Здравейте колеги! Имам следният проблем. Колата е Мк4 1.6(101 к.с.). След поставянето на ГИ в сервиз, се получи едно дразнещо придърпване на газ. Смених старите свещи с Денсо(по каталог) и проблема остана. Ходих на вторична настройка на ГИ, момчето я върза на лаптопа, промени някакви показатели и каза ,че нетрябва да имам повече проблеми, но придърпване остана. На бензин този проблем го нямам. Ако я "газа" колата нямам проблеми, ама това не си е работа, обичам да шофирам спокойно и да си пазя колата! Ако някой от колеги се е сблъсквал с подобен проблем и може да ме посъветва и да ми помогне ще бъда много благодарен.
Благодаря предварително!
Поздрави Христо
Придърпва м/у 1500 и 2200 оборота на газ! РЕШЕН!!!
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Придърпва м/у 1500 и 2200 оборота на газ! РЕШЕН!!!
Последна промяна от liderass на Вто 23 окт 2012 18:03, променено общо 1 път.
Re: Придърпва м/у 1500 и 2200 оборота на газ!
Ходих на вторична настройка на ГИ
Ако е правена на място

- JUSTICE_G
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах същият проблем и се оказа от свещите. Газаджията ми каза че в случай че проблемът не е в тях, със сигурност е по тоците на колата - бобини, кабели и т.н
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Освен по метода на изключване да почна да подменям едно по едно, май друг вариянт няма! Има ли начин да се проверят кабелите и бобината дали са изправни? Свещите ги смених с Денсо по каталог за съответния мотор!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Бедна смес.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Няма ли някой от колегите , който се е сблъсквал с подобен проблем и да е решил казуса!
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
Такова придърпване обикновено е признак на токов проблем. Щом си сменил свещите и проблема остава защо не опиташ с кабели на някой колега (не струва нищо) Другата възможност е бедна смес както е казал колегата отгоре
Но аз залагам на токов проблем 

- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ако закарам колата на диагностика и закачим компютъра, дали ще даде някаква информация за проблема?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какво очаквш да ти покаже диагностиката? "Смени си кабелите" може би? Отиди при газаджиите и им опиши проблема, не се занимавай с диагностики да даваш грешни пари
Настоявай да ти оправят колата. Може и да са ти я скопили прекомерно, с цел намаляване на разхода - но обикновено скопяването води до обратен ефект.

- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Колега нали ходих. Пипаха там някакви неща по настройките и до там. Все си мисля ,че диагностиката ще покаже от къде може да идва проблема. Несъм запознат с диагностиката(дали ще има ефект), затова питам!
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Днес смених кабелите и ефекта беше кръгла 0! Тъй като ми се наложи повечко обикаляне с колата из града, забелязах, че като запаля колата нямам придърпване, но след като стигне 90 градуса започва да се ебава и да придърпва. Като спра за 10-20 мин. и пак потегля, пак нямам проблем до стигането на 90 градуса и пак започват мизериите. Какво мислите, какво да правя сега?
Поздрави!
Поздрави!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Бедна смес.
Който не знае какво да каже, започва от кабели и свещи...
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Прости спри да сменяш каквото и да е за да не наливаш излишни пари. Ако има проблем с кабели и свещи, ще има изразени признаци и на бензин, било то и по-слаби или по-различни.
Каква е газовата уредба? Ако имаш инфо - каква е газовата рейка и на колко са пробити инжекторите, налягането на редуктора?

Каква е газовата уредба? Ако имаш инфо - каква е газовата рейка и на колко са пробити инжекторите, налягането на редуктора?

- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега! ГИ-то е изпарител Бардолини, рейка(Reil) , компа и софта са Български(Vega) с 2 думи всички компоненти са италиански само софта и компа са български! А за разпробиването, налягане и т.н. незнам, защото младежа си върза лаптопа към компа на ГИ-то и прави някакви настройки, които са непонятни за мен. Въртът ми се в главата някакви стойности като 1.64, 1.68 и т.н. това е което съм видял и запомнил, но несъм 100% сигурен!
Поздрави!
Поздрави!
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Питам, защото намирисва на настройки работата, щом го прави само на газ.
Върни се в “Автогазови уредби”