Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Определено Цена/Качество - DUNLOP
Колеги някои ползвал ли е тези http://www.gumitebg.com/continental/let ... mcontact-5 че мисля да сложа 4 на моито голфче 195/50/15 и не са скъпи все пак за гуми не трябва да се стискаш
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
matres написа:Колеги някои ползвал ли е тези http://www.gumitebg.com/continental/let ... mcontact-5 че мисля да сложа 4 на моито голфче 195/50/15 и не са скъпи все пак за гуми не трябва да се стискаш
Карам такива размер 205/55/16 и не мога да кажа нищо лошо за гумите. В завоите съм по-стабилен от някои БМВ 3-ки дори. Откакто ги сложих автомобила ми стана далеч по-комфортен и тих. Определено е гума която си заслужава парите.
-
lubo_bubaka
- Автомобил:
- Двигател:
на предишната ми кола карах с Continental premium contact2 много доволен, стабилни както на сухо така и на мокра настилка. В момента карам с Мишлен примаси същите отзиви може би една идея по-шумни.
Последна промяна от lubo_bubaka на Вто 23 окт 2012 14:32, променено общо 2 пъти.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Отново да се потретя: Hankook K425 Ниско бюджетна гума около 140лв броя за размер 205/60/15
Много съм доволен, тиха, в локви е убиец
каналите порят водните талази а ти си повече от спокоен. Недостатък доста мек каучук но затова си като жаба на пътя ! Залепнал ... Макар че оценката на АДАЦ е малко пресилена че на мокро са задоволителни. Явно улиците не им събират локви хахах

Много съм доволен, тиха, в локви е убиец
каналите порят водните талази а ти си повече от спокоен. Недостатък доста мек каучук но затова си като жаба на пътя ! Залепнал ... Макар че оценката на АДАЦ е малко пресилена че на мокро са задоволителни. Явно улиците не им събират локви хахах
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Така и не мога да си намеря хубава гума за писта. Главно ми трябва да държи максимално в завоите... Eagle F1, е супер гума, но при остър завой с голяма скорост никаква я няма
MIchelin Pilot освен, че поднася и свири. Pirelli Cinturato, много тиха гума, но отново като навлезна по-агресивно в завой и прескачам в другата лента... Общо взето това са гумите с които съм се сблъсквал +/- 1-2 марки от които нямам впечатление. Някой може ли да ми препоръча някаква гума, защото като сложа на пролет спортното, гумите има да се пързалят като шейна 
MIchelin Pilot освен, че поднася и свири. Pirelli Cinturato, много тиха гума, но отново като навлезна по-агресивно в завой и прескачам в другата лента... Общо взето това са гумите с които съм се сблъсквал +/- 1-2 марки от които нямам впечатление. Някой може ли да ми препоръча някаква гума, защото като сложа на пролет спортното, гумите има да се пързалят като шейна - stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
А гумите, с които си пробвал нови от магазина ли бяха, или просто "Стари ама са много свежи"? Така както го описваш явно си екстремист 
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Нови бяxа, без тези които не съм описал, едни 18-ки, които не ми се коментират (2-3 различни фирми, но и за цената не си заслужаваха). И Pirelli-то не беше ново, но съм доволен от него за градско каране. 

- 7 speed DSG
- Автомобил:
- Двигател:
Kuncavia написа:... Главно ми трябва да държи максимално в завоите...
В началото на лятото си закупих BARUM BRAVURIS 2 с DOT 2012, произведени в съседна Румъния. Специално търсих адски мека и безшумна гума и точно такава се оказа спомената. В завои и не само, колата е като в/у релси - не помръдва. Гумите са сравнително евтини, а поведението им както на суха, така и в/у мокра настилка е впечатляващо. Размерът е 225/45 на 17
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Барум, да видя - повече не ща!! Слаби бордове , слаб материал , гумата е "износоустойчива" ,че чак се нацепва протектора и почва да "изтърва " налягане. Мнение подплатено след общо три поредни покупки на гуми Барум Бравурис - различни размери на "добри" цени ( хем последните уж френско производство ) , То май ясно защо е такава цената. За мен гуми летни са Йокохама и Бриджстоун (като марки) . След консултации и съвети на колеги съм се спрял на тях.Доволен съм много !
-
wolff1
- Автомобил:
- Двигател:
контито е най добрата гума. всичко след него...
за нашия лунен пейзаж най добре след това е бриджстоун, здрави бордове и добра гума също. йоките се износват бързо. с това се славят но ако не те притеснява са доста добри гуми също. по принцип която и известна марка да вземете, няма да сбъркате. все пак най важното нещо е зад кормилното устройство
за мишленките се знае че стават на пластмаси бързо и са по скъпи.
за нашия лунен пейзаж най добре след това е бриджстоун, здрави бордове и добра гума също. йоките се износват бързо. с това се славят но ако не те притеснява са доста добри гуми също. по принцип която и известна марка да вземете, няма да сбъркате. все пак най важното нещо е зад кормилното устройство
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
wolff1 написа:контито е най добрата гума. всичко след него...
за мишленките се знае че стават на пластмаси бързо и са по скъпи.
Аха,добре? Колко пъти си купувал за твоята кола 4 нови гуми Мишелин? Или говориш каквото си чул от кварталния разказвач на приказки?
Мишелин е гумата която най-дълго държи добро сцепление след износването си. Карал съм 10-годишни и изтъркани мишелин със завидно добро поведение и бяха всичко друго,не не и станали на пластмаса.Не случайно са най-големия производител в Света!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
tisho_psg написа:Мишелин е гумата която най-дълго държи добро сцепление след износването си. Карал съм 10-годишни и изтъркани мишелин със завидно добро поведение и бяха всичко друго,не не и станали на пластмаса.Не случайно са най-големия производител в Света!
Явно ползват някакви извънземни съставки, за да е истина това, което твърдиш
Искаш да кажеш, че поведението на колата е било супер с някакви си 10-годишни сликове пък били те и Мишлен? Получаваш бурни аплодисменти 
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Не е точно по темата, но тези дни гледам по немските телевизии някакви репортажи и по гумите има залепено нещо наподобяващо енергийните карти на електроуредите. Пак има някакви класове които показват поведението на гумата в различни условия, ниво на шум и т.н
Някой дали има повече информация за какво става въпрос
Някой дали има повече информация за какво става въпрос
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
http://tyrelabel.bridgestone.eu/p/bg/cu ... eaflet.pdf
Европейски етикет за гуми
Европейски етикет за гуми
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”