Изтекъл преглед на газова уредба
-
- Автомобил:
- Двигател:
Изтекъл преглед на газова уредба
Здравейте! Скоро ми изтече прегледа на газовата уредба и реших да отида да си го направя, но от едно място за технически прегледи ги домързя да го направят и ми казаха да се правя на "ударен", ако ме спрат за проверка и да си изчакам да ми изтече техническия преглед и там ще ми направят и преглед на газовата, но това ще стане чак ноември месец. Ако може да ми кажете място където могат да ми го направят за София,ако може да е близо до Красна поляна. Благодаря!
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Re: Изтекъл преглед на газова уредба
Не си давай зор. Само ще ти вземат парите, и без това никой не ти търси дали си минал преглед
-
- Автомобил:
- Двигател:
stamantonov написа:Не си давай зор. Само ще ти вземат парите, и без това никой не ти търси дали си минал преглед
Порових се и видях предна подобна тема и там се взема решение, че трудно ще се навие някой да ми направи преглед само на газовата и да си изчакам да дойде време за ГТП, на който ще се направи такъв и на АГУ-то. Имало и някакви неясноти в закона, с които мога да се оправдая при проверка от полицията. Сега остава да се надявам, че евентуално и Господин Полицай ще е на същото мнение и няма да имам проблем

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Караш и си свиркай, вече е така.
Имаш ли ГТП, значи и газовата е минала
Няма никой да те закача.
Имаш ли ГТП, значи и газовата е минала

Няма никой да те закача.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Гергин е прав! Вече се минава технически преглед по този начин...като за автомобили без газова е 40лв а за такива със газова уредба е 50лв 

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:..
Вчера бях на ГТП и си ми взеха 40 лв, а колата е с газ!
В "ценовата листа" окачена в сервиза не беше никъде упоменато "с газ" или т.н.
Това значи ли, че колата ми е минала преглед и на газовата..
Няма никакви допълнителни стикери по бутилка и т.н.
само стикера на стъклото и 2 хартиени талона за ГТП..
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
Да, щом имаш редовно преминат ГТП това означава че всичко е ОК, стикери за бутилките вече няма, отпаднаха от 01.01.2012г., всичко е заместено от ГТП-то. 

- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Аз пък знам,че повечето пунктове за ГТП не правят заверка на паспорта на газовата, а такава се прави в специализирани пунктове за технически прегледи на газови! На бензиностанциите искат паспортите.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Гергин написа:Караш и си свиркай, вече е така.
Имаш ли ГТП, значи и газовата е минала![]()
Няма никой да те закача.
+1 и на мен така са ми казвали
ГТП (дизел/бензин) - 36лв
ГТП (Бензин + Агу) - 42лв
6лв държат за проверка на Газовата Уредба

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Gal написа:Аз пък знам,че повечето пунктове за ГТП не правят заверка на паспорта на газовата, а такава се прави в специализирани пунктове за технически прегледи на газови! На бензиностанциите искат паспортите.
Няма вече паспорти. Аз до сега 4 коли съм минал на преглед 3 на газ и 1 на метан....все си ми взимат по 50 лева. На бензинонстанциите които ти искат паспорт им покажи среден пръст. Аз в София до сега от 5 месеца зареждам газ и не са ми искали на нито 1 паспрот за газова
- eurogas
- Контакти:
Никой никъде не търси паспорти при зареждане, нито пък някой някъде може да ти го завери, свършиха тези заверки, а защо всеки пункт за ГТП иска различни цени не ми е много ясно, имат сериозни разлики, вероятно скоро ще се поизравнят цените, но нали това е пазарната икономика, ние сами трябва се ориентираме към най-евтиния и да ходиме там. 

- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Не знам защо тогава моята е минала преглед за газ преди няколко дни, освен ГТП, има заверка в паспорта, също и нов стикер на бутилката...
Сигурно и пожарогасителите не трябва да си заверяваме всяка година? 

- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
А когато се минава на годишен технически преглед, представя ли се някаква документация относно газовата уредба, тества ли се по някакъв начин и гледат ли за стикер "ГАЗ" на задното стъкло?
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Student_pravo написа:А когато се минава на годишен технически преглед, представя ли се някаква документация относно газовата уредба, тества ли се по някакъв начин и гледат ли за стикер "ГАЗ" на задното стъкло?
Ако имаш газова проверяват ти е дали изпуска... И стикера на задния прозорец е задължителен

- eurogas
- Контакти:
Ще повторя пак, писането на стикери за газ е абсолютно НЕЗАКОННО и НЕНУЖНО, никой вече няма право да ви иска такива заверки и паспорти, нито при зареждане, нито при полицейска проверка, полицая го вълнува дали имате ГТП, газовата е част от колата и се смята че при ГТП тя е проверена, а паспотрите и стикерите отпаднаха от 01.01.2012г. със закон.
Затова си приберете паспортите и не ги показвайте на никой, ако ви поискат допълнителни пари за заверка на газовата когато минавате ГТП, знайте че ви работят само за да ви вземат повече пари, казвате че нежелаете заверка на газовата уредба, а САМО ГТП на колата, ГТП-то ви е напълно достатъчно.
Затова си приберете паспортите и не ги показвайте на никой, ако ви поискат допълнителни пари за заверка на газовата когато минавате ГТП, знайте че ви работят само за да ви вземат повече пари, казвате че нежелаете заверка на газовата уредба, а САМО ГТП на колата, ГТП-то ви е напълно достатъчно.

Върни се в “Автогазови уредби”