Golf MK1 Cabrio 93г - 2H с AGCompact - висок разход на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Golf MK1 Cabrio 93г - 2H с AGCompact - висок разход на газ

Мнениеот Gigabyte » Вто 23 окт 2012 21:13

Колеги вече навъртях сигурно 6000км с тази газова. Първо дюзите не бяха продупчени и бяха на 1,5мм ,направихме ги с майсотра 2,00мм ,направихме и една калибровка на газовата и вървежа беше по-окей. Мислех ,че и разхода ще бъде по-нисък ,но под 9,50 на дълго по никакъв начин не мога да го сваля ,а имам приятели с обикновени газови ,които са с по-ниски разходи дори :D Почнах умуването ,смених:
-въздушния филтър с възможно най-хубавия
-пробвах да сипвам от различни газостанции ,ефект нулев
-смених термостата ,че стария не държеше хубави градуси
Но пак 9-10 разход извън града ,с каране като по учебник 90-100 ,пускане по инерция ,пускане на ППХ на всеки възможен баир и тн... По борд ми изкарва ,че на бензин би трябвало да е 6,5 ,а сметна ли ги излизат 10 да речем mhihi mhihi

Почнах отново с умуването ,гледане ,зяпане и забелязах ,че на оригиналната схема черния кабел на ламбда сондата ,трябва да се върже с лилавия от снопа на инжекциона. При мене лилавия незнайно защо е сложен на минуса на акумолатора ,а принципно на схемата кабела е черен??? Ламбда сондата ми въобще не играе роля в инжекциона ,сиреч е disable... Та почнах отново с умуването ... дали тази ламбда сонда като не е закачена може да ми дава завишен разход ,също понякгоа ми се случва се едно богатее газта и гърми в гърнетата кат ралиджийка :012: Дайте някви съвети кво да казвам на газаджията ,че му звъня и ми вика "оо то на тия мотори не може да закачим ламбда сондата" :screwy mhihi викам човече кво по-различно е ,чисто нова универсална бош съм я купувал преди половин година...

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK1 Cabrio 93г - 2H с AGCompact - висок разход на газ

Мнениеот sando_jilata » Вто 23 окт 2012 22:58

Ванка,аз съм чувал че от газта ламбда сондата ти ще отиде на кино,а до горенето споко бре моя гори и той толкова,а градстко ми гори към 14литра газ

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Re: Golf MK1 Cabrio 93г - 2H с AGCompact - висок разход на газ

Мнениеот niki1_j » Сря 24 окт 2012 1:54

Ламбдата + нова калибровка и може да го докараш до към 8. Инъче това, че се скапва от газта не е баш така ;)

Върни се в “Автогазови уредби”