Съвет при купуване на ударна бормашина или перфоратор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Съвет при купуване на ударна бормашина или перфоратор

Мнениеот tisho_tch » Сря 10 окт 2012 8:30

Реших да си взема една читава машинка за домашни нужди. Спрях се на този Bosch втора употреба. Интересува ме дали си заслужава тази цена 160лв и възможно ли е да е менте ?
Говорих с продавача - имала някакви документи и била внесена от австрия. Моля за съвет - заслужава ли си покупката ?
ето обявата: http://prodavalnik.com/perforator-bosch ... -i10617065

...вдругиден ще ми трябва и смятам да поръчвам днес или утре ако одобрите.

Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Re: Съвет при купуване на ударна бормашина или перфоратор

Мнениеот vannkkata » Сря 10 окт 2012 8:56

Имаме две такива служебни, едната на 3 другата на 5 години. Ползват се сравнително често, но не всекидневно. Едната ходи в сервиз, защото и изчезна удара. И двете са купувани от тук, колко са ментета не знам, но шефа се изръси по-около 450 лева за всяка. От друга страна имах удоволствието да работя с Макита това лято и смея да твърдя, че Бош за вкъщи не бих си купил. :idea:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 10 окт 2012 9:13

За домашни нужди и една по бюджетна /по-скъпа ама чистак бърсак/ от зелените ще ти свърши работа,поне знаеш че е нова и с гаранция а и за вкъщи какво толкова ще къртиш че да я счупиш :) Например това :
http://www.onlinemashini.bg/perforator-bosch-pbh-2100-re-550w-ssbf-sdsplus-kufar/5844/

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 10 окт 2012 9:13

Приемам и предложения при бюджет около 150лв ?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 10 окт 2012 11:13

по-добре ново Спарки вместо 2-ра ръка с неясен произход! До 20 октомври BPR 241E е в промоция за 239.90 лв. и ако не държиш да е SDS+ захват, погледни и BUR2 200E за 156.90 (пак промо цена). Ето ти линк: http://intertechnic.bg/uploads/Sparky_p ... ct2012.pdf

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 10 окт 2012 11:23

Добре, ама не казваш какво ще правиш ? Ще дупчиш или ще къртиш? Колко?
Доколкото съм запознат и имал възможност да работя Макитата е в пъти по-добра, а и ненапразно всички професионалисти наблягат на нея.
Оттам нататъка вече е компромис за колко едра работа ти трябва да си направиш сметка какво ще ти свърши работа.
Аз например за вкъщи имам един Айнхел взиман от Метро за под 100 лева, ами... колкото за мен си ми върши работа през тия 3-4 години каквото и да съм ремонтирал, дупчил и т.н. Давал съм го и на доста приятели да си свършат дребни ремонтни работи и за малки неща не е лош... Но няма и база за сравнение със служебните Макити :D

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 10 окт 2012 11:54

Ще правя цялостен ремонт на къщата: външна и вътрешна топлоизолация, ще свалям плочките в банята, отвор за вентилатор в стената, ще бъркам лепила и тем подобни сухи стр. смеси и така..

иначе за спарки - цените тук май са най-добри http://www.devimax.com/language/bg-bg/p ... -200e.aspx

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 10 окт 2012 12:03

Хм,много разнородни дейности/Ти си си за перфоратор,да.И бюджетен би ти свършил работа-ака Ейнхел и подобните,той е с гаранция и няма да има проблеми според мен.Инак не съм фен на бюджетните машини,но ще се справи

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 10 окт 2012 14:27

tisho_tch написа:иначе за спарки - цените тук май са най-добри http://www.devimax.com/language/bg-bg/p ... -200e.aspx
това явно е някаква локална промоция, колега, не споря. линкът, който дадох по-горе, е от официалната промоция на завода-производител. така или иначе, за дейностите, които си посочил, една машина едва ли ще ти свърши работа, но в крайна сметка решението си е твое.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 11 окт 2012 12:13

tisho_tch написа:Ще правя цялостен ремонт на къщата: външна и вътрешна топлоизолация, ще свалям плочките в банята, отвор за вентилатор в стената, ще бъркам лепила и тем подобни сухи стр. смеси и така..

иначе за спарки - цените тук май са най-добри http://www.devimax.com/language/bg-bg/p ... -200e.aspx

Тази BUR2 200E има ли само удар за плочките в банята? Пък и дори и да има не мисля, че е най-подходящото съоръжение за къртене...
Най-добре е наистина перфоратор дори и бюджетния Айнхел, нооо с него внимателно при бъркането на лепилата смисъл не го напъвай много да не вземе да си умре и да се чудят после какво да измислят да не ти признаят гаранцията. Иначе си има отделна бъркалка ако ти се налага професионално, но няма да ти прелагам линкове към такива, че са маса пара :)

Потребителски аватар
burn666
Автомобил: VW Golf 4 Variant 2002
Двигател: 1.9 Tdi ALH 90hp+

Мнениеот burn666 » Чет 11 окт 2012 14:19

аз също имах цялостен ремот на апартамента и търсех перфоратор до 150лв. Взех einhell за 100лв (беше в промоция) но беше без аксесоари, само с дълбокомера. Доволен съм от него, за непрофесионална работа е перфектен.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 11 окт 2012 16:20

tisho_tch написа:Ще правя цялостен ремонт на къщата: външна и вътрешна топлоизолация, ще свалям плочките в банята, отвор за вентилатор в стената, ще бъркам лепила и тем подобни сухи стр. смеси и така..

Спаркито е идеално за тази цел, върви си с гаранция и не е никак лоша машина, а и честно казано от ремонта който си замислил да правиш машината ще се натовари най много с бъркането на смесите и лепилата!
Ако можеш да си намериш някоя стара дрелка за тази цел а с перфоратора само да пробиваш и къртиш ще е много по-удачно.
Ако машината ти трябва само да си направиш ремонта в къщи и за нищо друго по-добре взимай някой Енхел или Бъджет или каквото и да е менте до 100лв. и действай смело докато не ти умре в ръцете :D
Макита,ДеВалт и Бош (син) всички знаема че са много добри машини, но в твоя случей просто няма смисъл от такава инвестиция която после ще ти краси мазето или тавана с години :D

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”