избор на седан до 2500 лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
избор на седан до 2500 лв
мой приятел се чуди каква кола да си купи като критериите са следните : колата да е икономична и сравнително евтина за поддръжка , но не е привърженик на газови уредби, да е четириврат седан стабилен на пътя , да е с двигател,който е надежден или ако е за ремонт се отремонтира сравнително евтино и лесно , не държи да е с екстри ,не държи да е пъргава, не държи и да е много нова - около 15 - 20 год., но запазена - финансови възможности в рамките на 2500 лв, фен е на немските коли - обсъдихме нещата и достигнахме до следните автомобили - мерцедес 190, мерцедес 124 , ауди 80 б3 , ауди 80 б4 , пасат б3 , пасат б4, бмв-та не сме обсъждали тъй като там икономии няма и конските сили са много.Помоли ме да пусна тема тук , тъй като това е "жив" форум (съдейки по моите наблюдения) та все пак ако някои има отзиви и препоръки нека да даде съвет и съответно силни и слаби страни и изобщо дали се вписват в критериите му.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: дайте мнения за избор между няколко автомобила
Да посочи цифри относно икономичност. Какви са му очакванията за разход? Понеже не мисля, че Мерцедес 124 не се вмества в графа "икономичност" нито с дизелови, нито с бензинови мотори.
Но само така си мисля, може и да бъркам. Освен това е по-висок клас автомобил от останалите изброени. Щом не ще газови т.е. търси се дизел. Според мен Пасат Б4 с 1.9 ТДИ е оптималният избор, предполагам 90-коньовият вариант ще му е ОК и като данък.

Последна промяна от stefan4o на Чет 11 окт 2012 8:41, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами икономичност имаше предвид към 5,5-6 на 100 извън града , дизеловите на 124 с най-малкото възможни коне не го ли дава този разход , не съм запознат и аз много много , затова е и темата
всъщност 124-ката е с много добри отзиви откъм дълготрайност на двигателите и имайки предвид факта, че са поостарели като модели може би и поддръжката им е по-евтина вече, иначе за икономията на гориво ...

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Passat b4 1.9 90 коня е за него, малък данък, нисък разход, здрав двигател, поддръжката му изобщо не е скъпа, с чип и вървежа му е доволен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
бях чул обаче,че именно този модел пасати са използвани много за служебни коли от разни учреждения в Германия ( и изобщо чужбина) и обикновено тук идват след доста голяма експлоатация и километри , надявам се това да се отнася по-скоро за комбитата отколкото за седаните де , но все пак...
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Audi b4,bih kazal b3..no chasti za poslednite po4ti nqma.
Passat 4 e gniloch i ne predlaga koi znae kakav komfort,a b3 pak e darta kalqska i ne stava -golqmo darvo e.Audito e favorita.
Tiq Mb ne gi gledai-problemen e mosta(gnie qko).Otdelno che har4at stabilno i sa mnogo mudni.
Sajalqvam,che pisha na latinica no tuk ne mi raboti kredora.
Uspeh
Passat 4 e gniloch i ne predlaga koi znae kakav komfort,a b3 pak e darta kalqska i ne stava -golqmo darvo e.Audito e favorita.
Tiq Mb ne gi gledai-problemen e mosta(gnie qko).Otdelno che har4at stabilno i sa mnogo mudni.
Sajalqvam,che pisha na latinica no tuk ne mi raboti kredora.
Uspeh
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Във фолксваген форум едва ли ще срещнеш мнение различно от пасат или голф 1,9 тди, но от мен - щом не държи на модерна кола - 190 с дизелов мотор, 2,0d най-добре, 2,5d и td много харчат. Купето на 190 в съчетание с окачване на 124 гарантира продължителна употреба без честа смяна на детайли по ходовата част, стига да попаднете на кола без ръжди. Частите за тея коли вече са евтини, и има тук-там оригинални такива. Особена икономичност от старите дизели не очаквайте.
п.п. Не случайно на 2000д на MB му се носи прозвището "вечния"
п.п. Не случайно на 2000д на MB му се носи прозвището "вечния"
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
golf_td написа:колата да е икономична и сравнително евтина за поддръжка , но не е привърженик на газови уредби,
golf_td написа: да е с двигател,който е надежден или ако е за ремонт се отремонтира сравнително евтино и лесно
golf_td написа:икономичност имаше предвид към 5,5-6 на 100 извън града
Като гледам тези критерии, определено долавям силна миризма на нафта

И по-конкретно 1,9 TDI/90hp от VAG, примерно монтиран в Пасат.
Сега тук идват уточненията, конкретно за В4 (имам такъв за това ще кажа за него) - периодичната поддръжка (на 10 хил. км.) като цена е доста прилична, но разбира се малко по-скъпа от тази за бензинов еквивалент. Относно ремонтите, нищо страшно, стига да не стане проблем с турбината, там цифрите са леко неприятни. Среден разход на извънградско 4,8-5,5 при скорости м/у 90 и 140 км/ч. Колата като цяло също е здрава, а и доста широка и комфортна. Проблемът е, че за 2500 лв. едва ли ще намериш читав екземпляр, скоро не съм гледал цените, но не мисля, че са паднали толкова, по-скоро си мисля за едни 3 хил.
За Мерджан 124 - от наблюденията ми в/у бензинова такава на чичо ми знам, че са корави копелета, а и също са комфортни, само не знам как е разхода и поддръжката, все пак е Мерцедес !
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Аз съм за Ауди Б3 1.6 TD,имал съм такава 2 години,мого икономична и здрава машина и евтина за ремонти,но вече са старички.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Седани много, ама тоя разход 5 на 100 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ауди 80 б3 или б4-по избор! Б3-1.8 90 коня карбуратор или 1.6 дизел или турбо дизел,
80-б4-2.0 115 коня,2.3-133или 1.9 тди-90 коня. Дал господ избор...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
lion_heart002 написа:Ауди 80 б3 или б4-по избор! Б3-1.8 90 коня карбуратор или 1.6 дизел или турбо дизел,
Бараки дал Господ, да

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ами аз имам една читава 80 б3 турбо дизел за продажба! Ако има интерес момчето да пише на лични и ще го свържа с човека. Всичко се намира-само да се търси.Да,бараките са много,но по форумите още се намират запазени,жалко че като купувах моето б3 преди 7 години нямах и идея,че ги има тия форуми... 

-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
в момента карам ауди б4 1.9 тди 94г.комби,много съм доволен от разхода,подръжката е сравнително ефтина,но зависи на какъв автомобил попаднеш,моя беше много занемарен и вложих доста пари да влезе във форма
цените варират 1500 до 3000лв.пасат б4 1.9 тди също е добър избор,венто тди е пак приличен седан.
п.п.при избор на ауди 1.9 тди,гледайте да е от последните модели 94/95г.има ги с климатик/климатроник за около 2300/2700.при покупката задължително гледайте дебитомера да е пластмасов,че от първите модели на ауди б4 тди ,дебитомера е алуминиев(с клапа),и гнп-то е макло по-различно и като се прецака ел.блока няма оправия,а втора ръка не се намират много читави.

п.п.при избор на ауди 1.9 тди,гледайте да е от последните модели 94/95г.има ги с климатик/климатроник за около 2300/2700.при покупката задължително гледайте дебитомера да е пластмасов,че от първите модели на ауди б4 тди ,дебитомера е алуминиев(с клапа),и гнп-то е макло по-различно и като се прецака ел.блока няма оправия,а втора ръка не се намират много читави.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Audi 80 B4 - 1,9 tdi 1Z 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”