Стрнно поведение на табло Б3 Е2мотор
- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
Стрнно поведение на табло Б3 Е2мотор
Здравейте,от една седмица имам проблем с таблото.Изчетох доста неща свързани с уредите,но проблема ми не се реши.От начало започна да мига предупредителната лампа и реших да проверя дали причината не е под капака на колата.Антифриза е добре,промих и разширителното казанче,прегледах датчиците за масло да не са окислени,и ниво на масло До тук всичко е добре.Сметнах че проблема е наистина в таблито подмених си стабелизатора, 7810, но започна да загряват двата дебели резистора.От прочетеното разбрах че трябва да му разменя крачетата,и да ги запоя.Преди да го минтирам го замерих като му пуснах 12в.за да видя колко ще изкара на другото краче.Там нямаше 10 волта,в смисъл,имаше по високи стойности и аз му запойх на масата 1 резистор килоом.Вече ги имаше 10 в.Подмених и кондензатора който е с параметри 47микро фарада,и един резистор 23ома.И ЛАМПАТА ПАК СВЕТИ,а за капак сега и зумера пищи като побъркан.Интересното е че като угася касетофона тогава и той млъква. Рових се цяла седмица да намеря печатната плака с елементите и стойностите но уви. Та сега съм до никаде .Ако има някаде инфо за табло с часовник под формата на картинка моля да я качите че изглежда ще става по лошо.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Стрнно поведение на табло Б3 Е2мотор
emil210378 написа:Там нямаше 10 волта,в смисъл,имаше по високи стойности и аз му запойх на масата 1 резистор килоом.
ГолЕма грешка!

Сега това може да работи като всичко друго, но не и като стабилизатор!
Щом напрежението на изхода е било по-високо е можело да запоиш диод в права посока на изхода.
Но масата трябва да си е маса!

Имай предвид, че стабилизатора по правило дава до 1А.
Съответно и диода трябва да го поддържа този ток.
- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
А какъв волтаж трябва да подържа гледам че има от 10в. до 1000в.Или да е с приблизителни стийности с тези на стабелизатора
- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
emil210378 написа:А какъв волтаж трябва да подържа гледам че има от 10в. до 1000в.Или да е с приблизителни стийности с тези на стабелизатора
След монтирането на диод лампата гаснее ,но като пусна касетофона зумера пак писва ..ко правим
- emil210378
- Автомобил:
- Двигател:
А някой да има схема на платката с часовник на Б3 Е2 двигател 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
пусни си ново захранване за касетофона