поло: дизел или бензин на газ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

поло: дизел или бензин на газ

Мнениеот maikalcho » Пет 19 окт 2012 20:57

Трябва да се взема поло ... някои които има дизел може ли да ми каже какви са разходите реално независмо какъв мотор и какво да гледам като купувам защото никога не съм карал дизел а искам да пробвам. Или колеги на бензин колко бензин им гори и който са на газ колко газ. И ако може мнения и препоръки като цяло за колата ще съм ви страшно БЛАГОДАРЕН ... : само VW

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: поло: дизел или бензин на газ

Мнениеот muns61 » Пет 19 окт 2012 21:00

Защо Поло? Какво точни Поло?

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пет 19 окт 2012 21:04

Моита се е влюбила в него и иска да е дизел аз лично не съм карал дизел. Гледам характеристики горе долу от 4л. до 7л. нафта гори и според мен е добре вместо да се занимавам с газ :) И затова да ви питам колеги какво според вас е най-доброто защото аз вече изпуших ходя вече 1 седмица по автокъщи крака нямам ... пазарлъци ... чудо :screwy

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пет 19 окт 2012 21:10

Ми много икономично е дизела!И нее лошо зимата бързо става топло и много лесно се кара особено за жена!!!!!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 19 окт 2012 21:13

maikalcho написа:Моита се е влюбила в него и иска да е дизел аз лично не съм карал дизел. Гледам характеристики горе долу от 4л. до 7л. нафта гори и според мен е добре вместо да се занимавам с газ :) И затова да ви питам колеги какво според вас е най-доброто защото аз вече изпуших ходя вече 1 седмица по автокъщи крака нямам ... пазарлъци ... чудо :screwy

Не знам защо си решил баш дизел да е. 1.9Д можеш да погледнеш колко теми има в дизеловия раздел с проблеми по мотор, скорости и периферия. Освен това на купето на Поло, което не е върха на обезшумеността тоя мотор е меко казано шумен. Навремето си бях навил на пръста, че ще се кача на такова. Първото, което запалих и видях как му подскача арматурното табло при студен мотор ме отказа моментално :screwy Търси бензинов мотор ако говорим за хечбек - лично мнение, не ангажирам никого с него. Тоя модел имат 1.3 моно с код ADX мисля беше, търси такова - става с обикновена газова и ще дава по-приличен разход от дизеловия в лв./км :beer

Последна промяна от stefan4o на Пет 19 окт 2012 21:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mihayloff
Автомобил: VW Polo
Двигател: 2000
Контакти:

Мнениеот mihayloff » Пет 19 окт 2012 21:15

Зависи от това колко и къде (Градско или извънградско) ще се кара!
На моето Поло в София разхода му е 6-6,5л./100км
Като изчислиш в левове е колкото голяма кола с газова уредба
обаче консумативите на дизела са по скъпи.
Моето мнение е че ако се ползва малко колата е все тая
дали газ дали дизел ;)
най евтино да се возиш е варианта малка кола на газ

Последна промяна от mihayloff на Пет 19 окт 2012 21:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пет 19 окт 2012 21:17

stefan4o написа:
maikalcho написа:Моита се е влюбила в него и иска да е дизел аз лично не съм карал дизел. Гледам характеристики горе долу от 4л. до 7л. нафта гори и според мен е добре вместо да се занимавам с газ :) И затова да ви питам колеги какво според вас е най-доброто защото аз вече изпуших ходя вече 1 седмица по автокъщи крака нямам ... пазарлъци ... чудо :screwy

Не знам защо си решил баш дизел да е. 1.9Д можеш да погледнеш колко теми има в дизеловия раздел с проблеми по мотор, скорости и периферия. Освен това на купето на Поло, което не е върха на обезшумеността тоя мотор е меко казано шумен. Навремето си бях навил на пръста, че ще се кача на такова. Първото, което запалих и видях как му подскача арматурното табло при студен мотор ме отказа моментално :screwy Търси бензинов мотор ако говорим за хечбек. :beer

Ми не на всички им подскачат таблата и като искаш икономиа и дизел си вземи нова кола да не ти е шумна!Пък ако си очаквал и от този чист дизел да е супер тих . maikomila maikomila

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пет 19 окт 2012 21:18

Заглавие: поло: дизел или бензин на газ

stefan4o написа:

