С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
wolff1
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот wolff1 » Чет 18 окт 2012 9:51

tih написа:Скоро ми предстои смяна на масло, става дума за Г4 ALH, колата от гаража, до сега съм карал само с 10W40 Мобил(по принцип карам само с Мобил) и сега съм решил да сменя визкозитета с 5W40 или по точно това http://www.motor-oil-bg.com/mobil-super ... 1-5w-40-4l, но направих една бърза проверка в селектора на Мобил и ми излезе това http://www.motor-oil-bg.com/mobil-1-tur ... l-0w-40-4l, което малко ме озадачава кое от двете да избера и има ли реален смисъл да инвестирам в последното, тъй като в момента всичко е от значение, дори и финансовата страна, а и си задавам един въпрос с неизвестен отговор, дали кола като моята е изляза от завода с такова масло(второто) през далечната 97ма година, как мислите вие?

селектора на мобил е непълен. демек не дава всички масла които стават за твойта кола. кастрол, опал и т.н. са с пълни селектори. също така в политиката на фирмите е да рекламират най новите си продукти и същевременно най скъпите за колите. по надолу са дадени маслата които стават също но по старите модели. примерно кастрол магнатек и т.н. съветвам те като купуваш мобил, 5-40 е идеално да вземеш 5 л. туба защото най-вероятно ще е правено в Франция. ако тубата е 4л. тогава то е правено в турция. гледаш и тубата да започва с буква "G" - франция, а не "S" - Турция. не че ще има проблем с турското но все пак е турция :да:

гледам че тези пише мобил - германия viewtopic.php?f=45&t=308810&hilit=mobil питай ги пак за всеки случай дали е 5 литрова туба и трябва да пише само на немски. аз ти препоръчвам да си купиш от германия :да:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Чет 18 окт 2012 9:53

SStavrev написа:Някой знае ли какво е качеството на маслото от REXOL.BG, по точно MOTUL 8100 че го гледам на цена 72лв. за 5л, а и Castrol-a им е на добра цена ,и дайте малко мнения и за масло Kuttenkeuler, било немско синтетика 5л. 5W40 на цена 82лв

Карал съм с Kuttenkeuler, само, че 10W40 и нормално за моя "трактор" долях 500-600гр за 10000км, та бях доволен от него! Беше по-скъпо, но не помня точно колко, сега съм с наливно ИГОЛ 10w40, за 8 кинта литъра и ще видя как е. Като, че ли от всички масла който съм сменил до сега най- доволен оставам от Селения, но може и да е внушение, знам ли?

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 18 окт 2012 10:17

Благодаря за мненията на всички, само забравих да спомена, че коалта се кара 90% градско, т.е. почти изцяло и не и се въртят особено много километри, но не ми се вярва този факт да се отрази на избора за масло, защото реално и аз твърдо съм се спрял на 5W40 и тъй като не е спешно ще имам време да си изнамеря и качествено масло с произход от западните страни.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 18 окт 2012 13:05

tih написа:Благодаря за мненията на всички, само забравих да спомена, че коалта се кара 90% градско, т.е. почти изцяло и не и се въртят особено много километри, но не ми се вярва този факт да се отрази на избора за масло, защото реално и аз твърдо съм се спрял на 5W40 и тъй като не е спешно ще имам време да си изнамеря и качествено масло с произход от западните страни.

остани си с мобил. просто си го вземи от германия, това е. ако имаш регистрация в ибей има колко щеш :да:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 18 окт 2012 13:53

Да определено не смятам да сменям марката, от 7 години карам с едно и също масло и въпреки, че излиза че не съм бил сигурен какво съм сипвал по отношение на произхода му, пак съм бил доволен, просто сега реших със смяната на вискозитета да проявя малко повече старание в това отношение :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 18 окт 2012 13:59

Мобил е хубаво масло, виж също пълната синтетика на Лики Моли. Не е хидрокрак и отзивите са повече от добри. Също помисли за промивка на мотора преди да смениш вискозитета или поне нека ти изсмучат цялото старо масло с машина. :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 18 окт 2012 16:38

няма нужда. просто да си отворат пробката да си изтече и така. мобил си е ок масло. те малко или много всички са еднакви само да са оригинални. пълните синтетики са най добре, но аз съм на принципа като се кара с 1 масло да се кара с него. не е хубаво да се смесват масла от различни производители :да:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 18 окт 2012 16:53

wolff1 написа:няма нужда. просто да си отворат пробката да си изтече и така. мобил си е ок масло. те малко или много всички са еднакви само да са оригинални. пълните синтетики са най добре, но аз съм на принципа като се кара с 1 масло да се кара с него. не е хубаво да се смесват масла от различни производители :да:

И аз мисля така, като си доволен от едно масло, не виждам смисъл да се сменя с друго.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 18 окт 2012 19:06

tih написа:
wolff1 написа:няма нужда. просто да си отворат пробката да си изтече и така. мобил си е ок масло. те малко или много всички са еднакви само да са оригинални. пълните синтетики са най добре, но аз съм на принципа като се кара с 1 масло да се кара с него. не е хубаво да се смесват масла от различни производители :да:

И аз мисля така, като си доволен от едно масло, не виждам смисъл да се сменя с друго.

така е. чел съм мнения на инженери работили в фирми прозиводители на коли и т.н. които исказват мнение че добавките в маслата на различните производители могат да доведат до изцяло обезличаването им когато се смесят. все пак това ще трае временно докато не си смениш маслото пак и изтече всичко старо. но забележката си е има. като си доволен от 1, стой си с него. особенно е важно да се сипва същото масло за авт. ск. кутий с каквото е излезнала от завода и там да не се мешат. че нещата са мнооого по важни и може да се ебе майката на кутията за отрицателно време само от смеси и тъпотий.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Чет 18 окт 2012 23:11

Извинявайте ако ставам досаден, но някой пазарувал ли е от тези сайтове и има ли впечатления за продуктите които предлагат и дали всичко отговаря на описанието:

http://maslo1.com/index.php?cPath=40_50
http://www.motorni-masla.net/index.php? ... ts_id=3772

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 19 окт 2012 13:08

аз не съм но може да пробваш ако искаш

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 19 окт 2012 17:50

Ще купувам от обява във форума, това му е фирмения сайт http://mgautobg.com/index.php?route=pro ... uct_id=197, уверяват ме че произхода на маслото е Германия и опаковката е 5 литра, вижда се и на снимката, но това което ме притеснява е че на лицевата част на опаковката има надпис "HC Synthese" което незнам какво означава, но забелязвам на други снимки в нета на това масло пише "Fully Synthetic", това последното ясно че е пълна синтетика, а първото какво означава и кое от двете да търся в крайна сметка?

Изображение

Изображение
Извинявам се за големите снимки.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Пет 19 окт 2012 18:33

фули синтетик е за висчки страни с изкл. на германия. там трябва да пише базата на маслото на етикета. всичко е ок. маслата продавани в германия са същите. купувай ако не те притеснява...

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пет 19 окт 2012 18:42

Не ме притеснява по принцип, но по твоята логика излиза че повечето артикули в търговската мрежа са немско, имам предвид че на повечето етикети пише "HC Synthese", но ви се доверявам така или иначе, просто исках съвет, защото това "HC" ми навяваше асоциация с Хидро Крак, който също искам да избегна, благодарско за бързите съвети.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пет 19 окт 2012 19:05

То си е хидрокак ...

Върни се в “Дизелови агрегати”