Passat B5.5 1.8Т 2002г. - Модификации

Техническа и сервизна информация за Passat
DimitarDimitrov
Автомобил:
Двигател:

Passat B5.5 1.8Т 2002г. - Модификации

Мнениеот DimitarDimitrov » Нед 21 окт 2012 18:16

Здравейте,

От няколко дни съм собственик на Пасат Б5.5 1.8Т 150к.с.
Колата е страхотна, върви прекрасно.

Имам няколко въпросчета:

1. Купих си зарядно за телефон за колата 12-24V. Проблема е че зарядното работи само когато го вкарам в буксата на задните седалки, не работи когато го сложа отпред на мястото на запалката(самата запалка работи). Някакви идеи?

2. Иска ми се подлакътника на задната седалка да има дупка по средата, за да може да се вкарват ските от багажника, дали се продава задната пластмасова част с дупка или трябва да се модифицира с рязане?

3. Искам да си сложа и заден парктроник, някои ще препоръча ли подходящ модел(предпочитам да е само звуков или ако има вариант да проектира върху стъклото най-добре).

4. Решил съм да сложа и багажник отгоре, които да става, както за ски, така и за колела. Дайте предложение за нещо, което е здраво, функционално и добре изглеждащо. (аз разглеждам този сайт - http://www.bagajnik.com/ , но все пак ми се иска да чуя мнение от първа ръка :)

Това са ми въпросчетата за сега, сигурно ще дойдат и други по-натам :)

Последна промяна от DimitarDimitrov на Вто 23 окт 2012 14:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 1.8Т Модификации

Мнениеот hol1gans » Пон 22 окт 2012 18:54

1. Имах същия проблем, и се оказа, че ми е изгорял бушона

2. Нямам си представа

DimitarDimitrov
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 1.8Т 2002г. - Модификации

Мнениеот DimitarDimitrov » Вто 23 окт 2012 15:38

hol1gans - Благодаря ти за отговора. Дали имаш схема точно кой бушон отговаря за запалката?

Потребителски аватар
Sah0to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sah0to » Вто 23 окт 2012 20:08

Здравей колега ! Ако не се бъркам,като махнеш кората която покрива бушоните трябва да има нарисувана схема на самата кора. :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 23 окт 2012 20:14

За багажника...не конкретизираш какво точно имаш предвид. Искаш напречни греди ли? Колата кмби ли е или седан (има значение за гредите, различни са). Аз лично съм си взел алуминиеви напречни греди, скоро ги имаше в лидл на промоция 70лв. Върху гредите слагаш какъвто багажник ти е нужен (за ски, за колела, кутия или каквото искаш)

DimitarDimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimitarDimitrov » Сря 24 окт 2012 9:14

Sah0to - благодаря, ще го отворя тези дни. Само да досменя останалите по-важни части - накладки, задни дискове и малко профилактика на предницата. :beer

dlug - колата е седан. Интересувам се точно кой вариант е най-подходящ и практичен, до колкото разбрах имам тези варианти:
1. Да сложа надлъжни греди( http://www.bagajnik.com/index.php?p=cat&id=38 ) и след това да закрепя някакви напречни греди ( http://www.bagajnik.com/index.php?p=cat&id=16 ), върху които мога да закрепя ски, но например за колело ми трябват още 1 тип захващаш механизъм ( http://www.bagajnik.com/index.php?p=cat&id=45 ), това ще ми струва около 200лв.
2. Магнитни багажници, само за ски. При тях мисля, че има ограничение на скоростта и може да изхвърчат, което не ми се иска и за сега отпада като вариант.
3. Вариант със скара, която се захваща в задната част ( http://www.bagajnik.com/index.php?p=cat&id=46&page=2 ), за сега това най-много ми харесва като вариант, стига да намеря някоя, която е универсална, както за ски, така и за колело и ако се наложи друг това.
4. Багажник за мотор също ми допадна, защото карам мотори ( http://www.bagajnik.com/index.php?p=view&id=323) , но това го слагам, по-скоро информативно, защото според мен е по-удачно моторите да се превозват с ремарке.

