Мнение за покупка на GOLF 3 /1.9 tdi /

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнение за покупка на GOLF 3 /1.9 tdi /

Мнениеот speedemon » Вто 16 окт 2012 20:34

Здравейте! Имам оферта, за която много се колебая. Става въпрос за голф 3 1997г. 1.9 Tdi 110 p.s. , който на думи се води в идеално състояние, но предстои огледа му. Преди това искам да попитам като цяло заслужава ли си покупката, ако всичко по колата е ок !? Колата ще се кара постоянно и градско и извънградско, като предполагам няма как да очаквам някакви чудеса, поне се надявам в пословична здравина и благодарност за разлика от други еквивалентни модели. По - скоро искам да знам като цяло рентабилна инвестиция ли е, защото за конкретния автомобил му искат бая парички (според мен, кажете и вие), ето и обявата: http://www.cars.bg/u831019 . Поддръжка,здравина, поведение, евентуални разходи... плюсове и минуси като цяло!
Знам, че всякакви писанки, без да е гледана колата са чесане на пръсти, но все пак бих искал да чуя мненията ви от всякакво естество !!!
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Мнение за покупка на GOLF 3 /1.9 tdi /

Мнениеот predat0r » Вто 16 окт 2012 20:40

Колега според мене тези парички са и много.. Реална цена според мене е някъде 2500-2800лв... Като цяло двигателя е добър... Минуса от моя гледна точка е данъка... Кода на мотора сигурно е AFN..

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Вто 16 окт 2012 20:46

Колега имам същия автомобил и съм изключително доволен.
Лятото 6,2л/100 градско ми даваше при псунат климатик и нормално каране и бързо и бавно.
3,9л/100 извънградско лятото ми даде напът за морето с 135лв съм изминал 1300км до Св.Влас и обратно. При скорост 130 не съм падал под тази скорост даже по новата магистрала 150 на едно място си карах около 20/30км.

Много съм доволен като цяло такъв икономичен и практичен автомобил до сега не съм имал.
Зимата си чист снегорин при наличието на хубави гуми проблеми не съм имал зависи от големината на семейството ти е супер автомобил.

AFN е моторът му,данъка не е проблем според мен защото го плащаш веднъж годишно но като гледам от новите автомобили под 100кс са рядко срещани тъй че няма да си вземем 1.9D щот е 10лв mhihi

Цената е напълно приемлива до 3000лв няма да вземеш нищо читаво те ако са перфектни хората от там ще си ги карат никой няма да ги продава.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Вто 16 окт 2012 20:51

Хубаво ама с тези пластмасови вежди ми прилича на внос от Австрия, а не от Италия.

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Вто 16 окт 2012 20:53

италянски си е напълно бронята отпред е ужулена и от 2те страни от неправилно паркиранеи други такива типично за Италия но колата е читава и подържана от собственика и защото червен антифриз което за италия рядко срещано понеже при тях няма студ.

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Вто 16 окт 2012 21:45

136 хиляди.. 97набор тя като нова и малко карана... 100% са реални нали

bobsiii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobsiii » Сря 17 окт 2012 0:08

Според мен със сигурност ще свалят 400лв. А по въпроса със студа в северна Италия има сняг и студ защото съм ходил.Мн хора са доволни от дизелите малко по икономични са.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 17 окт 2012 8:28

Кората на багажника е счупена и рамото на задната чистачка не е оригинално, ползвай ги за пазарлък. Модификацията е GT TDI и е много добре оборудвана.

На GT и GTI често се крие ръждичка под пластмасовите прагове и вежди.

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Сря 17 окт 2012 8:54

radi_nrj написа:Кората на багажника е счупена и рамото на задната чистачка не е оригинално, ползвай ги за пазарлък. Модификацията е GT TDI и е много добре оборудвана.

Какво представлява тази модификация колега? , ще ползвам посочените факти за пазарлъка, А за раждичката.... едва ли има как да разбера!?
Благодаря на всички отзовали се..... очаквам още мнения :)

Потребителски аватар
predat0r

Мнениеот predat0r » Сря 17 окт 2012 9:27

А тази кола много ли е висока или на мен така ми се вижда. Разтоянието между гумите и калника :roll:

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Сря 17 окт 2012 9:41

казанчето за антифриза е чисто ново,скоро сменено :deal

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 17 окт 2012 10:41

speedemon написа:
radi_nrj написа:Кората на багажника е счупена и рамото на задната чистачка не е оригинално, ползвай ги за пазарлък. Модификацията е GT TDI и е много добре оборудвана.

Какво представлява тази модификация колега? , ще ползвам посочените факти за пазарлъка, А за раждичката.... едва ли има как да разбера!?
Благодаря на всички отзовали се..... очаквам още мнения :)

Ниво на оборудване GT, е което вклюва в себе си 4 дискови спирачки, спортен салон Рекаро, пластмасовите вежди и прагове, Алуминиеви джанти BBS и други глезотии.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 17 окт 2012 12:21

Jetta Sport написа:италянски си е напълно бронята отпред е ужулена и от 2те страни от неправилно паркиранеи други такива типично за Италия но колата е читава и подържана от собственика и защото червен антифриз което за италия рядко срещано понеже при тях няма студ.

"Червен"(longlife G12) антифриз се слага не заради "студа",а заради материалът ,от който е направен блока на ДВГ.Видът на антифриза,който трябва да се постави е изписан на казанчето.Обикновено G11 e със син цвят и се използва при чугунен блок,а G12 с червен цвят и се използва при алуминиеви блокове.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 17 окт 2012 14:24

joker написа:
Jetta Sport написа:италянски си е напълно бронята отпред е ужулена и от 2те страни от неправилно паркиранеи други такива типично за Италия но колата е читава и подържана от собственика и защото червен антифриз което за италия рядко срещано понеже при тях няма студ.

"Червен"(longlife G12) антифриз се слага не заради "студа",а заради материалът ,от който е направен блока на ДВГ.Видът на антифриза,който трябва да се постави е изписан на казанчето.Обикновено G11 e със син цвят и се използва при чугунен блок,а G12 с червен цвят и се използва при алуминиеви блокове.

Въпроса е, че G12 на чугунен блок не е фатално и даже напротив (лошо е ако се сипе G11 на алуминиев). AFN ако не се лъжа е чугун и факта, че са ми сипали G12 означава, че най-вероятно мотора е глезен.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 окт 2012 14:32

Мне, просто след еди си коя година на казанчето си пише Г12, доколкото зная аз. ФВ от тези години с алуминиев блок не знам дали изобщо съществува :wink:
Гледам в ЕТКА има и двата варианта за течност :roll:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”