Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
d0n_t0ni
Автомобил: Golf IV
Двигател: AZD

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот d0n_t0ni » Вто 23 окт 2012 11:42

stefan4o написа:Е нищо. Важното е клиентът да се чувства доволен. Пък това, че в сайта са по 104лв. бройката дори и без отстъпки, карай да върви, нали колегата е доволен, че са му направили "отстъпка" :Mr Green Fun Като сложиш и транспорта - ето ти цената на колегата mhihi

В сайта отстъпката е 20% и не е 104, а 114.. а на мен ми взеха по 117 с поставянето.. Ако си ги поръчаш от сайта си сметни доставката + поставянето и ще видиш, че не съм се прецакал :)

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Вто 23 окт 2012 12:06

гледам по кауфланд и карфур-а са изкарали вече зимните гуми :D
та се чудя кои са по добри- debica или tigar
някой карал ли е с гуми ТИГЪР.карал съм с дебица,меки са и ме устройват.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 23 окт 2012 12:21

oska написа:гледам по кауфланд и карфур-а са изкарали вече зимните гуми :D

Дебицата са в пъти по-добри от Тигъра колега :) Имал съм Тигър и повече никога няма да си купя :) Докато и аз бях доволен от Дебица, като съм търкалял и Навигатор и Навигатор 2!

Последна промяна от BG_POLICE на Вто 23 окт 2012 22:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 23 окт 2012 20:17

Дееебица е определено 3 нива над тигъра (нема такъв пластмасор) :063:

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 24 окт 2012 11:24

Да си вземеш гуми от кауфланд е все едно да си купиш лаптоп от битака.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 24 окт 2012 11:47

MMX написа:

Дебицата в Кауфланд, някаква специална кауфландска още по-евтина разработка ли е? :roll:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 24 окт 2012 11:56

MMX написа: Да си вземеш гуми от кауфланд е все едно да си купиш лаптоп от битака.

Гумите които си купуваш ти вероятно са оригинални а тези в Кауфланд са менте??? Дай малко инфо да ни ограмотиш всички тук?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 24 окт 2012 13:31

MMX написа:

Да си вземеш гуми от кауфланд е все едно да си купиш лаптоп от кауфланд. Просто гаранционното обслужване след покупката води до несигурност у купувача-може би много разправии, нищо повече.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 24 окт 2012 13:42

tisho_psg написа:
MMX написа: Да си вземеш гуми от кауфланд е все едно да си купиш лаптоп от битака.

Гумите които си купуваш ти вероятно са оригинални а тези в Кауфланд са менте??? Дай малко инфо да ни ограмотиш всички тук?

Ти и останалите по-горе не сте схванали идеята. Някой споменава че имало Тигър в Кауфланд и пита дали стават. Казвам му сравнението с лаптоп от битака. Според теб какъв е проблема да си купиш лаптоп от битака? Нищо не пречи да е хубав. Проблемът е ако ти не разбираш нищо от лаптопи и не отидеш в магазин за електроника, а се ориентираш към битака - ами ще имаш дръглив лаптоп. Същото е да си вземеш гуми от Кауфланд - някой забелязвал ли е там да се предлагат GoodYear или Continental? Аз мисля, че едва ли се е случвало. Сега схвана(хте) ли поне частично мисълта ми?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 окт 2012 13:48

Тя идеята на такива вериги като Кауфланд предполагам е да вземе някакво огромно количество гуми на преференциална цена и съответно да може да си позволи да ги пусне на цена малко под пазарната. Да се зариби народът, както се казва mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 24 окт 2012 13:57

MMX написа:Ти и останалите по-горе не сте схванали идеята. Някой споменава че имало Тигър в Кауфланд и пита дали стават. Казвам му сравнението с лаптоп от битака. Според теб какъв е проблема да си купиш лаптоп от битака? Нищо не пречи да е хубав. Проблемът е ако ти не разбираш нищо от лаптопи и не отидеш в магазин за електроника, а се ориентираш към битака - ами ще имаш дръглив лаптоп. Същото е да си вземеш гуми от Кауфланд - някой забелязвал ли е там да се предлагат GoodYear или Continental? Аз мисля, че едва ли се е случвало. Сега схвана(хте) ли поне частично мисълта ми?

