избор на Пасат Б6 - моля за помощ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bhteam
Автомобил:
Двигател:

избор на Пасат Б6 - моля за помощ

Мнениеот bhteam » Съб 13 окт 2012 17:28

Здравейте колеги,

решил съм да взема Пасат Б6. Четох много и тук и във външни форуми за да разбера за какво да внимавам преди да купя колата.
Спрял съм се на три избора:
1. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
3. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Моля Ви споделете за какво трябва да се внимава и гледа при избора на Б6. Разбрах че трябва да се бяга от BKP двигател. Моля ви споделете за какво да гледам при избора/тест драйва.

Благодаря на всички които ще ми пишат.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Re: Колеги моля Ви помогнете ми да избера Пасат Б6!

Мнениеот aliyatin.com » Съб 13 окт 2012 18:38

Колега ако беше за мен-бих избрал третия пасат тъй като харесвам седаните mhihi .А гледам че и има и две комбита.То има изписан цял ферман какво да гледаме при закупуване на дизелов автомобил.Закачате я на вагком и ако няма никакви грешки правиш и тест драйв да видиш за какво става въпрос.Пускаш всички джаджи дали работят-климатроник прозорци парно и каквото друго се сетиш.Като загрее на 90гр отваряш капака и гледай да не сълзи от някъде масло.При първоначално палене гледайте какво ще запуши от зад и как ще запали.Трябва да запали от четвърт.Може и на канал да я качиш да видиш състоянието и от долу.Моята я качвах не ми направиха проблем.А за двигателите аз съм за 105-те коня а ако намериш такава и с 6-скорости още по-добре!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 13 окт 2012 18:44

Аз давам глас за
Втория линк (Черното Комби) На това купе според мен комбито е по-красиво.. Но лично мнение. Иначе има много писано специално за този двигател :търсачкаа Успех с взимането на решение. И после сподели какво си взимал :012:

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Съб 13 окт 2012 21:50

Обява номер 1 ми направи впечатление, че няма лепенки по пластмасата точно под ключалката на капака (възможно да е сменявана). Няма голям борд компютър, копчетата за пускане на фарове, климатроник, електрическа ръчна и т.н. са износени и обелени, което си им е болежка на всички, но все пак се чупят много лесно, а нови струват 80-100 лева ;)
Прави ми впечатление, че радиото е с по-голям дисплей, което означава, че може би свири МP3-ки, а може и да не свири.
Обява номер 2 има голям борд, трилъчев волан и т.н. Нещото, което не ми хареса е, че е много напудрена, яко мазана по волана с някакви препарати, както и по гумите. То е ясно, че е кола за продаване, ама ако всичко си и е наред, за какво я лъскат допълнително.
Обява номер 3, единственото, което мога да кажа е, че за разлика от 1 и 2 при 3 няма двузонов климатроник (загледай се във врътките за регулиране, че са по-семпли). По-слаб двигател има, но и по-безпроблемен, доколкото знам за разликите между 2.0 и 1.9, макар, че според мен ако ще си седи на 105 к.с. няма да е голям кеф, защото купето е почти 1,5 тона. Също така, ми се струва, че поне на снимката, която е вътре в салона, на скоростния лост пише, че с 5 скорости, а не с 6, което поне за мен е една идея недостатък, понеже една предавка в повече смъква разхода при каране по магистрала и извънградско.
А и като цяло номер 3 мяза на някоя фирмена кола, просто са искали да е максимално евтина и няма излишни, да не кажа и допълнителни екстри. Поне за мен един много базов модел. Това от една страна е добре, от друга не е.
Иначе за километрите и на 3-те мога да кажа, че 99% не са реални. Но то пък и на коя кола нов внос са реални.

Наблюденията и разсъжденията ми са изцяло на снимките, но като знам баща ми каква грешка направи като купи нашият, вече зная какво да гледам. А на живо пък сигурно ще са още по-различни.

