Проблем с централното на Голф 4!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с централното на Голф 4!
Здравейте на всички от форума,имам следния проблем с централното на Голф 4,шофьорската врата спря да се отключва с дистанционното.Може да се отваря само с самия ключ,да поясня само че останалите врати в колата нямат проблем,могат да се отключват и заключват и с дистанционно и със самия ключ те се отварят и затварят без проблеми.Четох из форума за микро ключовете които дават проблем най-често,но не мисля че моят проблем приспада към тази графа,защото при запален двигател когато се отвори вратата осветлението в купето светва.Разглобих вратата да проверя за евентуално извадени букси или скъсани кабели,но не открих такива повреди.Хрумна ми че може самото моторче да е изгоряло...поразгледах няколко сайта в които се предлагат коли на части и попаднах на едно момче,мои приятел преди това е търгувало с него и се оказало много точно.Той имаше Бора 2001 помпа дюза (същият двигател като моя) отидох взех моторчето разгледах го на външен вид бяха едно към едно,разглобих вратата закачих го,но за съжаление и то не тръгна,човека каза че дава 100% гаранция че работи.По интересното е че когато се разклати буксата която влиза в моторчето останалите врати се заключваха и отключваха (без шофьорската) самото моторче не помръдваше.Сложих патрона и с него симулирах заключването с ключ тогава всичко функционираше нормално.Интересен е факта,че при разклащане на буксата при моторчето от Бората се отключват/заключват другите врати докато при оригиналното няма никакъв ефект,не съм замервал дали достига ток ,но според мен би трябвало да има тъй като се отключват и заключват при размърдване на кабелите.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем или пък да има представа от къде може да идва проблема?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с централното на Голф 4!
Здравей колега!Бушоните прегледа ли?Микроключетата в бравата са общо 4!Това за отворена врата може да работи,но за останалите не е гаранция!Аз доста си играх с моите но моя проблем беше,че ми се отключваше колата сама!Разглобих всичко,имаше напукани студени спойки,презапоих ги и се оправи!Успех с разрешението на проблема.Поздрави
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Много вероятно е да имаш ей тази мъка:
http://www.agthompsonfamily.com/vw/DoorLocks9.jpg
Лесно монже да се провери на една диагностика.
Саамото моторче което отключва и заключва се държи посредством сигналните шини, които от своя страна са запоени както е показано на снимката. След години употреба тия спойки се прецекават.
http://www.agthompsonfamily.com/vw/DoorLocks9.jpg
Лесно монже да се провери на една диагностика.
Саамото моторче което отключва и заключва се държи посредством сигналните шини, които от своя страна са запоени както е показано на снимката. След години употреба тия спойки се прецекават.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Като смени моторчето за пробва затворили вратата-ако е отворена мисля не заключваше.А това с размърдването на буксата вероятно са спукани спойки както е казал колегата.Провери ли кабелите в маншона?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да затворих я,но виж проверка чрез ВАГ не съм правил.Като цяло има ли някои в София който може да отремонтира самото устройство?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хубаво е преди да се предприемат каквито и да е ремонти да се мине през VAG!
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Пиши на ЛС колега мога да ти помогна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”