Не знам защо си решил баш дизел да е. 1.9Д можеш да погледнеш колко теми има в дизеловия раздел с проблеми по мотор, скорости и периферия. Освен това на купето на Поло, което не е върха на обезшумеността тоя мотор е меко казано шумен. Навремето си бях навил на пръста, че ще се кача на такова. Първото, което запалих и видях как му подскача арматурното табло при студен мотор ме отказа моментално :screwy Търси бензинов мотор ако говорим за хечбек. :beer

да за хечбек говорим .... и не съм палил дизел трябва да ги видя. А за проблемите според мен е малко на късмет то неможе да няма проблеми. Както има еидн лаф че по гнило от голф 3-ка няма моита може спокоино да успори факта грам гнило няма италианката. Тъи, че маи ще е дизел ... но още не се знае мисля да разгледам проблемите въпреки, че то коя кола няма :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 19 окт 2012 21:22

maikalcho написа:
да за хечбек говорим .... и не съм палил дизел трябва да ги видя. А за проблемите според мен е малко на късмет то неможе да няма проблеми. Както има еидн лаф че по гнило от голф 3-ка няма моита може спокоино да успори факта грам гнило няма италианката. Тъи, че маи ще е дизел ... но още не се знае мисля да разгледам проблемите въпреки, че то коя кола няма :wink:

Разбира се, че зависи от конкретната кола. Аз просто ти предложих да се запознаеш с типичните проблеми по този автомобил с тоя мотор преди да се решиш на покупка на такъв. Може пък да си късметлия и само да караш без да ремонтираш mhihi Най-хубаво вземи половинката си, която ще кара колата и тествайте няколко такива коли с дизел и бензин и тя сама да си хареса, че после все пак на твоята глава ще мели сол mhihi

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пет 19 окт 2012 21:25

stefan4o написа:
maikalcho написа:

Разбира се, че зависи от конкретната кола. Аз просто ти предложих да се запознаеш с типичните проблеми по този автомобил с тоя мотор преди да се решиш на покупка на такъв. Може пък да си късметлия и само да караш без да ремонтираш mhihi Най-хубаво вземи половинката си, която ще кара колата и тествайте няколко такива коли с дизел и бензин и тя сама да си хареса, че после все пак на твоята глава ще мели сол mhihi

Еи тука си много прав колега аз със нея ходия по автокъщите все пак тя да харесва аз да преценявам .... няма да ти обаждам за какво става на въпрос .... facepalm

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 19 окт 2012 21:38

Търси Поло 1,9 SDI.Няма по корава кола с този мотор.1,9D е по старо като техника и има демпфер!1,9SDI гори с 1-1.5Lпо малко от D.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Пет 19 окт 2012 22:07

Вече една година се возя с Полото от гаража ми.Само нафта.Градско 5,5-6л./100 в режим на студен двигател по 10км. с дълъг престой.Извън града може да падне разхода под 4л./100,но много зависи от темперамента на шофьора.
Динамиката не е впечатляваща,но като му свикне човек си е много добра за тия 64 магарета.Определено е кола за шофьор със по-спокоен нрав.За 15х.км.още не ми се е налагало да ремонтирам нещо,а километража показва 200х.+.
:да:

lexxel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexxel » Съб 20 окт 2012 7:58

Здравейте,
Аз съм с Поло 9N3 1,4TDI 80к.с. и знам сега какви коментари ще се изпишат за този двигател, но все пак идеята е да споделим разход. Градско разхода ми е между 5,5 и 6,0 литра. Извънградско започва от 4,2-4,3 и може да мине 5,0 литра,зависи как караш. Последно като пътувах до Видин и обратно с малко градско там, разхода ми беше средно 4,7л. Карал съм с до 120км/ч навсякъде където е възможно и няма КАТ или камери.
Колкото до двигателя казват, че е много чуплив и с малък ресурс, но аз засега нямам оплаквания. Мисля да му дам шанс да ми се докаже, дали с добро или лошо, времето ще покаже.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Съб 20 окт 2012 9:58

stefan4o написа:
maikalcho написа:Тоя модел имат 1.3 моно с код ADX мисля беше, търси такова - става с обикновена газова и ще дава по-приличен разход от дизеловия в лв./км :beer

ADX, да, баща ми го има и хич не е икономичен в града 8-9/100 градско дава. Точно това го дават един от минусите на тоя модел, че харчи много градско, извънградско е 5/100.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 20 окт 2012 17:06

добре е дизел,аз съм за, но тойота ярис или нисан микра,не и поло,това е мое мнение за 5 години ползване на такава кола ми иде да се самоубия.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”