От утре почват околомръсното...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 07 ное 2006 18:37

Pichaga написа:а всички бараки, автокъщи, бензиностанции, има една дето е на пътя едва ли не...

...Средства ... от над 45 млн. лв. са осигурени от кабинета. От тях над 12 млн. лв. са за отчуждителни процедури...

:wink:
Нещо не чувам някой да казва - "тая държава, браво, дали са пари за да облекчат движението в София". Ама ако се забави и един месец строителството ще има - "Ууууу, пак са откраднали парите, далавера са направили и т.н."
Аз затова казвам - бравос, някой да реши най - накрая този проблем, който до сега се оставяше само на Столична община, която не разполага /поне така казват/ с такива средства. Успех на този проект :да:

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Вто 07 ное 2006 19:10

Към dobrinb: и аз казвам "браво", но и питам откъде да има общината пари - та тя получава 25% от данъците, събирани от софиянци, с другите пари се дотират други общини. Браво, защото ако не се действа скоро автомобилното движение ще е невъзможно.
Да не скочат сега колегите от другите общини, нищо лично, само факти излагам.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 07 ное 2006 19:32

А знаеш ли какви приходи има СГО от общински дружества, имоти, и т.н. Милиони. Стотици. Не че разходите не са големи, но ...

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Вто 07 ное 2006 19:50

Незнам кога ще го почват това Околовръстно, но вчера и днес наблюдавам някакви чудовищни задръствания по бул. Овча купел и ул. Тодор Каблешков. Такова нещо не съм виждал досега - колите от околните пресечки чакат по 30мин. само за да влезат в самото задръстване!! :shock

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Вто 07 ное 2006 19:56

не се заблуждавайте, замислете се че идва време за нови винетки и затова оправят и кърпят горе-долу пътищата, а това трябваше отдааааавна да стане :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 07 ное 2006 20:02

Баххх мааму днеска вместо 3 км до нас минах 20, бахти заобиколката направих :shock :shock :shock момците се местят изненадващо всеки ден.... :)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 07 ное 2006 22:22

абе тука всеки чул нещо и си мисли че е специалист

на колегата защо не направели на 100 метра където били поляните
абре вие хора ама хептен за нищо не мислите
те няма да отчуждават сгради а терен
тия поляни са на някой да не са ничий и дали ще отчуждаваш 4 декара до околовръстното или на 100м от него цената ще е една и съща

абе мислите малко стига глупости си пишеме

защо около драгалевци ала бала

да бе заради иван костов ще е да знаете
там е най-големият трафик!!! + това има части изградени (3-те ленти на бояна и половината пътен възел на младост) и разбира се самият пътен възел на бояна

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 07 ное 2006 22:38

DragoGT написа:абе тука всеки чул нещо и си мисли че е специалист

на колегата защо не направели на 100 метра където били поляните
абре вие хора ама хептен за нищо не мислите
те няма да отчуждават сгради а терен
тия поляни са на някой да не са ничий и дали ще отчуждаваш 4 декара до околовръстното или на 100м от него цената ще е една и съща

Айде моля ти се .. колко дупетати/общински съветници купуха земи покрай околовръстното точно понеже знаеха че този ден ще дойде. Това е като да ми сравняваш цената на земя на 2-3 метра до плажната ивица ( в случая автомобилопотока ) и земя на 1-2 км навътре. Също така има и доста сгради ( или поне тяхната инфраструктура ) които ще трябва да бъдат отчуждени на доста по високи цена от една нива до която дори няма черен път.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 08 ное 2006 0:04

човек ще каже че не си от софия
всички сериозни сгради са на разстояние от околовръстното
другото е бараки незаконно построени - за незаконно само събаряне няма да ги плащат я....

добре де хора купили имоти - тоест някой им продал.. (личен парцел...) ми кой ги е карал да продават?!?

и ти сега сравняваш до плажната ивица и на 2 км от нея

да ама тук е по друго

би трябвало да се оценява категорията на парцела и пазарната цена
и повярвай ми едва ли има сериозна разлика дали ще е този парцел или съседния
+ това доколкото знам няма да се отчуждава целия парцел а само част от него...