Потребителски аватар
jorkata30
Автомобил: VW GOLF-1.9TDI
Двигател: AHF-1999

Мнениеот jorkata30 » Нед 14 окт 2012 12:03

според мен 2 :) поне има пове4ко екстри

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 14 окт 2012 13:02

Лично бих взел втория. Първия е пръчка, третия също, с изключение на мотора, който според мен е за предпочитане. Писано има много във форума. Но така по снимки... :beer

sklimoto
Автомобил: Passat 9 Elegance
Двигател:

Мнениеот sklimoto » Нед 14 окт 2012 18:12

За тези пари по добро няма в момента.Добави някоя хилядарка или изчакай половин година да спаднат още малко цените.С тези почти базови модели ще съжаляваш още след няколко месеца.Преди седмица гледах тук в Русе един пасат на 14200лв с доста екстри.Даже ми се стори евтин при положение че е 2007г.Син.Комби.Със сигурност и неговите км. не са реални но поне имаше фаца.Ние гледахме друг автомобил а този ми хвана окото.Някой специалист да вдигне едно линкче че аз не му разбирам.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Нед 14 окт 2012 18:29

Аз не бих взел нито една от трите, първите две обяви са с 2.0 тди и то от първите години на производство с многото дефекти като глава, дюзи, турбо, маховик и др., третата е с 1.9 тди - уж малко по-добър, ама много слаб за това купе, ами това е в общи линии. Поздрави :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 14 окт 2012 18:57

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Нед 14 окт 2012 21:26

Наистина колата на колегата dobrin си заслужава :beer

Потребителски аватар
bhteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bhteam » Пон 15 окт 2012 11:07

Благодаря Ви за информатцията.
Ако някой друг иска да изкаже менние моля да го стори.
Като взема ще пиша коя е извадила късмет :D

kiromastera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiromastera » Пон 15 окт 2012 19:37

Здрасти колега,
Аз от скоро съм с Пасат и бая търсих, преди да си го купя. Ще си споделя моето мнение и какво бих избрал съгласно моите разбирания.
Бих се спрял на 2-рия избор, черното комби за 12 490 лева от Октомври 2005. То е с най-високо оборудване и единствената кола с мултифункционален волан, което си е доста голяма благинка. Първият Пасат, сивото комби, е много постно изпълнение, но пък за това е една година по-нов и е с джанти, а след време, ако тръгнеш да го продаваш, алуминиевата джанта и годината ще вдигне цената, но пък за сметка на това, при черния, липсата на джанти и възрастта се компенсират с доста по-високото оборудване. Третият е старият двигател, няма мултифункционален волан, само предните прозорци са електрически и е с климатик, а не с климатроник, както са другите два. Също така, само 2-рият е с подгряване на седалките, което също си е супер благинка ;)
Не знам каква е целта на покупката, но аз ще ставам баща и затова взех комби. Ако това е целта и при теб, приготви се за малко повече чистене с това светло купе.
Може да засегна някой с това, което ще напиша, но е самата истина. Може би 90% от нововнесените Пасат-и, които аз проверих, се оказаха с върнати километражи. Или пък се оказва, че за последно е бил в сервиз 2008-ма на 150 000 км.(примерно) и изведнъж го продават 2012-та на 160 000 км. (пак примерно). Някакво такова очебийно несъответствие. Или пък да звъня по 4-5 пъти да искам рамата и всеки път да е забравил документите, да не е в автокъщата, да е с клиенти и т.н. и т.н. и цяла седмица да не може да намери 1 мин., за да ми изпрати VIN-а на смс, за да продаде колата.
Моят съвет е да искаш рамата на колата и да я проверяваш в Порше София.

P.S.: Току що погледнах колата на dobrin и заслужава да му обърнеш внимание. Има бая оптични забележки, но има и каско и ако са заведени, няма какво да те притеснява. Регистриран е в София и имаш само 60 лв. са сменяне на талона, а и има доста екстри, които другите нямат и по-конкретно доста приятните Auto-Hold и затъмняване на огледалото. Ако е поддържана добре и го сбориш малко за цената, струва ми се, че няма да съжаляваш.

Върни се в “Passat”