AAZ мотор, моля за малко помощ.

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
A.Dutsov
Автомобил:
Двигател:

AAZ мотор, моля за малко помощ.

Мнениеот A.Dutsov » Нед 21 окт 2012 9:38

Ще започна първо със представяне на проблема .. правя ААЗ мотор, искам да извадя максимума, без наливане на пари, след което да го покарам известно време, след което ако има смисъл, да налея и пари ... но първоначално искам максимума без наливането. Не ме съдете за което, просто искам да видя дали ще ми се получи идеята, преди да налея.
Имам достъп до морга, в която получавам разни подаръци ... имам достъп до бензинови и дизелови агрегати от най различни марки и модели, частите ми идват безплатни ... това което ми трябва е акъл(от опит предпочитам, но и прочетено става, ще го пробвам!)
1.Турбина съм предвидил от алфа 2.4 (гт2265в) интересува ме има ли проблем да се монтира, от към управление ... според мен тая турбина няма соленоид електронен някакъв който да я управлява, но не съм убеден, за това питам. Изпускателен колектор правя за целта, няма проблем с него.
2.Всмукателен колектор взех от 1.9д (мисля че ще има по добър флоу от оригиналния ...)
3.Какви коне биха изхранили дюзите?
4.Какви коне би изхранила помпата без промяна по нея, какви би изкарала с 1.6 бууст пин(незнам как е на БГ) и с gowernor mod-а (не са ми проблем и двете ще се направят)
5.Ако искам повече обороти, какво ме спира, масата на буталата и дългия ход или повече главата ... ако е главата, имам достъп до пружини и повдигачи от бензинови мотори, целя около 6500-7000 оборота, но бих се задоволил и с 6000 просто искам да знам кое ме ограничава при този мотор, не ми е познат.

За момента не ми изникват повече въпроси.
Бих се радвал ако получавам само отговори свързани с въпросите, или въпроси, свързани с проекта, на които бих отговорил с радост ... моля само без нападки, интриги и подигравки!
(предупреждавам защото знам че трудно се минава без такива по форумите в БГ!)

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Re: AAZ мотор, моля за малко помощ.

Мнениеот izcrazy » Съб 27 окт 2012 19:19

колега за мен най добре е без да наливаш мн мн пари земи си направи един шлаиф на блока и на ризите да туриш по големи бутала,купи си нови клапани,сложи разпределителен вал от 1Z надуй си турбината до 1.1,1.2,сложи по големи дюзи,сложи си по голям размер маркуч за горивото и пробвай.ако не забележиш разлика от това ела и ме :beat_butt2 :beat_butt2 :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: AAZ мотор, моля за малко помощ.

Мнениеот dobrin » Нед 28 окт 2012 10:37

:търсачкаа

Върни се в “Силов тунинг”