
Поздрави и честита придобивка, като оправиш тези неща само безаварийни и само гориво да сипваш :beer

мк4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот мк4 » Пон 08 окт 2012 9:48

масло 5в40 или 5в50! лично аз предпочитам 5в50 мобил !ще сгрешиш с 10в40!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бора,АРЛ-проблем с датчика на водата?

Мнениеот morfei1 » Пон 08 окт 2012 12:31

VW_Bora_150 написа:2.При първото запалване на колата датчика за водата се качва до определена температура(да речем 70) след това пада до 50,после пак се качва и пак пада..След като колата загрее и достигне 90 градуса стрелката си стои на 90 и повече не пада.Може би проблем с термостата?Не знам дали не стои постоянно отворен(както и предположи един познат)?

3.Какво ще кажете за масло mobil super 2000 x1 diesel 10w-40?Вече съм го купил така или иначе.:)

Благодаря предварително на всички отзовали се...:)

1 - отиваш на електричар и замервате, бушон ли е, кабел ли е, или неработеща машинка....
2 - температурен датчик - смяна с нов
3 - грешен избор - препоръчва се 5W40 505.01

Потребителски аватар
VW_Bora_150
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Bora_150 » Пон 08 окт 2012 13:29

Здравейте и благодаря за отговорите.До преди малко проверявахме багажника с уред и стигнахме до положението да се отваря при завъртане с ключ и натискане на бутона едновременно,а и лампата за отворен багажник на таблото угасна.Машинката се чуваше да работи много странно-все едно се мъчи-тегаво й е.Радостта ни бе кратка.След известно време проблема се върна.И още по-странно при завъртане на вкарания в ключалката на багажника ключ ..се смакват 4-те прозореца...?!Май ще послушам morfei1 и ще я заведа на доктор.Относно маслото -отивам да го подменя с подходящото.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Пон 08 окт 2012 20:20

Колега в гумирания кабел който се прегъва когато се затваря багажника може да има прекъснат кабел!А щом не се отваря и с ключа имаш счупена механична част която е направена от пластмаса.Моята я сменях преди 1 година и пак се счупи!Закърпих я засега но мисля да си я направя от нещо желязно като ми остане повечко време.Отвори кората и то се вижда къде е проблема.Успех :да:

Потребителски аватар
VW_Bora_150
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Bora_150 » Пон 08 окт 2012 23:09

Не мога да повярвам.Нещо не разбирам.Разглобихме механизма,замерихме,пробвахме и всичко изглежда наред.Смазахме го.Имаше и окислена клейма.Забелязах следното:където петлето заключва в прага на багажника има една метална пластина на пружинка която потъва надолу като се затвори багажника(може ли тази пластина да е маса?!).Тази пластина се бе откачила и увиснала.След като я фиксирахме проблема изчезна.Но също така и на шофьорската врата има бутон за отключване и заключване.И така.Значи отключвам с централното,отключва се само шофьорската врата.Багажника си стои заключен.След това натискам бутона и се отключва и всичко останало.Идеално си викам, без да искаме и без да знаем какво направихме ...проблема е отстранен...но не задълго.Измих колата и пак старата песен-свети ми лампа и "luggage compartment open" на таблото и багажника заключен и може да се отвори само ръчно през задните седалки.И сега вече се замислям дали там не се окъсява нещо механизма защото е мокро?!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 09 окт 2012 8:51

След като ти пищи лампата за отворен багажник, свети ли плафона в багажника?

Това с отключването само на шофьорската врата, а при повторно отключване на всички останали е екстра

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 09 окт 2012 9:29

Ако не се лъжа тази екстра може да бъде активирана или деактивиране чрез VAG-com, но не съм много сигурен.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Вто 09 окт 2012 19:42

Колега я снимай проблемното място.Имаше тема затова което описваш-някаква пружина се чупела.viewtopic.php?f=5&t=298782&start=0&hilit=%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0.Виж това дали е твоя проблем.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 09 окт 2012 23:33

Аз залагам на изгнил микроключ във бравата на багажника.

Потребителски аватар
VW_Bora_150
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Bora_150 » Сря 10 окт 2012 20:16

Поздравленич за aliyatin.com. Проблема с отварянето на багажника се оказа прекъснат кабел в гуменото уплътнение между купето и багажника.Благодаря.

Върни се в “Дизелови агрегати”