Да кажа и аз какви ги надробих, гледам тая тема е с най-много мнения.
Значи сдобих се подарък табло от Г60 с ел. километраж от колегата
stefan4o за което
Днес, вече вчера се разходих до Монтана да си потърся инсталация и датчици понеже моя пасатец на буксата на таблото имаше десетина кабела горе долу, швабата е пестил яко, той си беше и с часовник със стрелки когато го взех де.
Та пуснаха ме в моргата в една купа 5х5х2 метра нахвърляни инсталации от коли да си търся какво ми трябва
За мой късмет за десетина минути успях да намеря 2-3 здрави и с доста кабели по тях 28 пинови букси за таблото в комплект с въпросните U1 и U2 букси от бушониерата, както и датчик електрически за километража /не намерих за сега датчик за въздуха и за темп. на маслото но той е 10 кинта нов в магазина/ и щастлив че съм се сдобил с кабеляка паркирах направо на братчеда в гаража, разкърших пластмасите и се почна екшъна

Слагам единия комплект кабели, проблем с мигачите таблото е с 2 горе, старото беше с един диод долу, почва да ме натиска паниката леко че от всичко по тая кола най не обичам с кабели да се занимавам, звъня на Петко Znainainai човека вдигна телефона въпреки че беше на работа и зает, но честно казано не успях да му обясня какво става за да ми помогне, след него звъннах на Малин PASSAT, за половин час разговори и смяна 2-3 пъти на кабелите между бушонното табло и инструменталното разбрах, че съм намерил много инсталации, но нито една не е за такава кола с МФА
Вече на работа пак писах с Малин по скайп и с останалия извън колата кабеляк на спокойствие и след като ми разясни човека по тази схема
http://a2resource.com/electrical/CE2cluster.html си наредих кабелчетата всичките до един пинове извадих и пренаредих, но като е написано простакоустойчиво е лесно Пин T28/01 отива на U1/07 в бушониерата. Направих си и V буксата която е за лоста за управление на МФА и утре т.е днес след работа пак ще паркирам на братчеда в гаража и всичко отначало с голяма доза увереност че всичко ще тръгне от раз, а ако не тръгне по телефона имам съпорт от русенско- видинската група
Та ще продължа с писантието като го подкарам да видиме какво ще стане