Пасат 90 Rp - сутрин пали на 3 цилиндъра

Техническа и сервизна информация за Passat
ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Вто 07 ное 2006 19:49

Dimiter написа:
Stenly написа:...Странно явно на доста хора им се случва дори и да нямат ламбда контрол :?

(В рамките на шегата)
Ами при теб явно ламбда-контрола не работи

Мммм не съм съгласен с тебе. Дори да има ламбда контрол пак не е застрахован от грешки в ЕКУ-то.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 07 ное 2006 21:53

И аз съм с Пасат - RP-мотор и от опит мога да споделя, че ЕКУ-то не трупа никакви грешки, независимо, че няма нито емулатори, нито други допълнителни приспособления към газовата. Чувал съм, че ЕКУ-то на RP по принцип не трупа грешки от газова и моят случай е едно от доказателствата за това.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 08 ное 2006 8:37

Lawyer написа:И аз съм с Пасат - RP-мотор и от опит мога да споделя, че ЕКУ-то не трупа никакви грешки, независимо, че няма нито емулатори, нито други допълнителни приспособления към газовата. Чувал съм, че ЕКУ-то на RP по принцип не трупа грешки от газова и моят случай е едно от доказателствата за това.

:no-no Не съм сигурен че е така:roll:Не може да бъде

Потребителски аватар
toshe_hadji
Автомобил: Фолксваген Пасат
Двигател: АЕК 1996

Мнениеот toshe_hadji » Сря 08 ное 2006 8:47

radotom написа:Ама на газ като палиш ли е така, или...
Ако е на газ, може да е студен испарителя и за това да ти прави мизериите. А ако става въпрос за бензин... там вече са доста повечко нещата, от които зависи студения старт.
Вдопълнение на Коко, най-добрия вариант е да поставиш емулатор, ако колата ти е снабдена с Ламбда-сонда.

Тази сутрин запалих на газ и нямаше никакви проблеми. И сега като го прави само на бензин - какво е решението? :banghead:

Потребителски аватар
Коко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Коко » Сря 08 ное 2006 9:44

Stenly написа:Колеги на мойто РП 90' е произведено за холандия и е с заводска газова инсталация със ламбда контрол.
Имам може би проблема на колегата,Сутрин когато е студено (зимата обикновенно)като запаля на бензин,мотора работи неравномерно и изкарва черен пушек(някой от форума беше казал,че му очерня ауспуха за нула време) та и при мене е така.Като загрее се оправя работата на двигателя.
Въпросът ми е: Дали проблема е в ламбда сондата (дали работи и как да проверя),Дали е дюзата на моното,Или трупа грешки в ЕКУ-то.

Провери за наличие на грешки.Под капака при скор.лост има фабрично изведени букси за включване на тестер,но кода на грешките може да се разчете и с проста схема с един светодиод,резистор и бутонче.В режим на четене се възпроизвеждат четри серии от един до четри импулса.Когато всичко е наред са четри по четри къси импулса .При мен код 2-3-4-3 е точно когато има грешка от ламбда сондата.Тук някъде има достатъчно информация,май в заключените теми също..

Потребителски аватар
Коко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Коко » Сря 08 ное 2006 10:10

toshe_hadji написа:
Ако е на газ, може да е студен испарителя и за това да ти прави мизериите. А ако става въпрос за бензин... там вече са доста повечко нещата, от които зависи студения старт.
Вдопълнение на Коко, най-добрия вариант е да поставиш емулатор, ако колата ти е снабдена с Ламбда-сонда.

Тази сутрин запалих на газ и нямаше никакви проблеми. И сега като го прави само на бензин - какво е решението? :banghead:

Преди да запалиш на бензин откачи + на акумулатора за 5-10 мин.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 08 ное 2006 10:32

Коко написа:
toshe_hadji написа:

Преди да запалиш на бензин откачи + на акумулатора за 5-10 мин.

.....Повече.... 15-20 мин. 8)

Потребителски аватар
toshe_hadji
Автомобил: Фолксваген Пасат
Двигател: АЕК 1996

Мнениеот toshe_hadji » Сря 08 ное 2006 10:55

От мненията до тук излиза, че най-добре е да си сложа реле за изключване на + на компа когато двигателя не работи. ОК благодаря Ви за отговорите. И дано да се оправи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 08 ное 2006 11:12

Това за ресетирането на компа с реле е единия вариант. Но според много колеги това ти изтрива и набраните в паметта на компютъра параметри за конкретния двигател и посе пак иска време за натрупване на тези параметри. Така, че си е ези-тура! Трябва да се пробва.
Другото, което е добре да провериш е дали ти работи правилно датчика за температурата на водата. Ако си с отделни датчици, синия. Ако е сдвоен (с 4 крака) потърси из форума, не ги помня изводите, но е доста коментиран въпроса. В момента не мога да ти напиша стойностите на съпротивлението на термодатчика, защото сега си тегля АутоДата-та и не ги помня на изуст, но и тях ги има във форума в доста теми. По спомени, при 10*С съпротивлението трябваше да е около 4-5 кOhm, но е напълно възможно да те подвеждам в момента.
Друга възможност е да си с гъсто (и може би, старо) масло и да не ти работи добре някой от повдигачите на клапаните, преди да загрее. Това е пряко свързано с ниските температури навън.
Още една възможност: Скъсан тампон под моноинжекцията. И от там да ти засмуква въздух.
Абе, я опитай да разчетеш кодовете за грешка на ЕКУ-то и дано да си каже, неговата кожа!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 08 ное 2006 17:14

А аз се чудех за какво са тея букси :)

Върни се в “Passat”