плафоните не светят vw sharan

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
duspetobg1
Автомобил:
Двигател:

плафоните не светят vw sharan

Мнениеот duspetobg1 » Съб 08 окт 2011 19:26

Здравейте колеги проблема е следния карам шаран 1997г.и не ми светят плафоните дори и тези във багажника.Замерих буксата която влиза в плафона и до там не достига ток от какво може да е?ако някой знае ще съм му благодарен да каже.

Потребителски аватар
miro_toyaga
Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
Двигател: AWC

Re: плафоните не светят vw sharan

Мнениеот miro_toyaga » Пон 10 окт 2011 13:38

виж предпазителите , а модула иначе се намира под шофиорската седалка

duspetobg1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duspetobg1 » Пет 14 окт 2011 18:48

Бушоните са добре ще погледна под седалката.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 16 окт 2011 19:28

A лампите в плафоните дали са здрави. Аз смених доста лампи./отзад, задни врати и предна лява. Бяха почернели и с прекъснала спирала - не са сменяни от как се е родил рибока.

pa4oni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pa4oni » Пет 25 ное 2011 18:17

duspetobg1 написа:Здравейте колеги проблема е следния карам шаран 1997г.и не ми светят плафоните дори и тези във багажника.Замерих буксата която влиза в плафона и до там не достига ток от какво може да е?ако някой знае ще съм му благодарен да каже.

а някои мишле да е пригризало тънкото кабелче на копчето на вратите.моя ван беше стоял 2 години на автокъща задните врати като ги отворя не светваше, извадих копчетата scare (ШОК И УЖАС)пригризани снадих ги и всичко е ок.

grisho
Автомобил: bmw
Двигател: 1997
Контакти:

Мнениеот grisho » Съб 03 дек 2011 13:47

pa4oni написа:
duspetobg1 написа:Здравейте колеги проблема е следния карам шаран 1997г.и не ми светят плафоните дори и тези във багажника.Замерих буксата която влиза в плафона и до там не достига ток от какво може да е?ако някой знае ще съм му благодарен да каже.

а някои мишле да е пригризало тънкото кабелче на копчето на вратите.моя ван беше стоял 2 години на автокъща задните врати като ги отворя не светваше, извадих копчетата scare (ШОК И УЖАС)пригризани снадих ги и всичко е ок.

Колега, мойте не бяха прегризани а скъсани /прекъснати/ или по точно отрязани от ел.стъклото. В корите на вратите има едни щипчици, които придържат снопа с кабелите, като се счупят и кабелите започват да шават и в последствие ел.стъклото ги къса малко по малко, на моят шаран съм ги запоявал почти всичките, защото нямах осветление отзад, ел,стъклата не работеха, музиката я нямаше и др. обикновено се късат под маншончето което влиза от вратата към купето, 100% сигурно, че и на колегата е там проблема, малко сръчност с поялника и изолиране и всичко е ок! Дано съм помогнал на някого ;) Поздрави....
П.С
Колега провери си и бушоните, свети ли ти индикацията на таблото като отвориш вратите?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 10 окт 2012 11:47

grisho написа: на моят шаран съм ги запоявал почти всичките, защото нямах осветление отзад, ел,стъклата не работеха, музиката я нямаше и др. обикновено се късат под маншончето което влиза от вратата към купето,

Очаквай пак проблем .От куплунга докато влезе във вратата и да се запоят пак се късат там. Там има осукване, дърпане и отваряне и затваряне на вратата. Спойки да , но след като влезе снопа във врата и се закрепи да няма осукване преди закрепването.
Търся си сноп за задна лява врата с ел.стъкла./ проблем със ел. стъклото - спойките /

duspetobg1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duspetobg1 » Пон 15 окт 2012 12:20

Колеги помагайте.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 23 окт 2012 11:09

duspetobg1 написа:Колеги помагайте.

Няма как .Има няколко модификации инсталация за багажника - никой не знае ти с каква си. Отгоре на всичко и модула е пак с варианти. Зависи дали имаш плафон горе на таван за 3 яред и долу нямаш, или имаш само долу или имаш и горе и долу. Има варианти 1.долните светят само при отворен багажник 2. долните светят при отворена врата и загасват след опр. време.
За по вратите пак има варианти на светене и на загасване след време. Вс. зависи от комплектацията .
При теб щом не свети търси модула под седалката на водача, дано излезе само разкачен или зацапан куплунг. Др. идея нямам.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”