Акт за неспиране на пешеходна пътека?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Акт за неспиране на пешеходна пътека?

Мнениеот hooligans » Пет 12 окт 2012 21:35

rostislav1998 написа:Нека тези които оправдават колегата да си предстявят тяхната жена с количка пред пешеходната пътека.И какво следва,тръгва с количката напред ,и когато вече е почти насредата ,а идващият няма възможност да спре?И аз имам малко дете и бутам количка,но когато съм снея и застана до пешеходната пътека спирам и чакам да ме пропуснат.Колегата може и да е прав ,но за мен това не го оправдава.

Едно адекватно мнение :idea:
Повечето очакват жената да стъпи на пътеката, което означава, че количката трябва да е пред нея, поне на метър и нещо от бордюра! Е ще ме извинявате, но не трябва да сме коне с капаци на пътя, особено при жените с колички.
Аз ако видя такава да седи, дори и от другата страна на движението, спирам и чакам, докато някой нормален спре и я пусне.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 12 окт 2012 21:51

Зависи :) , повечето хора сменят мнението си в зависимост кое им изгодно за случая. Затова има закон, за който все още има наивници, които смятат че трябва да се спазва, без значение дали и на кого е изгодно :idea: .Аз вече не тикам детска количка, но се старая да уча децата си да пресичат само на пешеходна пътека, никога да не бягат и да се втурват изведнъж или да пресичат карайки колело.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пет 12 окт 2012 22:39

rostislav1998 написа:Нека тези които оправдават колегата да си предстявят тяхната жена с количка пред пешеходната пътека.И какво следва,тръгва с количката напред ,и когато вече е почти насредата ,а идващият няма възможност да спре?И аз имам малко дете и бутам количка,но когато съм снея и застана до пешеходната пътека спирам и чакам да ме пропуснат.Колегата може и да е прав ,но за мен това не го оправдава.

Виждам, че мн хора не правите разлика. Спорът не е колегата или жената с количката, а колегата или полицаите. Жената с количката е свидетел, тя не е страна.

Нека тези, които оправдават начина на написване на акта (и проповядват колко било правилно да се наведеш и да си платиш), да си представят как всеки ден им се случва по един така написан акт.

Т.е. просто обръщаме ситуацията. Сега как звучи?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 12 окт 2012 22:43

Държиш се като дървен философ, така ми звучи.
Нищо лично
:beer

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 12 окт 2012 23:56

Същата ситуация днес се разви и пред мен, жена с количка седи на тротоара пред пешеходната пътека без да дава особени признаци, че ще пресича, въпреки това аз намалих и спрях, тогава жената видя, че намалявам и се ориентира към пресичане и съответно спряха и от насрещната страна на улицата.
Разбирам колегата за случилото се, но според мен е логично щом има човек на тротоара до пътеката и се оглежда, би следвало да предприеме пресичане, разбира се има редки случаи когато случайно е застанал на пътеката без да предприема пресичане на улицата, но това не ни дава право да преминаваме без да даваме предимство, правилното в случая е намаляваш виждаш реакцията на човека, ако продължава да брои мухите и да се мотае наляво на дясно, ускоряваш и си продължаваш по пътя!!!!!

Последна промяна от doaiena на Съб 13 окт 2012 2:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 13 окт 2012 2:40

И какво се оказа накрая?Жената смятала ли е да пресича или не?Защото ако е така,то не виждам какво се дъвчи.Плаща се акта и другия път се спира.Хулигана го е обяснил със стъпването!Как да стъпи първа на пътеката след като за джигитите е някаква непозната маркировка.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 13 окт 2012 20:49

То в такъв случай нещата стават много разтегливи, до колко метра от пешеходната пътека ако видиш потенциален пешеходец :wink: трябва да спреш и да изчакаш за да провериш дали ще пресича или си ходи по тротоара :lol: . Иначе работата е ясна по тая тема, поне за мен, няма какво повече.

Сега ако много разбиращите от пешеходци, пешеходни пътеки и правила за движение ми обяснят жената с бебешка количка пешеходец ли е, или водач :mrgreen: цена няма да имат. Последното е шега разбира се и няма връзка с темата, въпреки това е интересен за мен казус :lol: .

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 13 окт 2012 20:58

Не разбирам що някои се правят на луди.Много ясно става за какво иде реч.Жена/мъж/с количка спираш и чакаш - това е .Ама не била стъпала ама незнам какво....Колегата да си плаща акта и други я път да му мисли.Като не ще да оди да се съди ама му гарантирам ,е увиснал от всякъде още като каже жена с количка.Тия дето се дръвчат явно ни деца имат нито са бутали.Мнооооого ербап.
Абе ще се научиме как и къде се спира ама..... :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 13 окт 2012 21:18

mely написа:....
Абе ще се научиме как и къде се спира ама......

Оптимист си адаш :да: , това няма да стане никога, просто дисциплина няма, нито от шофьори, нито при пешеходци... Най-важното няма справедливост и равнопоставеност, а трябва. Вземи предвид нещата както са дадени, няма пресичащ на пешеходната пътека, а има глоба, тук не говорим за общия случай.

Темата вече съществува единствено заради спора и това да се покажем колко сме човечни и правим път на пешеходците! Дано да е така :да: , но за съжаление защо ли въобще не е така на пътя?

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Съб 13 окт 2012 21:20

Верно ли сме немали деца, а? А човекът с написания акт, дето е баща на колега от форума, и той ли е нямал деца, та бил ербап и не е спрял??

Много проницателна милиционерска логика. Имало ли количка, ясно кой бил виновен... А ако се е обърнала настрани и говори с някого? Ако не смята да пресича? Щом куките бяха толкова сигурни, защо не я викнаха за свидетел?

Да ти кажа ли защо не са я викнали? Защото смятат, че са вечно прави и всички мислят като тях и им ръкопляскат. Заради еднопистовите мозъци - има ли количка, ясно кой е виновен...

За кой път да напиша - проблемът не е до това кой спира и кой не, а кой как наказва.
Това прочете ли го г-н проницателният? Първо се научи да виждаш очевидните неща, а после прави дълбокомислените заключения как се спирало и кой колко деца имал. Или 1.Чети 2.Мисли 3.Пиши. В тоя ред.

Наистина не ми се бута сред овцете. Айде лека вечер.
:twisted:

ПП: @emohrisstov: баща ти е достатъчно разумен човек, за да реши сам какво и как да предприеме. Ако ти се занимава, пиши, когато има развитие.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Съб 13 окт 2012 21:44

Заключена по молба на автора, при развитие ще отключа отново!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”