Та за това питам, ако някои има наблюдение, кой е най-практичния вариант, да сподели :beer

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 24 окт 2012 14:24

Има напречни греди специално за седан-т.е. не са ти нужни надлъжни греди с което си спрестяваш покупката им и монтажа им (например http://www.bagajnik.com/index.php?p=view&id=90). Правилно си се ориентирал, че при надлъжните греди трябва отделен багажник за ски и отделен за колело. Аз лично слагам багажника за ски зимният сезон и после го махам, (при твоят случай слагаш багажник за колела за летният сезон) работата по слагането и махането не е толкова голяма (отнема ми 10-15 мин). За мен това е най-добрият вариант, защото имаш избор какво точно и как да го ползваш. (аз лично съм ползвал мого пъти само гредите за да си прекарвам разни работи.) Магнитният багажник за ски има ограничение на скоростта до 120 км/ч. Карал съм и с такъв, не ми допадна и го смених с подобен http://www.bagajnik.com/index.php?p=view&id=145 . Скарата отзад е само за колела, ски на нея не могат да се монтират (поне аз доколкото съм се интересувал не съм срещал и за ски). За колела е удачна, защото нарушава аеродинамиката по-малко, отколкото ако са на тавана.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Сря 24 окт 2012 22:21

Мога да дам мнение за багажници, като човек минал през няколко и събирал парчета от сноуборд по цариградско.
Всеки лев във качествен багажник си заслужава. От надеждност до сигурност (механизми на заключване и т.н.)
Thule и Escadra са доста солени но е най-доброто.
От багажник.бг, както е казал колегата dlug можеп да си вземеш само напречни греди, специфични за пасат седан. Слагаш ги и забравяш за тях. Аз лично ги слагам само зимата, защото съм с комби и колелетата ги вкарваме вътре. Намери си добри греди и аз лично ползвам "щипки" по цялата дължина на гредите. Доста са удобни, лесно стоварване и разтоварване, надеждни. Събират 4 сноуборда или 6 чифта ски :)
Заден багажник за велосипеди не препоръчвам: Закриват стоповете и мигачите, а и колкото добре да са стегнати играят и при скорост се удрят по багажника и едно в друго. Горен багажник за колелета е най-добър и надежден.

DimitarDimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimitarDimitrov » Сря 24 окт 2012 22:42

Благодаря за мненията колеги, аз все още се надявам да измисля вариант за подлакътника на задните седалки, при колата на братовчед ми - Ауди а4 има такава дупка и дори си има и маншонче, в което влизат ските, за да не цапат вътре, много удобно е.(сноуборд едва ли ще влезне от там, но ползвателите на колата са си привърженици на ските :)

Вече навъртях около 300 км. и за сега съм страшно доволен от колата, този уикенд ще пътуваме до Боженци и след това ще напиша по-подробни впечатления от колата като цяло.

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Чет 25 окт 2012 22:12

За подлакътника отзад може би ако си намериш от А6, то е по-близо до пасат-а отколкото а4. От А4 ще са малки.
Но не съм сигурен дали ще паснат 1 към 1 без напасване.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 27 окт 2012 20:05

това "маншонче", което братовчед ти има, се нарича ски сак. Потърси си оригинален от някоя морга. Режеш, монтираш, и си ти. Ако си скиор това е перфектна екстра. Забравяш за багажник. 3 чифта влизат спокойно, 4 ако са по-малки.

Потребителски аватар
Raino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Raino » Пон 29 окт 2012 22:58

Точно ски сак има предвид.Незнам дали при Пасата е така, предполагам че е, но на всички аудита, които са били без въпросната екстра е имало като заготовка за изрязването на дупката.Рязането да кажем е лесната част, но как би се закрепил самия сак за седалката.

Потребителски аватар
paaco
Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
Двигател: AVF 2005

Мнениеот paaco » Вто 30 окт 2012 13:44

При пасата мисля че ако нямаш заводски направен отвор със ски сак не може да се реже. При мен няма и бая съм го гледал за рязане ама не ми се разваля седалката така е направена че няма начин.

DimitarDimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimitarDimitrov » Чет 04 апр 2013 22:25

Здравейте отново, след 3хил. км. съм много доволен от колата, но мина зимата и ме чакат много километри сега. Решил съм да си сложа газова уредба, потърсих тема във форума намерих една, в която повече се караха хората отколкото дискусираха. Бихте ли ме насочили към добър майстор на газови уредби в София?

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Пон 08 апр 2013 15:51

Аз бих ти препоръчал Ivo - The Machine
Купих моето 1.8Т с газово което не беше подходящо за него а и мотора имаше доста проблеми.
Иво направи чудеса и колата мърка и хвърчи под неговия контрол :), работи в Дружба.
Имаше и обява тук, но не я виждам сега.

Върни се в “Passat”