гасне при завой и когато се пусне по инерция над 80км

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Re: гасне при завой и когато се пусне по инерция над 80км

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Пет 19 окт 2012 17:11

Абе човек, аз през цялото време си мисля, че караш поло 1.4 :Mr Green Fun
Извинявам се, не съм разбрал, да тогава е перфектен разхода :applause:

П.с. Вземи си смени гаража :beat_butt2

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 19 окт 2012 18:01

:Mr Green Fun Трябва да, ама още нямам време да и направя снимки :) Иначе полото вече е с нов собственик който също е съфорумец, така че и полото си остава форумна количка :)

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 23 окт 2012 9:57

Проблемът още не е решен! Давайте идей...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 23 окт 2012 10:04

zografski написа:... като пусна колата по енерция от 5та или 6та скорост и натискам спирачката, много бързо падат оборотите и понякога колата угасва...

Това същото ако не натискаш спирачката какво става?Има ли разлика?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 23 окт 2012 10:28

Няма разлика, и без спирачка оборотите си падат. Нито се задавя нито нищо, както си падат примерно от 3000об. като я пуснеш по инерция, така си падат до 0 и колата гасне. Днес ще се опитам да направя клипче вечерта и ще го постна.

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Вто 23 окт 2012 11:00

колега моя газаджия даже и с мудна ламбда ми оправи оборотите :) и при мене беше така :) самоче аз му я оставих да пренущува та я оправи :) ходи си при газаджиите и им кажи да ти направят кадърна настроика тези ламбди сонди не играят кои знае каква роля :) (е освен за разхода де )

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 23 окт 2012 11:49

Чудя се от къде да го подхвана 1во... дали 1во при газаджиите или първо да сменя ламбда сондите или да ги почистя. Въпросът е че съм доста бос по въпроса с л. сондте, поразгледах темите за л. сондите и гледам, че проблемите масово се решават с нови, а лошото е че не ми се дават 400-500лв само за тях и ако проблема се окаже друг тези пари отиват на вятъра (1/2 заплата). То не че ще са на вятъра но завишен разход на газ с 1-2 литра на 100км не ми е чак такъв проблем, а и не се осеща така както -500лв на куп.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 23 окт 2012 12:37

Някой знае ли къде могат да се пробват да ми почистят ламбдите? Или някой клубен сервиз който разбира от тези работи и може да хелпне с замерване на стойности и т.н. (никси от герман, ваското или др.)?

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Вто 23 окт 2012 13:10

Здрасти колега. Не бързай с ламбдите. Първо ... нека някой да ме поправи ако греша, но ламбдата след катализатора няма регулиращи функции за горивната смес, т.е не би трябвало да оказва влияние върху работата на мотора.

От опит знам, че ако инжекторите на газта са пробити с прекалено голям отвор, поведението на двигателя е досущ като горе описаното. Ако можеш дай инфо относно диаметъра на газовите инжектори и времената на газ и на бензин ;)

После ходи и сменяй каквото се налага.

И последно да добавя че повечето ГИ имат функция за настройка без наличието на лабда сонда.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 23 окт 2012 13:45

niki1_j написа:Здрасти колега. Не бързай с ламбдите. Първо ... нека някой да ме поправи ако греша, но ламбдата след катализатора няма регулиращи функции за горивната смес, т.е не би трябвало да оказва влияние върху работата на мотора.

От опит знам, че ако инжекторите на газта са пробити с прекалено голям отвор, поведението на двигателя е досущ като горе описаното. Ако можеш дай инфо относно диаметъра на газовите инжектори и времената на газ и на бензин ;)
После ходи и сменяй каквото се налага.
И последно да добавя че повечето ГИ имат функция за настройка без наличието на лабда сонда.

Не мога да дам инфо за диаметъра на газовите инжектори и времената на газ и на бензин. Защото съм доста бос по тази тема... за 1ви път карам кола с гас и до преди да си взема тази ламя бях голям противник на LPG като гориво. Освен да ходя при газаджиите и да видя какво ще кажат по въпроса. Довечера ще пробвам последно да я накарам да угасне на бензин и ще опитам да направя 1 клипче, и чак тогава ще ходя при газаджиите, за да съм сигурен че го прави само на газ.

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Вто 23 окт 2012 17:26

Колега, чисти ли дросел?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 24 окт 2012 10:34

Не съм го чистил, но колата държи постоянни обороти и много силно ме съмнява да е дросел клапата. Проблема най-вероятно е свързан със сместа и входящия въздух който се набива като пусна от скорост. Вчера изхабих 10лв бензин и така и не можах да я накарам да угасне, но забелязах друго. Изтрих грешките за ламбда сондите покарах само на бензин и грешките се изтриха тотално. След 30тина мин опити да ми угасне на бензин превключих на газ и грешките отново не се появиха. Явно като покарам известно време на газ тогава ми вдига грешките за ламбда сондите. Довечера пак ще погледна за грешките, но вече клоня към мисълта, че проблема идва от входящия въздух който постъпва при по висока скорост, от там идва по богата или по бедна смес и следствие на това колата гасне. Май ще ходя до газаджиите да направиме някоя и друга настройка в движение и предполагам, че ще идентифицираме проблема.

Потребителски аватар
niki1_j
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Сря 24 окт 2012 11:25

Щом лабдите дават грешка само на газ, познай какво ;) не е настроена както трябва и показанията излизат извън нормите. Тоест аз залагам на големите инжектори както ти казах и проблема в ниските, който се появява. Явно са с презастраховали при пробиването. Нкарай ги да ти покажат времената на колата когата е на оборот само на бензин. Обърни на газ и виж на къде ще трънат тия времена. Ако стойностите се понижат или почти не се променят значи е точно това.

Но със сигурност има проблем със сместа, за да записва грешка на лабдите само когато си на газ ;)

Относно входящия въздух, за който говориш, това е валидно само при обиконвенни газови уредби. Тук, ако нахлуе въздух при пускане по инерция принудително през филтъра, сместа ще обеднее и компютъра мигновенно я коригира.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 24 окт 2012 11:36

Ами може би си прав, но проблема е че като покарах известно време на бензин(да я продухам), после дори и на газ като покарах 15тина минути не ми записа грешките(явно ги записва при по продължително време на газ). Довечера пак ще чекна дали ги е записало и тези дни ще ходя да донастройме с момчетата. Поне са свестни и работят, не са някой мързеливци които гледат само как да ти вземат парите, а и шефчето е мой човек вече :lol:

Потребителски аватар
niki1_j
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Сря 24 окт 2012 11:40

Явно има точно определен момент ор работата на газ, който не е в нормите и тогава писка. При теб не записва ли повече данни за момента на настъпване на събитието (час, дата, скорост на колата и обороти)? Това би улеснило газаджиите много :)

А кои са майсторите може ли да споделиш?

Върни се в “Автогазови уредби”