Bora ASZ 2002 Тресене на двигателя и smartDRL

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Bora ASZ 2002 Тресене на двигателя и smartDRL

Мнениеот FELIPE » Вто 16 окт 2012 18:07

Колеги имам много странен проблем,от известно време имах тресене на двигателя на свободен ход,тресенето бе толкова неприятно,че аз мислейки ,че е от демпферния маховик бях решил вчера да говоря с майстор за замяната му,но понеже валеше се отказах.В неделя съвсем случайно бях забелязал,че като включа къси тресенето изчезва,но мислех,че е от натоварването на двигателя :D,днес реших да я мия и пак съвсем случайно се заиграх с ключа за фаровете и се оказа,че и на габарити няма тресене :shock ,замислих се кое е общото и се оказа,че и в двата случаи smart DRL ,който закупих от колегата L@R e изключен,след като го изключих нацяло от програмирането му,видях,че няма тресене вече и при изключени светлини(по-рано дългите,намалени на 20 % светеха винаги,когато двигателя работи и светлините или габаритите са изключени) :D,сега седя и се чудя ,какво да правя,каква може да е връзката м/у работещия модул и управлението на двигателя :banghead: ,вързал съм модула със свински опашки за снопа кабели влизащи в бушонното табло,дали това не влияе...някой ако му идва нещо наум нека сподели,много му се кефих на модула,но с това тресене няма да се разберем така с него.

Последна промяна от FELIPE на Вто 16 окт 2012 20:55, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Bora ASZ 2002 Тресене на двигателя и smartDRL

Мнениеот van4ooo » Вто 16 окт 2012 18:18

Тресенето след монтажа на smart DRLа ли се появи-вариант да е неправилно свързан.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Вто 16 окт 2012 18:39

Честно казано,не знам,модула е от около месец,но точно кога е започнала да тресе колата не съм усетил,едва след като го усетих започна да ме дразни :D ...иначе свързването си е стандартно,модула си работи,странна работа,май изгорях 60 лв. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 16 окт 2012 18:55

Интересен ефект.И аз съм с тоя модул.Нека и колегата L&R да каже нещо по темата.Аз лично не виждам връзка.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 16 окт 2012 18:59

Едва ли си изгорял с 60лв,просто ще има някаква доработка!
А сигурен ли си,че е от DRL-а?
Когато тръгнат да се говорят такива неща,трябва да си абсолютно сигурен в това което казваш!

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Вто 16 окт 2012 19:16

Упс :lol: ,аз никой не обвинявам и нищо не искам,от никого,вярно,че така поставен въпроса навява някакви асоциации :D ...иначе,да сигурен съм,даже направих клипче,преди да разбера,че е замесен модула,и щях да питам каква е тази работа,изключени светлини(вкл. модул) вътре в купето тресе,а двигателя осезаемо си вибрира повече от колкото трябва,включени габарити(изкл.модул) в купето нищо не се усеща,като и двигателя се успокоява.
След това ,както писах изключих модула от програмирането му,в резултат на което,се успокоиха нещата при всички положения-изключени светлини,габарити и къси+габарити.
Такъв ми е бил късмета явно,утре ще го махна от снопа кабели отиващи към бушоните и ще видя има ли резултат.
П.П.Ето клипче,мисля,че се вижда как се успокоява двигателя като включа на габарит
http://youtu.be/J5GQYY4e_VI

Последна промяна от FELIPE на Вто 16 окт 2012 20:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Вто 16 окт 2012 19:43

Утре ще пробвам и моя да видя как е? Иначе единственото което ми идва като идея е да не би някакви паразитни импулси от ДРЛ-а да бъркат ЕЦУ-то.

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Вто 16 окт 2012 20:49

Трябва да има някаква защита с диоди или релета да не пуска тоци обратно към ЕКУ , нещо по вързването не е наред

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 17 окт 2012 9:25

Неща които да се опитат са захранване от друга клема 30(става дума за постоянния плюс или кабела с бушона) на целия модул, отдалечаване от снопа кабели, за 6 години за първи път чувам за такова нещо, а не е като да няма монтирани на TDI, ако и с горните намеси няма резултат да се пускат късите на 100% също е вариант, да предположим че импулсите към дългите са проблема

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 17 окт 2012 13:04

Има ли шанс кабелите към фаровете да излъчват? Т.е. има ли преди изхода от модула дросел?

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Сря 17 окт 2012 17:20

Потвърждавам окончателно,че тресенето е от smartDRL,днес си карах с изключен модул и нямаше никакви проблеми,двигателя също абсолютно се укроти и утихна,с включен модул вибрираше доста силно и ми вкарваше много черни мисли :D .Интересното е че гадинката май си работи,защото изписква,когато включвам габарити :D ,но не се меша на двигателя,май това става само,когато включва фаровете,в събота ще експериментирам,да не би да има значение на колко процента намаля дългите,ще го отдалеча от снопа кабели и т.н.,но не тая големи надежди,защото ми се струва,че тези проблеми не започнаха веднага след монтирането на модула,а доста по-късно,да кажем от десетина дена,може и малко повече,значи или нещо в модула се е променило или по колата,по колата се промени само това,че сваляха десния фар за да монтират новия МАП сензор над кулера,фара си свети,освен новия сензор да е нещо чувствителен.Отвори ми работа този модул,но най важното е че колата се оправи и аз не инвестирах едни 1500 лв за маховик mhihi .

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Сря 17 окт 2012 23:55

Аз карам на 40% на дългите и нямам проблеми... :?

Потребителски аватар
na4o4o
Автомобил: PASSAT B5 1998
Двигател: AFN

Мнениеот na4o4o » Чет 18 окт 2012 8:25

аз съм с ДРЛ от 2 месеца и нямам проблеми с колата и са ми на 20%

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 18 окт 2012 20:13

може да опишеш как точно си свързал дрл а. :D
Не вярвам колегата L&R да е дошъл и да ти го свързал.
Как е свързан всеки кабел и от къде са взети + и -?

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Чет 18 окт 2012 20:23

Правя експерименти,в момента даже на лични си пиша с колегата L@R бистрейки проблема,трудно е и не става бързо,все пак аз от 8 до 5 съм на работа.
Като се изяснят работите ще пиша :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”