Haralampi написа:Въпросът ти за уиикендите ме изненадва!! За почти всички частни фирми, които аз познавам уиикендите са уиикенди!
Може би зависи от дейноста или сферата, но отново това се уговаря предварително - знам една, която работи и събота, но отново работната седмица е 5 дни... просто се редуват кой да взима по 1 събота на всеки няколко седмици.
Shakez написа:Haralampi написа:Въпросът ти за уиикендите ме изненадва!! За почти всички частни фирми, които аз познавам уиикендите са уиикенди!
Може би зависи от дейноста или сферата, но отново това се уговаря предварително - знам една, която работи и събота, но отново работната седмица е 5 дни... просто се редуват кой да взима по 1 събота на всеки няколко седмици.
По закон работната седмица е 40 часа! Всичко отгоре трябва да се заплаща на 1.8, ако не се лъжа /т.е. 1.8 пъти заплатата/надника за час/. Друг е въпроса какъв тип е заетостта - дали са 8 плътни часа на ден или има някакъв график. Банките /дружества с традиции/ са приели, че работното време е от 8:00 до 17:00, като имат 1 час обедна почивка /в масовия случай/, а работата с клиенти приключва до 16:30.
Колкото до работа в банка - ако не си поне на позиция Ръководител на клон, другото всичкото е около средната работна заплата. Това не означава, че като старт в кариерата на финансите е зле, стига да не се заседяваш. Както колеги преди мен казаха, еквивалентно е на консултант в някой търговски обект. Просто като старт и свикване с работа във финансова институция е ОК.
Но това мисля, че е малко встрани от темата, за която колегата се интересува.
Matematiks написа:Нощщният труд по закон в БГ се доплаща 0,25 лв на час след 22:00 часа![]()
![]()
![]()
Отвратителна държава
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 56 госта