От октомври 50лв глоба за стикер на застраховател
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Re: От октомври 50лв глоба за стикер на застраховател
Значи махаме и лепенките, че колата е маркирана?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Аз имам едно питане - във фирма с много служебни коли, би ли трябвало човека, който се занимава единствено с автопарка като длъжностна характеристика да има ангажимента да следи или поне да информира шофьорите за нововъведенията или трябва да се надява, че самите шофьори ще гледат новини? 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
nokiangage написа:Аз имам едно питане - във фирма с много служебни коли, би ли трябвало човека, който се занимава единствено с автопарка като длъжностна характеристика да има ангажимента да следи или поне да информира шофьорите за нововъведенията или трябва да се надява, че самите шофьори ще гледат новини?
Като ВОДАЧ на МПС (без значение лично, служебно, крадено или др.) си длъжен да си в течение с актуалното законодателство и автомобилът, който управляваш да е приведен в годност спрямо същото.
Ако те спрат за без ГТП... акта ще ти го напишат на теб, пък ти ходи обяснявай, че някой, някъде си, някак си... било трябвало да се погрижи за въпросното ГТП.
В този ред на мисли понеже контрата винаги е у водача на съответното МПС... гледай си нещата когато се качваш на колата особено на служебна когато не се грижиш сам за нея и се очаква друг да движи всички документи

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Така е май в действителност колега, махнах всички "противозаконни" стикери и така нататък, но пък е кофти човек, който му плащат да се занимава с "това" грам да не му пука - но това явно си е мой проблем... Благодаря за съвета, все пак водача наистина си поема отговорностите, ще трябва да се пазим повече! 

Аз имам на BMW клуба стикер на джама, но не мисля да го махам. Така като гледам цитирания от Трафиканта текст, обхвата на забраната е до застрахователни стикери, относно полица Каско.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Aprilia написа:Един приятел вчера ми каза че е изгорял 10 лева заради тригълничетата на Армеец на предните прозорци![]()
Лично на мен ми е интересно на какво основание ще ме глобят за триъгълничетата. Това не са стикери на армеец, това е просто надпис STOP който предупреждава че колата не трябва да се пипа с ръка. Ако така се процедира поне да напишат в закона че абсолютно всички стикери са забранени освен винетка, гражданска и преглед. Да ама не...уж имаш право на стикери, ама какви никой не казва с точност. Всеки си интерпретира както му е удобно
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
dlug написа:Aprilia написа:Един приятел вчера ми каза че е изгорял 10 лева заради тригълничетата на Армеец на предните прозорци![]()
Лично на мен ми е интересно на какво основание ще ме глобят за триъгълничетата. Това не са стикери на армеец, това е просто надпис STOP който предупреждава че колата не трябва да се пипа с ръка. Ако така се процедира поне да напишат в закона че абсолютно всички стикери са забранени освен винетка, гражданска и преглед. Да ама не...уж имаш право на стикери, ама какви никой не казва с точност. Всеки си интерпретира както му е удобно
АКо не се лъжа пише STOP и отдолу с малки букви, маркиран автомобил

п.с не съм сигурен де, после като сляза при колата ще потвърдя

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
ALESYZ написа:Аз имам на BMW клуба стикер на джама, но не мисля да го махам. Така като гледам цитирания от Трафиканта текст, обхвата на забраната е до застрахователни стикери, относно полица Каско.
Аз имам на предния прозорец стикер на фв клуб, изрично пише че рекламни стикери КОИТО НЕ СА НА ЗАСТР. компании нямат проблем със закона. Друг е въпроса че така по-заядлива КУКА (те са куки не са хора) ще ти направи проблем защото нямаш право на стикери по стъклата които осигуряват видимостта на водача към пътя. (Нещо такова пишеше в закона). Мен 1 път са ми правили проблем за стикера на нашия клуб ама се разминах на магия....
- kc_3011
- Автомобил: VW Bora Variant
- Двигател: AUS 2000
И аз се чудих за триъгълния знак "Стоп", който имах на задното ляво стъкло, но служителката от офиса на Армеец ми каза да го махна веднага... и аз го махнах веднага 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз нали съм си "хитрец" изрязах само щита а трите триъгълничета си останаха на стъклото и хем няма стикер хем ясно се разбира какво е имало 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”