"Свидетелят" на акта не е никакъв свидетел - знаем го и ние, и той самият, и съдът също знае как пишат актове. Като им зададат 2-3 въпроса, тия "свидетели" започват да си гледат върховете на обувките.
Свидетел е жената и ако тя не присъства, решението е точно толкова едностранчиво, колкото акта на КАТ. Не принизявайте съдиите до фуражки

emohrisstov написа:Някой имал ли е подобен акт и до колко дни може да се обжалва?
Имах, но не за същото; по-горе написах. В кв. Изток треснах един пич със Сузуки Суифт, който ми дойде отдясно на нерегулирано кръстовище. Сега, дотук съм виновен, нали? Да, ама не - не всички в тоя живот са милиционери

Истината е, че това кирливо кръстовище е точно до посолството на Ирак, където на тротоара стърчи будка, широка колкото целия тротоар и от която нищо не се вижда (първото, което в акта не пишеше). В нея има охр. полицай, когото катаджиите хич не отрегистрираха, колкото и да им се молих да впишат него за свидетел (втори пропуск на акта). Та според НП съм бил виновен, а наказанието ми беше 100 лв и -9 точки. Аз яхнах метлата и обжалвах наказателното постановление. Явихме се аз, съставителят на акта и като свидетел - другият участник в ПТП-то; всички си бяхме призовани от съда. Според съдийката бях чист; според мен - също. Толкова, аз не исках повече.
Сега, срокът мисля, че беше една седмица, след като баща ти си вземе наказателното постановление в КАТ, но за вс случай нека ти каже някой по-подготвен от мен. Аз ще кажа нещо друго, което според мен е важно -
не обжалвай акта, а наказателното постановление. Послушай ме, има защо

И пиши, когато има развитие