въпрос за турбина на голф 2 1,6 тд 91г.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
golf_td
Автомобил:
Двигател:

въпрос за турбина на голф 2 1,6 тд 91г.

Мнениеот golf_td » Пет 12 окт 2012 17:57

Колеги , мой познат майстор ми каза, че е възможно горенето на масло на колата ми (понеже е доста около литър на 1000 - 1200 км) да е от турбината.След като я видя се оказа , че има доста масло в смукателите, но пък иначе си надува добре.Каза ми че ако си намеря нова "средна част" на турбината е възможно да спре това горене - или поне няма да е толкова много както до сега, тоест това трябва да се направи преди да се почне ремонт на двигател - сегменти,клапани и т.н. (ако е необходимо).Въпроса ми е продават ли се такива части изобщо или пък се поръчват и къде? И вярно ли е,че балансират турбини единствено във Варна (стенд), дори някои казват,че и там не ставали както трябва и ги пращали в Германия? Освен това се говори,че втулки там и други части за турбини не се продавали по принцип, защото стрували около 150-200 лв , а пък ремонта около 1000 лв и всъщност не е изгодно и затова не се продавали , някой запознат ако има с тези неща нека да каже!И друг проблем, но за да не пиша нова тема тук питам - трудно включвам първа скорост , даже някой път потеглям на втора, задната също не се включва лесно , но е малко по-добре от първата,колата притриса между първа и втора маслото в скоростната кутия е сменено скоро, от къде може да е този проблем?колата е на 250 000 км.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: въпрос за турбина на голф 2 1,6 тд 91г.

Мнениеот ventotdi » Пет 12 окт 2012 19:14

Колега , пробвай да покараш малко така и да видим да ли ще гори масло пак. На мен ми се струва ,че не е от турбината ти . Рядко се случва да е от нея!
Прикачени файлове
08.09.2011(5).JPG

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Сря 17 окт 2012 20:27

За кой път е на 250 000 :Mr Green Fun
Това за турбината дето са ти казали са пълни глупости.Не се правят само в Варна,има и в други градове момчета които ги правят.Най скъпата част от обслужването на една турбина е точно балансирането на перките,точно затова хората взимат толкова пари.Пълното обслужване на турбината не е 1000 лева и имаш гаранция.
За разхода на маслото отвори капачката за маслото когато двигателят е запален и ще си покаже.Ако духа яко от там,проблема не е в турбото (може и през щеката да провериш дали духа)
За проблема с скоростите си провери тампона който държи скоростната кутия.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 17 окт 2012 20:38

За скоростите - увлича ти съединителя , затова са тези проблеми.

Потребителски аватар
stangero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stangero » Чет 18 окт 2012 23:48

ventotdi написа:Колега , пробвай да покараш малко така и да видим да ли ще гори масло пак. На мен ми се струва ,че не е от турбината ти . Рядко се случва да е от нея!

топ едно е тая снимка

не можеш ли просто да видиш има ли луфт турбината

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 19 окт 2012 13:20

няма луфт , добре е и надува уж - това е и според хора , които би трябвало да разбират, но има масло в смукателите , затова е загубата на масло или поне някакъв по-голям процент, иначе е възможно и от двигателя да е загубата ,ако съдим по това че пуши бяло-сивкав дим , а и като отворя капачката на двигателя си подухва (това проверих по съвет от колега тук) , просто не знам дали да правя ремонт на турбина или ремонт на двигател , за двигателя ми казаха при смяна на сегменти, и т.н. може би ще ми струва около 400-500 лв , а за турбината така и не разбрах към колко би струвал подобен ремонт.

Върни се в “Дизелови агрегати”