Монтиране на МФА в Мк3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Re: Монтиране на МФА в Мк3

Мнениеот swifter » Пет 12 окт 2012 15:56

cvetelingeorgiev написа:Някой ще ми обясни ли с думи прости къде се връзва датчика за външната температура. ПИН 1 и ПИН 19 са ясни ни на кое са те на буксата закачаща се на таблото или някъде на бушониерата

Където ти е най - удобно:

- на бушониерата
или
- на буксата на таблото.

ceci9609
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceci9609 » Съб 13 окт 2012 6:34

можели някои да ми каже каде да вържа пин 26 от табло то за да ми показва моментния разход колата е пасат б3 18моно 75 коня аам мотор

Потребителски аватар
speedvw
Автомобил: VW GOLF 3 Dark Grey
Двигател: ABD-AAV-RP 1992

Мнениеот speedvw » Съб 17 ное 2012 11:42

Ако си сложа лост със mfa и свържа старите кабели който не са от mfa ще си работят ли чистачките?Ще има ли някакви проблеми?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 17 ное 2012 12:09

като смениш лостчето, ще си работи, както досега, само ще ти остане 1 свободна букса, всичко друго си пасва

Потребителски аватар
cvetelingeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cvetelingeorgiev » Нед 18 ное 2012 17:38

Благодарности на колегата swifter. Монтирано е МФА на АБД-то и всичко работи, без температурата на маслото, просто не открих отвор да завия датчика. Сега следва тест до колко вярно показва разхода на бенз и газ.

Потребителски аватар
kals79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kals79 » Сря 28 ное 2012 21:51

колеги искам да попитам на Венто 1.8 ААМ 97 год,пак ли е 27 пин от еку за разхода към МФА... на снимките на Еку на видях това.....благодаря........

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Чет 29 ное 2012 0:09

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 29 ное 2012 0:51

Да кажа и аз какви ги надробих, гледам тая тема е с най-много мнения.
Значи сдобих се подарък табло от Г60 с ел. километраж от колегата stefan4o за което :bowdown :bowdown :bowdown
Днес, вече вчера се разходих до Монтана да си потърся инсталация и датчици понеже моя пасатец на буксата на таблото имаше десетина кабела горе долу, швабата е пестил яко, той си беше и с часовник със стрелки когато го взех де.
Та пуснаха ме в моргата в една купа 5х5х2 метра нахвърляни инсталации от коли да си търся какво ми трябва scare
За мой късмет за десетина минути успях да намеря 2-3 здрави и с доста кабели по тях 28 пинови букси за таблото в комплект с въпросните U1 и U2 букси от бушониерата, както и датчик електрически за километража /не намерих за сега датчик за въздуха и за темп. на маслото но той е 10 кинта нов в магазина/ и щастлив че съм се сдобил с кабеляка паркирах направо на братчеда в гаража, разкърших пластмасите и се почна екшъна :screwy
Изображение
Слагам единия комплект кабели, проблем с мигачите таблото е с 2 горе, старото беше с един диод долу, почва да ме натиска паниката леко че от всичко по тая кола най не обичам с кабели да се занимавам, звъня на Петко Znainainai човека вдигна телефона въпреки че беше на работа и зает, но честно казано не успях да му обясня какво става за да ми помогне, след него звъннах на Малин PASSAT, за половин час разговори и смяна 2-3 пъти на кабелите между бушонното табло и инструменталното разбрах, че съм намерил много инсталации, но нито една не е за такава кола с МФА :talk: mhihi
Вече на работа пак писах с Малин по скайп и с останалия извън колата кабеляк на спокойствие и след като ми разясни човека по тази схема http://a2resource.com/electrical/CE2cluster.html си наредих кабелчетата всичките до един пинове извадих и пренаредих, но като е написано простакоустойчиво е лесно Пин T28/01 отива на U1/07 в бушониерата. Направих си и V буксата която е за лоста за управление на МФА и утре т.е днес след работа пак ще паркирам на братчеда в гаража и всичко отначало с голяма доза увереност че всичко ще тръгне от раз, а ако не тръгне по телефона имам съпорт от русенско- видинската група :respect :обичам ви
Та ще продължа с писантието като го подкарам да видиме какво ще стане

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 29 ное 2012 14:48

И след като нощеска си наредих инсталацията на спокойствие до обяд я бях наредил на колата и...... всичко тръгна от раз да му се не види, е без темп. на маслото и на въздуха, ама нямам датчици все още, иначе съм им пуснал окабеляването.
Едно питане се появи само, на дисплея на километража отгоре пише километрите 300 хиляди, а това малкото под него трябва ли да се нулира при всяко гасене на колата или все още има сбъркано нещо в инсталацията наредена по книга :screwy

Потребителски аватар
kals79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kals79 » Чет 29 ное 2012 19:21

а какъв трябва да е кабела който излиза от Еку ако има пак ли е виолетов колега и ако добре съм разбрал да го търся някаде около моторчето за чистачките.........

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Чет 29 ное 2012 20:41

Може и да има, може и да няма кабел. Пин-а е 27.

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Пет 30 ное 2012 20:50

Здравейте колеги ! Имам Венто GT с мотор 2Е , имам оригинален МФА но на последък ми показва моментен разход 38-40 л/100, колата е на газ ( не е газов инжекцион). Като започна да изреждам функциите на МФА външната температура я подминава. Не знам на какво се дължи това дали нямам датчик или е прецакан как мога да рацбера.
Благодаря .

Потребителски аватар
kals79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kals79 » Вто 04 дек 2012 22:43

Колега и при мен е така външната температурата я подминава с и без датчик,,,,,,,,
помагайте колеги.........

Потребителски аватар
swifter

Мнениеот swifter » Сря 05 дек 2012 0:05

аваш на контакт;
Натискаш и задържаш бутона "MFA".
Връщаш контакта, после пак на контакт.

Дисплея трабвя да се промени и да са активни само долните три функции - разход, темп. масло, външна темп.

Ако на "Външна температура" - показва колко градуса е в Сибир(-35 или -45, не помня точно) - няма сигнал от датчика или датчика не работи.

Назад в темата има описано кои са кабелите за датчика.

Потребителски аватар
kals79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kals79 » Сря 05 дек 2012 15:23

мерси колега това не го знаех вече си показва темп.перфектно,,,, :beer

Върни се в “Направи си сам!”