Проблем в карбуратора или газовата уредба на Golf 2

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
acholev
Автомобил:
Двигател:

Проблем в карбуратора или газовата уредба на Golf 2

Мнениеот acholev » Вто 09 окт 2012 17:29

Здравейте приятели моят проблем варира вече от 2-3 години но работа вече загрубя и затова реших да попитам тук който разбира или е имал същият проблем .Първоначално търсех в интернета отговор на моят въпрос но без резултати,Проблемът емследният: при запалване сутрин на студен двигател директно с газ колата не държи обороти може да се каже че всичко е сменено по газовата уредба,надявах до днес да е от изпарителя и си купих чисто нов LOVATO изпарител (газовото ми е италианско в случай ако някой попита) пали безпроблемно от раз дето се казва но като отпусна педала на газта гасне , казват че е от автоматичният смукач , на бензин паля вдига си оборите тоест авт.смукач се включва до като не загрее колата не и падат оборотите карах така няколко години паля на бензин до като загрее на 90 градуса и приключвах на газ.Когато купих колата преди 4 год. палих си я само на газ зимата нямах ядове най нормално оборотите си ги държеше и студена и топла.Газаджията и той не разбира , днес ми казва че този проблем не е от газовото а от карбуратора на колата , а аз като му кажа 'добре де защо тогава на бензин си работи нормално вдига си обороти докато загрее' вдига рамене и пак едно голяма НИЩО.За да работи на газ тоест да държи обороти трябва да загрее колата нормално чак тогава си работи както трябва.Направими впечатление че когато я запаля на газ и малко я подържам с газ педала да кажем да стигене на 40-50 градуса и изгася двигатела да изчакам към 10 мин. и я запаля лудата колата си вдига оборотите както трябва да е (мисля че това показва че и работи автоматичният смукач съшо и на бензин) и не гасне.Значи комшията е автомонтьор ще му я карам да ми изчисти карбуратора и да смени ако трябва нещо по нея , и акко няма резултат смятам да му слагам ръчен газ когато е студена ще си я дърпам до като загрее като на жигулите друго не ми остава айде зимата по бива да я запаля на бензин докато загрее и после да мина на газ но това да я оставя лятно време 1-2 часа да не работи , паля гасне паля гасне то хич не е работа а и гледам да икономисвам от бензина виждате цените на петрола . За всяко едно мнение още от сега ви благодаря :) love.vw

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем в карбуратора или газовата уредба на Golf 2

Мнениеот muns61 » Чет 11 окт 2012 17:40

Как ти е подадена газта - с плочка, или с щуцери?

Потребителски аватар
acholev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот acholev » Съб 13 окт 2012 14:50

с плочка , с новият изпарител е сравнително по добре става втори ден вече не ми гасне студена паля я директно на газ , но все пак е на ниски обороти когато е студена.Държи едни и същи обороти и студена и топла.Дали да не пробвам да сменя плочката с нова ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 13 окт 2012 21:43

На първо време не сменяй нищо. Какъв ти е двигателят? Забравил си да споменеш.
Друг въпрос - как ти е настроена газовата и по-специално празният ход? Ако сте гледали по книжките 800-900 оборота на загряла кола е ясно отде идва цялата проблемация :wink:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 14 окт 2012 23:12

Към 1000 ли трябва да бъде на загряла,за да няма проблеми при студен ПХ ? :roll:

Върни се в “Автогазови уредби”