проблем с задна лява гума при дълъг път Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

проблем с задна лява гума при дълъг път Б4

Мнениеот giorgio_vn » Съб 13 окт 2012 12:48

Здравейте на всички от Варна. Имам следния проблем с пасат б4 1,6 101к. А Е К мотор 1995 г.с abs комби. Отзад е с барабан на спирачките. След като я купих колата преди 2 месеца всичко беше о.к. със спирачките. Направих нужното - смяна на масла филтри и т.н. и след няколко дена при каране натиснах спирачката и педала ми потъна, оказа се спукано цилиндърче и изтече спирачна течност. Отидох до сервиза и смених двете цилиндърчета с накладките и педала взе да хваща по средата (а преди това си беше при леко чукване и хващаше веднага); майсторите ми казаха че е от спирачната помпа - о.к., и нея смених и задни лагери също. След два дена потеглих на дълъг път, но след стотина километра колата почна да вибрира все едно имаш крива гума и започна да мирише на изгоряло феродо, натиснах педала и той потъна, втори път натиснах и тогава хвана, спрях и цялата задна лява страна пушеше като комин. Стигнах до близък сервиз с ОГРОМНО СТЪРЖЕНЕ КАТО БАНЦИГ и с триста зора свалиха гумата и барабана. Върнаха конусовидното желязце нагоре и всичко беше добре, учудиха се как е задържало, разглобиха новото цилиндърче, но казаха че е о.к. и така още два пъти ми го прави този проблем на дълъг път. На градско нямам този проблем ясно защо (няма такова въртене на колелото); вече двама ми казват че може да е от ABS модула - не знам. Сега като карам спирачката ми хваща по средата и при повторно натискане хваща по-горе и по-твърдо, стана ми ясно че има въздух в системата, но три пъти ги обезвъздушават и пак същата работа. Къде да отида ? Моля за насоки.

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Re: проблем с задна лява гума при дълъг път Б4

Мнениеот Presli82 » Съб 13 окт 2012 16:46

Имал съм подобен проблем като не ми връща жилото на ръчната или ако е заръждавял механизма на задните накладки.Педала пропада, защото спирачната течност кипва от постоянното триене на накладките в барабана.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 13 окт 2012 16:49

чопчето има една пъпка. ако се сложи обратно-става, но пъпката пропада и се заглавя в накладката. ефекта е горе-долу същия...
пъпката трябва да е навън, към барабана, не навътре, към накладката. провери го това.

Потребителски аватар
giorgio_vn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giorgio_vn » Съб 20 окт 2012 10:32

сега се оказа че накладките били по-малки като размер,и двете жила на ръчната смених и сега педала се оправи иси спира добре.на дълъг път скоро ще разбера дали прави същия проблем,с една дума сега мога да си отдъхна :beer

Върни се в “Passat”