Голф 4 1,8Т като позагрее почва да мени обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dido5678
Автомобил: Голф 4 GT28r
Двигател: АГУ

Голф 4 1,8Т като позагрее почва да мени обороти

Мнениеот dido5678 » Нед 21 окт 2012 17:00

Здравейте колеги, нов съм тук и си взех голф 4 1,8т . Появи се от днес 1 проблем след откачане на акумулатора, допреди това нямаше никакви проблеми. Проблема е следния, на място като позагрее почва да мени обороти,(и то не всеки път) но не гасне, намерих една подобна тема, но колегите пишеха там, че колата гасне. Моята не е така поне за сега, незнам след време може и да почне да гасне. :) Всичко почна с премигване при подаване на контакт (1-2 пъти за 3-4 дена) на лампата за акумулатора на таблото и после 1 път пак за 3-4 дена светване след като запаля(като загася и запаля пак се оправя). После откачих акумулатора просто така да видя дали има още живот в него и май се оказа, че няма. После смених 1-ния от 3-те бушони над акумулатора, които са и понеже нямах 30А сложих 25А. Та мисълта ми е възможно ли е да мени оборотите от това, че акумулатора си заминава или комп-а да се шашка заради акумулатора? Колата си пали за сега нормално и няма лампа която да свети на таблото.
Мисля утре да отивам и да проверя динамото, ако то си зарежда добре да купувам нов акумулатор, но мен лично ме съмнява да мени оборотите от това.
Мерси предварително.

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с фолф 4 1,8Т

Мнениеот serjoe » Нед 21 окт 2012 22:12

http://uk-mkivs.net/forums/t/127279.aspx

ако не си го правил, довери се на някой които разбира! играенето на оборотите и гасненето е от това!

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Re: Голф 4 1,8Т като позагрее почва да мени обороти

Мнениеот niki1_j » Пон 22 окт 2012 10:36

От дросела трябва да се започне преди всичко. Евтина и добра профилактика. Не бързай веднага да сменяш каквот и да било :)

dido5678

Re: Проблем с фолф 4 1,8Т

Мнениеот dido5678 » Вто 23 окт 2012 21:36

serjoe написа:http://uk-mkivs.net/forums/t/127279.aspx

ако не си го правил, довери се на някой които разбира! играенето на оборотите и гасненето е от това!

Това, което ми казваш аз не съм го правил, обаче си личи по гарнитурата че е правено вече. :)
Та да кажа, че колата от днес вече не мени обороти, а не съм ходил да я закачам на комп или каквото и да било, идея си нямам как се оправи от самосебе си :)

Но пък сега друго забелязах, когато паля(не всеки път се чува, но когато е студена най-вече)нещо, като пристъргване за част от секундата, дали е от ремъците нещо или е стартер или пък нещо друго?

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Вто 23 окт 2012 23:36

няма от какво да се притесняваш от престаргването! Често срещан проблем при голф 4. това е стартера- мръсен стартер! нищо му няма стига да не ти пречи шума! Или сменяш стартера! Ако си сръчен може и сам - ето ти стъпка по стъпка упътване м http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=2269482
А това дето се е оправило- ако са чистили дросела преди да я купиш и не са го "обучили" явно за това го е правила прекъсването и гасненето, което се оправя с каране!

dido5678

Мнениеот dido5678 » Чет 25 окт 2012 11:22

Мерси колега. Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”