Кой мотор от двата помпа дюза или 110

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Кой мотор от двата помпа дюза или 110

Мнениеот niki_68 » Пон 15 окт 2012 9:38

Здравейте колеги продадох си голфа 3 и сега мисля да купувам пасат или голф 4 но се двуумя кой мотор помпа дюза или 110 савети благодаряви

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой мотор от двата помпа дюза или 110

Мнениеот okti_1 » Пон 15 окт 2012 9:45

ПД-определено 131кс.,но това е мое мнение,но ти си знаеш и решението си е само твое.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 15 окт 2012 9:48

По-запазения бих казал аз. Има доста писано по форума както за 110, така и за 116, така и за 131к.с. Порови се малко в подфорумите за пасат и голф и ще намериш инфо.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пон 15 окт 2012 9:49

помпа дюза
по-тих, по-малко вибраций, по-добро ускорение, по-нова технология

jefa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jefa » Пон 15 окт 2012 9:49

Здравей колега има изписано много по темата, но моето мнение е за помпа дюза.Преди месец станах собственик на такъв Голф 4 101к.с. и съм много доволен.Мотора е много пъргав носи на тунинговане но малко по скъпа подръжка.Вземай която те грабне и е по запазена.
Успех

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okti_1 » Пон 15 окт 2012 9:54

mccoy написа:помпа дюза
по-тих, по-малко вибраций, по-добро ускорение, по-нова технология

Много точно казано :да:
instantaccess написа:По-запазения бих казал аз. Има доста писано по форума както за 110, така и за 116, така и за 131к.с. Порови се малко в подфорумите за пасат и голф и ще намериш инфо.

Колегата пита към кой двигател да се насочи да гледа и търси,а не кой бел по-запазен.
Поне аз така разбрах в темата.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пон 15 окт 2012 10:08

Аз имам и 110 коня и помпа дюза 115 коня. Бих избрал ПД131 коня. Много хубава машина. Обаче най правилния съвет е да не се ориентираш толкова по мотора а по състоянието на колата. Гледаш да намериш читав мотор и си караш спокойно. Щото ако вземеш някой кошник, независимо с кой мотор е, ще те накара да намразиш ТДИ

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 15 окт 2012 10:14

Brezel написа:Аз имам и 110 коня и помпа дюза 115 коня. Бих избрал ПД131 коня. Много хубава машина. Обаче най правилния съвет е да не се ориентираш толкова по мотора а по състоянието на колата. Гледаш да намериш читав мотор и си караш спокойно. Щото ако вземеш някой кошник, независимо с кой мотор е, ще те накара да намразиш ТДИ

Нещо подобно исках да кажа като казах по-запазения! Имам един приятел, който преди години имаше 131к.с. - еми не уцели, купи колата за 14-15хил.лв., хвърли още 10 хил за чисто нови дюзи, глава, турбо и т.н. и не се оправи колата. После си купи 116коня, пак пасат. Кара го над 200хил.км. вече, рециклирано турбо има само.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 15 окт 2012 11:46

Вземи по запазената В грешка сте обаче че ПД е по тиха :idea:

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Пон 15 окт 2012 12:28

Значи така е търси по добре читав двигател ходова част и т.н..Аз вече почти една година карам 110 к.с и съм много доволен само обслужване съм му правил за сега.И според мен ПД е малко по шумен.Лично на мен за моя двигател са ми казвали че до сега не са чували толкова тих дизел.Казват абе тва много тихо работи не се чува почти, дори на бензиностанция веднъж едни хвана пистолета за бензина и аз му викам дизел дизел.Успех колега изборът си е изцяло твои. :beer

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 15 окт 2012 14:40

хм...то хубаво, обаче ПД не ги ли пуснаха по пързалката заради проблемна екология ( нещо беше проблем за оня "хубавия" филтър за твърди , меки и Средни ;) частици) и известна неприязън към скапана нафта - ( демек нашата ) и скапани масла ( демек такива каквито и тук се намират в изобилие) както и скапани майстори ( също не липсват) mhihi То е ясно, че е по добре да се избере по запазеният автомобил, ама и другото не е зле да се вземе под внимание :banana

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Пон 15 окт 2012 14:57

Колега жена и кола са на късмет,може да си купиш най-големия самолет и да се скапе,може и най-големия курник и да те кара,ако са го наблъскали с добавки и после да се отчаяш.Зетова гледай и слушай и мириши като купуваш и карай,успех с избора :beer

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 15 окт 2012 19:13

juve написа:хм...то хубаво, обаче ПД не ги ли пуснаха по пързалката заради проблемна екология ( нещо беше проблем за оня "хубавия" филтър за твърди , меки и Средни ;) частици) и известна неприязън към скапана нафта - ( демек нашата ) и скапани масла ( демек такива каквито и тук се намират в изобилие) както и скапани майстори ( също не липсват) mhihi То е ясно, че е по добре да се избере по запазеният автомобил, ама и другото не е зле да се вземе под внимание :banana

Oт всичко което каза само в последното ти изречение има доза истина :wink:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 15 окт 2012 21:05

IvailoOo написа:
juve написа:хм...то хубаво, обаче ПД не ги ли пуснаха по пързалката заради проблемна екология ( нещо беше проблем за оня "хубавия" филтър за твърди , меки и Средни ;) частици) и известна неприязън към скапана нафта - ( демек нашата ) и скапани масла ( демек такива каквито и тук се намират в изобилие) както и скапани майстори ( също не липсват) mhihi То е ясно, че е по добре да се избере по запазеният автомобил, ама и другото не е зле да се вземе под внимание :banana

Oт всичко което каза само в последното ти изречение има доза истина :wink:

И защо мислиш така :beer Аз не съм седнал да плюя ПД...просто доколкото знам са по капризни към нафтата, претенциозни към маслото и доколкото знам VAG единствени държаха упорито за нея, ама дадоха "задна" в един момент - кое е лъжата? eusa

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пон 15 окт 2012 21:11

Ако нямаш излишни пари за харчене вземи 110 AHF. По помпа-дюзата само пари ще даваш.

Върни се в “Дизелови агрегати”