Бавната смърт на един спорт
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бавната смърт на един спорт
В Пловдив стегнаха 3 басейна, за местата, където се събираха желаещи. В момента работят сравнително добре. Учудвам се, че точно в София са зарязани, но и от друга страна поддръжката им е много скъпа и това предполагам е натежало за затварянето им. През комунизма беше различно и не мисля, че това време може да се върне и да има басейн във всяко училище. Търсенето определя предлагането. Скубич, надявам се да намериш за дечицата добро място, защото плуването е прекрасен спорт... 

Проблема не е, че в София няма басейни - проблема е, че ги няма в училищата. Както е написал скуба - не можем да очакваме децата да тренират спорт като няма бази в самите училища. Те хората едвам смогват да си приберат децата от училище след работа да не говорим да ги возят до тоя басейн, до оная зала... това е как да се изразя - невъзможно.
А относно това, че няма клиенти и няма как да се поддържат някакси не го вярвам. Както в началото на всяка година ВСЯКО училище събира пари за това и онова въпросните могат да кажат - събират се по 10 лева за ремонт и поддръжка на басейна и децата ви ще могат да го ползват. Като спортуват ще са здрави, а нали това искаме най много... но тъжния факт в България е, че се мисли само как да оправдаем резултата, а не какво да направим, за да не се постигне този резултат.
Мите... чекай ти от умрял писмо - те от това министерство на никой не отговарят за някакви отчети и наредби и правилници, ти ще ги караш да ти обясняват. Аз ще ти ги цитирам бе - тия преди нас са виновни. Следващите ще кажат същото и така до безкрай
А относно това, че няма клиенти и няма как да се поддържат някакси не го вярвам. Както в началото на всяка година ВСЯКО училище събира пари за това и онова въпросните могат да кажат - събират се по 10 лева за ремонт и поддръжка на басейна и децата ви ще могат да го ползват. Като спортуват ще са здрави, а нали това искаме най много... но тъжния факт в България е, че се мисли само как да оправдаем резултата, а не какво да направим, за да не се постигне този резултат.
LILO&STICH написа:Викторе,пусни една жалба до министъра на спорта![]()
Обясни,нека проверят и помагат
Мите... чекай ти от умрял писмо - те от това министерство на никой не отговарят за някакви отчети и наредби и правилници, ти ще ги караш да ти обясняват. Аз ще ти ги цитирам бе - тия преди нас са виновни. Следващите ще кажат същото и така до безкрай

- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
scuba написа:bobo7 написа:всички не олимпийски спортове - умират
другите са на последни издихания...
Плуването Е олимпийски спорт. За сведение: Майкъл Фелпс
еми явно не си запознат кое е олимпийски спорт Скуба
Олипмисйки спорт за нашата държава е този спорт в който ще имаме квоти...
и там се отпускат повечето пари за подготовка на състезателите....и т.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
за кое не съм прав?!! че малко не си ми ясен?
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobo7 написа:за кое не съм прав?!! че малко не си ми ясен?
Плуването Е олимписйки спорт. В Лондон имахме плувци. Да не говорим за Петър Стойчев. ВИНАГИ на олимпиада сме имали плувци
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
scuba написа:bobo7 написа:за кое не съм прав?!! че малко не си ми ясен?
Плуването Е олимписйки спорт. В Лондон имахме плувци. Да не говорим за Петър Стойчев. ВИНАГИ на олимпиада сме имали плувци
оффф
требе с канче да ти се набива по някой път
ПАРИ СЕ ДАВАТ НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ КОЙТО НА 70% ПОНЕ ЩЕ ВЗЕМАТ КВОТА ЗА ОЛИМПИЯДА. ПАРИТЕ СА ЗА ПОДГОТОВКА.
п.п на другите спортове се дават минимални средства на федерацийте
за детско-юношеския спорт - ПАРИ НЯМА (опс може да има, спонсори, европейски програми за развитие..)
кое не разбрахте?
bobo7 написа:за кое не съм прав?!! че малко не си ми ясен?
Ето де - уточнявам. Казваш че пари се дават само "НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ КОЙТО НА 70% ПОНЕ ЩЕ ВЗЕМАТ КВОТА ЗА ОЛИМПИЯДА"
Ха кажи ми кога футбола ни ще се класира на Олимпиада?! Надали ще е в моя живот. Но в същото време не е да не се изсипват пари по това направление - нов национален стадион ще правим, табло на стария ще купим за половин милион... Дават пари там, където могат да щипнат нещо и там където е популярно.
И не ме разбирайте погрешно - аз съм футболен фен и съм ЗА, когато нещо се прави за спорта. Ама вместо уникалната арена армеец, която към момента я ползваме в пъти повече за концерти отколкото за спорт можеше да се възстановят например пързалката и игрищата на червено знаме, т.е. щеше да е направено нещо за децата. И направиха Арена Армеец и сега всичките ни 4 софийски отбора от вътрешното първенство по волейбол къде ще играят - в зала Христо Ботев. Обаче ШОК - и там трябвало ремонт... 4 млн казаха нещо

Аз съм съгласен, че трябва да има и такива съоражения - да много е гот като отидеш на волейбол в армеец, сигурен съм, че и тениса ще е страхотен, столица сме - нормално е да има подобно нещо. ОБАЧЕ не може да помпозничиш с подобни неща и да нямаш бази по училищата.
Много се отнесох нещо - футбола просто го давам за пример, че не е олимпийски(в смисъла, в който го използва) и пак дават пари - за популярност.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Контакти:
Футбол, баскет, волейбол... имат някакви пари от рекламодатели...
не знам дали от тото взимат чак толкова гоялм % , като единствено мое мнение че волейболисите трявба да взиамт пари...
другите по мешена скара и това макс
не знам дали от тото взимат чак толкова гоялм % , като единствено мое мнение че волейболисите трявба да взиамт пари...
другите по мешена скара и това макс
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Защо ли ми се чини, че темата е за МАСОВИЯ спорт, а не за професионалния?
Откак е демокрация, май няма нито лев похарчен за масов спорт...
Откак е демокрация, май няма нито лев похарчен за масов спорт...
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Ами като нямат пари,да ги дадат под аренда и арендаторите да сложат една смешна такса от 5 лв. на месец,ама да направят задължително поне 2 часа седмично плуването на ВСИЧКИ деца.Вълка сит и агнето цяло,да не говорим,че плуването е толкова добър спорт...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
feikot написа:Ами като нямат пари,да ги дадат под аренда и арендаторите да сложат една смешна такса от 5 лв. на месец,ама да направят задължително поне 2 часа седмично плуването на ВСИЧКИ деца.Вълка сит и агнето цяло,да не говорим,че плуването е толкова добър спорт...
Тва да не ти е Какао биич

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Като училището няма пари да поддържа басейна е нормално да го затвори В голяма част от училищата едвам събират пари да си плащат отоплението зимата вие басейн искате
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
hooligans написа:feikot написа:Ами като нямат пари,да ги дадат под аренда и арендаторите да сложат една смешна такса от 5 лв. на месец,ама да направят задължително поне 2 часа седмично плуването на ВСИЧКИ деца.Вълка сит и агнето цяло,да не говорим,че плуването е толкова добър спорт...
Тва да не ти е Какао биич![]()
Ай познай каква е разликата за арендуването ?
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Преди 20г., когато бях ученик в 33то ходих точно там на плуване! Но си спомням, че тогава работиха и всички останали басейни, които е написал скуба. Е как тогава можеха да работят басейните във всички училища, а сега не? Сигурен съм, че родител, който иска детето му да спортува (в случая плува), ще дава не 40, а 240лв на година!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”