stop error кабели,как

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

stop error кабели,как

Мнениеот borri » Пон 22 окт 2012 22:36

колеги направо на въпроса,дневните светлини на пасата са с обикновени крушки 12в 21ва като на стоп и не ми харесва как светят,сложих диодни стана супер ама на таблото свети лампата за изгоряла крушка понеже диодите имат по малко съпротивление,мисълта ми е как да си направя с подръчни материали стоп ерор кабели или нещо друго за да не свети лампата на таблото,дайте някакви идеи знам че има готови кабели ама за ксенон и те не ми вършат работа.Благодаря на всички предварително :beer :обичам ви

dedicha
Автомобил: Seat Toledo 2000
Двигател: AEH1.6 101hp

Re: stop error кабели,как

Мнениеот dedicha » Пон 22 окт 2012 23:20

http://www.amazon.com/iJDMTOY-Plug-N-Play-Decoder-Daytime-Running/dp/B008KNFTKU/ref=sr_1_2?s=automotive&ie=UTF8&qid=1350940559&sr=1-2&keywords=Error+Free+Bypass+Wiring+Kit

Като гледам така явно се слага нискоомно резисторче, обвито в метал и пише че се връзва към купето, предполагам за да се охлажда. Но колко ома и за колко вата не се разбира от картинката :? Със сигурност е доста нискоомно за да не се променя силата на светене на диодите, но колко е нямам представа 1ом, 1,5 Ома, или нещо от този порядък.

ПП
Явно за да симулират такава крушка се връзва резистора паралено на товара, а не последователно. И не е чак толкова нискоомен(50W 6 Ohm). Ето тук намерих едно сайтче, дано да ти е полезно :
http://store.ijdmtoy.com/Add-Load-Resistor-Fix-For-LED-Signal-Light-a/169.htm

http://www.superdiscountleds.com/products/6-OHM-50W-LED-Load-Resistor-kit-.html

Остава въпроса къде да намериш тука такива , но сигурно се намират, предвид колко хора вече карат с ЛЕД

А, ето тука :
http://bg.farnell.com/vishay-dale/rh0506r000fc02/resistor-wirewound-6ohm-50w-1/dp/1063856

Ама и цената им не е лоша , 7евро на парче :shock

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 23 окт 2012 8:56

Лампи диодни съм виждал да се продават с тия резистори или други неща са си вградени в лампата именно заради компютрите дето си мислят че е изгоряла лампата

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 23 окт 2012 9:07

Предполагам, че ще може да се изключи от лонгкодинка. За други светлини става, но за тези не ми се е налагало.

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Вто 23 окт 2012 9:37

благодаря на всички за отговорите ама съм в Испания и тези неща са малко кът,ще по търся ама не съм сигурен дали ще намеря,варианта с изключването чрез ВАГ КОМ не мога да го направя понеже нямам под ръка,а да знам че има готови с вградени такива резистори ама по магазините не намирам :banghead: не знам ще станели да вържа една крушка от тези халогените 12в 20ва преди диода за да,има съпротивление и ще я оставя вътре във фара :?:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 23 окт 2012 9:42

borri написа:... не знам ще станели да вържа една крушка от тези халогените 12в 20ва преди диода за да,има съпротивление и ще я оставя вътре във фара :?:

Става и така

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Вто 23 окт 2012 11:09

а да я изолирам ли с нещо метално за да,не нагрява много с някаква ламаринка :?:

dedicha
Автомобил: Seat Toledo 2000
Двигател: AEH1.6 101hp

Мнениеот dedicha » Вто 23 окт 2012 11:12

Направо си сложи обикновените крушки, а тия светодиодните си ги запази за по добри времена :)

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Вто 23 окт 2012 11:18

:Mr Green Fun mhihi те па и тия глупаци от VW как са могли да сложат такива крушки за дневни светлини facepalm

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 23 окт 2012 12:20

Andonov написа:Предполагам, че ще може да се изключи от лонгкодинка. За други светлини става, но за тези не ми се е налагало.

по този начин като изгори крушката няма да имаш информация.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 23 окт 2012 12:22

К.Одаджийски написа:
borri написа:... не знам ще станели да вържа една крушка от тези халогените 12в 20ва преди диода за да,има съпротивление и ще я оставя вътре във фара :?:

Става и така

става да, но опре ли се някъде ще стане интересно, кабели, корпуси, късо... не е удачно.
п.с. резистора също грее доста, като се сетя моите светодиодни габарити как грееха заради Can залъгалката, чак след като един колега от друг форум ми показа, как е почнал да помътнява рефлектора и се усетих, че тия благинки са нож с две остриета...

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Вто 23 окт 2012 12:27

аз крушката ще я изолирам с алуминиево фолио,за да не прави тези проблеми и тя е много малка от порядъка на два сантиметра така че,не вярвам да има проблем ПС. пък мога да я изведа и външно не е проблем,няма да има нужда да прорязвам капачките на фаровете защото са гумени

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Вто 23 окт 2012 19:30

колеги стана с крушките само че,изкарах крушките извън фара за да няма проблеми в последствие,не знам само дали ще е надеждно така ама то ще си покаже :да: поздрави :beer

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Вто 23 окт 2012 21:48

... става като решение... но ще е ВРЕМЕННО.....

имам опит от такива залъгалки с обикновени крушки 21W които бях сложил в един стоп (от тия дет се слагат на ремаркетата отзад и имат фасунги за крушки)... ами да ти кажа неуспешен опит.... стопи се пластмасата.... тия стопове са ги правили за външен монтаж а не за монтаж в двигателния отсек.....

... та както казах.... температурата си е доста висока и не става за продължително ползване....

решението беше : монтиране на нискоомни руски керамични резистори отпред близо до решетката

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Вто 23 окт 2012 21:58

колега аз сложих халогени крушки от тия дето са за ползване в стайте,и ги сложих от вън на фара в дв.отсек без да опират никъде,за това не мисля че ще е проблем и че ще стопят нещо ако са във фара да,но ще продалжавам да търся нещо друго и ако намеря ще ги махна

Върни се в “Направи си сам!”