със всичко е така и повечето ниви са на съвсем обикновенни хора

просто става като на банско преди 5 години "бостана" е вървял 5лв. кв.м. сега е 150 евро кв.м.
шанс
прадядо ти ако имаше ниви навремето там и ти щеше да наблажиш

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 08 ное 2006 0:07

понеже всичко знаем (а само предполагаме)

кажи 1 или двама депутати/общински съветници които имат имоти там

всичко е съмнение
като вица
-щяло да вали
-абе да правят каквото искат...

тук има един главен въпрос

на мен трябва ли ми 3 лентово околовръстно - ТРЯБВА МИ!
какво повече ви интересува на кой бил имота кога ще го правят и т.н.

1000лв да ви дам подарък кусур ще ми намерите...

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 08 ное 2006 11:12

Напълно съм съгласен с Драго. Стига вече глупости. Знаете ли как се строи път, ами магистрала, знаете ли какви са изискванията за магистрала, а знаете ли как се прави таз магистрала без да се спира движението. Нали всички всеки ден минавате от там, кажете ми коя зграда ще бъде съборена - Диана ли, ОМВ ли, царско село ли, кое?
Този проект не е от вчера а от много много години, Има си градоустройствени планове, има си архитект на София, има си всичко, не си мислете че всичко е от тук оттам. Ще бутнат две три бараки за дърва, дето не са законни, ще платят земята на ората и това си е съвсем нормално. А тез от вас дето ще го построят за по малко време, с по малко пари, питамм ги аз тях, защо не участвахте в търга, защо нямате еди каъв си годишен оборот от стройтелство на подобни съоръжения, защо нямате еди каква си техника и еди колко си служители, за да сте технически обезпечени да го направите, защо не предложихте "Евтиния вариант" на 2 километра навътре като алтернативно решение? :)
кекекекекекекеке,
:) най- ми ареса тва за бустано на дедо:) точно те така си е и със околовръстното, обаче това се нарича шанс, защо и вие не си купихте земя едно време там като беше на безценица и не ви я обезщетят на вас сега. :)
Айде дано успеят отговорните господа да организират добре движението (щото мисля че това ни куце при ремонтите, разбира се не самите ремонти), просто трябва да се помисли за обходните маршрути, да се бъзнат светофарите, едно друго некой друг знак да се сложи по отрано да се знае.
И хайде като стане ще си го честитиме:)

Потребителски аватар
T_D_I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T_D_I » Чет 09 ное 2006 21:59

...обезщетението,което държавата ще плаща е 50 евро но кв.м, имаше хора, които пуснаха жалби и при тях сумата ще бъде около 120/130 евро, всички останали обаче, които не бяха отворени на тази врътка остават на 50 евро, а те хич не са малко...
...разширението е с около 15 метра в посока Витоша, и наистина доста постройки ще останат едва ли не на самия път, хубавото е че щи има локално платно а и проекта за самите пътни възли не е лош, наистина ще стане много удобно...
...относно 20-те месеца няма да казвам нищо...хехехе
:Mr Green Fun

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 09 ное 2006 22:53

само не мога да разбера защо го наричат околовръстен път?
дошло е времето и са осигурени средства да разширят много натоварена софийска улица.
какво толкова?
много по-ценно е отпушването на "Опълченска" и завършека на "К.Величков" зад панделата /дето беше най-тъпанарски кръстосано движението./

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 09 ное 2006 23:30

golfer написа:само не мога да разбера защо го наричат околовръстен път?
дошло е времето и са осигурени средства да разширят много натоварена софийска улица.
какво толкова?
много по-ценно е отпушването на "Опълченска" и завършека на "К.Величков" зад панделата /дето беше най-тъпанарски кръстосано движението./

То вече е готово от 1-2 седмици минавам оттам ама за Опълченска трябва разширение.
А за Околовърсното шосе това е много добре,че започват разширението трябва да стигнат до бул 9-ти Септември и отам та до края на Околовръсното смисъл цялото околовръсно да бъде с по 3-4 ленти в едната посока щото пътуването там е учас особедно в пиковите часове.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 10 ное 2006 0:03

Meти написа:трябва да стигнат до бул 9-ти Септември

Абе Мети, ти къде си го чувал тоя булевард? Дедо ли така разправя? mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”