Андонов, ти специално нищо не си обяснил в тази тема и недей да се криеш след думите на другите, а Богомил ми обяснява неща за актуатора, което е нелепо.
-Щом съм стигнал до момента, да са си отворя файла и да си го корегирам (дали сам, дали с чужда помощ не е важно) и да го изпробвам и да видя, че проблеми няма, какво въобще сте тръгнали да ми обяснявате като се опитвате да хвърлите прах в очите на хората с дълги безмислени постове или подигравки?
-Щом изпробвах вашият софтуер с оправени карти и проблем нямамаше, нещо да имате да добавите?
-Щом направих сръвнение - реално и ви показах как сработва лимитиращата турбо карта по атмосферно, нещо да имате да добавите?
Смяташ ли, че детски приказки, картинки на това как работи променливата и разяснения за това как се движи актуатора са адекватен отговор, като имаш предвид, че счупеното турбо съм го сглобил и разгобил поне 5-пъти. Тези неща ми бяха интересни преди 4-ри години.
Във файла
bostlimit map.rar може да се види как са направени първите корекци преди 3 години.
Във файла
bostlimit map 1.rar всеки може да види как са направени корекциите от Богомил преди около 10 дни
Във файла, който първоначално ми беше инсталиран на колата няма как да знам, понеже "колегата" Андонов, а и неговия "колега" Богомил, до момента отказват да представят пред всички нас, какви са били настройките на колата на двето карти.
На базата на колите, които са със сходни мотори като моя и са чипвани от тях самите по същото време, зададените стойности са твърди 2600бара. Тоест, тръгнали сме в правилната посока, ама колко още корекции ще трябва да направим и колко още турбини ще трябва да струшим, един бог знае
-Нещо да имате да добавите или най-малкото да обясните, защо е така? Защо сега го корегирате това нещо, без дори да споменете за него? Смятам, че на база по-долу написано, лично от Богомил имам право да зная.
Brezel написа: Когато поръчвате чиптунинг, или когато някой ви се перчи с умения в областта на чиповете е добре да зададете няколко прости но много важни въпроса.
1.Кой е правил чипа?
2.Как са направени промените по чипа?
3. Какво е променено в софтуера на колата?
4. Защо са променени дадените параметри?
5. С колко са променени посочените параметри (тук задължително е да се чуям мерните единици)
6. Въз основа на какво е решено да бъдат променени с толкова , или давам пример, защо си вдигнал налягането на турбината с 0.2 бара и от къде си сигурен че това е безопастно?