Мнение за зимна гума

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Вто 07 ное 2006 12:02

2 зими карам с 4 еднакви зимни гуми барум поларис 2. Само хубави думи мога да кажа за дъжд и сняг ... за сухо са гадни :idea:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Вто 07 ное 2006 12:42

dobrinb написа:И за да не каже някой, че съм голословен...

Не ти се отваря линка, не че ми е нужен де. Пред мен имам предния брой на месечното издание на АДАЦ с тестовете за зимни гуми за тази година. Имаше вече една подобна тема, няма да смисъл да се почва спора наново. НЕ продавам гуми и НЕ хваля никоя марка, като някой други дето не пропускат да си направят реклама. Мнението ти че не си чувал нищо хубаво за Барум коренно се различава от тестовете на АДАЦ които цитираш избирателно.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 07 ное 2006 12:56

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=127153
това е линка.. миналогодишните тестове..
арум поларис се пропоръчват с "особенно мнение"
виж ги на предпоследно място са..

в тазгодишните тестове не ги видях дори.

ама според същоте тестове дебицата са по-зле.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 07 ное 2006 13:05

http://www.tyretest.com/pkw_winterreifen/index.html Ако трябва да вярваме на тестове - предпочитам да се доверя на потребителите!Пускан е този сайт и друг път-сори за което!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 07 ное 2006 18:13

moleo написа:
evgenyh написа:може да се поразровиш първо, защото има доста теми по въпроса в форума, но ще ти кажа само, че като цена/качество Дебица Фриго 2 е може би, най-добрата гума на пазара - това е старата шарка/смеска на Good year :idea: А за Барум нищо добро не съм чувал.

барумките били немски,

не са немски, за съжаление, чешки са. Не, че чешките стоки са лоши, ама специално за Барум, не знам. По добре си вземи Дебица - от форума има поне 10 човека, дето си купиха такива в последните 2 години, нека те ти споделят как са :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 07 ное 2006 19:10

Един глас за Дебица. За съжаление Барум не съм ползвал, и не мога да кажа нищо за него. Мога да разкажа как се навих на Дебица. Jetta 1,6 RF 87 година - първата ми кола.Летни гуми, на границата на износването - "мостовете" бяха почти наравно с шарките. Нямах пари за зимни гуми - инвестирах във вериги /голяма грешка !/. Вали сняг, снегорина минава, ама с вдигнато гребло. Пътуваме 2 коли - аз и брат ми, през Котленския проход. Брат ми караше тогава Seat Cordoba, той естествено със зимни гуми Debica Frigo Directional. След като на баира аз започнах да вдигам обороти, а скоростта да си остава същата - на всички предавки, спрях за поставяне на вериги /добре, че бях тренирал на сухо & топло !/. Викам на брат ми /защото спря и той/ - ако искаш, тъй като аз съм с вериги, да ти помогна /с бутане за тръгване/ ? Той вика - не се тревожи. Аз тръгвам /за първи път в живота си карах "верижна" машина/, той дори и без пробуксуване. Тъй като пътя до вкъщи си беше само сняг, веригите не съм ги свалял. Но на 2-3 пъти колата се опита да излезе от траекторията - добре, че отстрани има повече сняг, та се спира. На 1 завой, при скорост около 20 км/ч, колата се завъртя ! Не вярвах, че може да се случи ! Добре, че беше при тази скорост, че нямаше насреща коли, брат ми имаше дистанция, и зимни гуми /както и колите след него/ ! След този случай бях решил - каквото и да карам, само с такива гуми ! Естествено за следващата зима си ги купих, и оттогава веригита си ги нося само за кураж. Дори си правих опити - нарочно влизах в сняг, за да видя какво ще стане - ами побуксува малко,и излиза. Смених колата, брат ми също, ама марката и модела зимни гуми - не. Възможно е да има и по-добри зимни гуми - не отричам, но не и за тзаи цена.
Извода - винаги 4 /четири/ зимни гуми, и никакви компромиси ! Е, възможни са, ако колата не се кара, но тогава няма за какво да говорим.

P.S. На баща ми колата е Пасат Б3 комби; той е със Kormoran Snow Pro, но малко по-друг размер - 175/70/14. Очаквах, че ще е по-зле от Джетата & Б5 с Дебица, но ако има разлика, е несъществена.
Не искам да кажа нищо лошо за Ласа, но не ми харесват. Доста показателен пример - март 2004 година, Боровец - всички коли, успели да се качат до там, бяха с Debica Frigo Directional /не им правя реклама, не ме разбирайте погрешно !/, или друго, но НЕ и Ласа ! Възможно е Ласа да са добри за в града, където се почиства снега, но за малко по-екстремални условия трябва по-добра гума.

Благодаря на тези, които ме изтърпяха & изчетоха до край !

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Сря 08 ное 2006 0:03

Преди 5 години си взех Барум Поларис. Първата и втората зима никакви проблеми с тях. За съжаление не ги смених през летните сезони. След втората зима ги изместих отзад за "доизносване". И така до преди няколко дена. Разбира се, по обясними причини това вече не може да се нарече зимна гума. Даже и гума е трудно да се нарече, защото отива към пластмасата. Равносметката - 5 години целогодишно използване на тези зимни гуми - без сериозни проблеми, без балони и други деформации и 40 000км. Може би просто съм имал късмет. Но не правете като мен, както и аз повече няма да правя така.
Вече съм с 2 Ласа отзад ( трета зима ще им бъде, но наистина говорим само за зима ). Отпред - нови Gislaved Nordfrost3. След първия по-сериозен сняг ще пиша впечатленията си.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”