Нищо не схванах аз? Има всякакви гуми,в Кауфланд продават евтини,защото средната заплата у нас е като у Сомалия и не се купува масово нов Гудиър Made in Germany (то едва ли и се внася много такъв въобще). Всеки си решава сам какви гуми да си купи,едва ли някой купувайки дебика или Тигър се заблуждава,че купува върха на сладоледа и едва ли му трябва специален консултант в Кафланд да го насочва какви гуми да си купи. Така,че не схванах никакъв смисъл в сравнението ти с лаптоп от битака.Даже не знам къде е и този битак.

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Сря 24 окт 2012 14:09

stefan4o написа:Тя идеята на такива вериги като Кауфланд предполагам е да вземе някакво огромно количество гуми на преференциална цена и съответно да може да си позволи да ги пусне на цена малко под пазарната. Да се зариби народът, както се казва mhihi

Там е работата, че цените са по-високи при тях. Сега са на промоция. Цена за 185/65/14 - 86лв. Иначе бяха 110лв

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 24 окт 2012 15:12

tisho_psg написа:Нищо не схванах аз? Има всякакви гуми,в Кауфланд продават евтини,защото средната заплата у нас е като у Сомалия и не се купува масово нов Гудиър Made in Germany (то едва ли и се внася много такъв въобще). Всеки си решава сам какви гуми да си купи,едва ли някой купувайки дебика или Тигър се заблуждава,че купува върха на сладоледа и едва ли му трябва специален консултант в Кафланд да го насочва какви гуми да си купи. Така,че не схванах никакъв смисъл в сравнението ти с лаптоп от битака.Даже не знам къде е и този битак.

По твоята логика в България сме много бедни и като купуваш гуми трябва да гледаш основно 2 неща: 1) размерът да е като за твоята кола; 2) цената да е ниска за да ти съвпадне с бюджета. Влизаш в супер маркета, гледаш гуми и купуваш.

stefan4o написа:Тя идеята на такива вериги като Кауфланд предполагам е да вземе някакво огромно количество гуми на преференциална цена и съответно да може да си позволи да ги пусне на цена малко под пазарната. Да се зариби народът, както се казва mhihi

Идеята е народът да е убеден, че всичко в Кауфланд е най-евтино и да се натресе да си купи гуми оттам - нищо че хем са скапана марка, хем не са и на ниска цена. Интересното е дали поне са осигурили безплатен монтаж или всеки се оправя сам.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 24 окт 2012 15:31

MMX написа: По твоята логика в България сме много бедни и като купуваш гуми трябва да гледаш основно 2 неща: 1) размерът да е като за твоята кола; 2) цената да е ниска за да ти съвпадне с бюджета.

Дори не подозираш колко си прав! Това е и не само моята логика mhihi

MMX написа: Интересното е дали поне са осигурили безплатен монтаж или всеки се оправя сам.

Осигурили са. В почивката си месаря от щанда с месо демонтира и монтира гуми.Безплатно. Сега навсякъде е пълно с безплатни неща :D

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 24 окт 2012 15:59

Е пък ако сме много богати, за къв к_р обсъждаме подобни гуми в темата. За къв в тема от 100страници има доста въпроси за сравнения на евтини гуми и въпроса как е поведението им, щото за 4-5 топ марки няма смисъл от такива въпроси.
Идеята на кауфланд, както и на метро и останалите е да купят тази сезонна стока, да я продадат по-цени по-ниски или същите от доста магазини за гуми. Но реализицията на стоката няма как да стане с голям ефект ако марките са гудиър мишлен и подобни защото цената ще е по-висока.

Последна промяна от hitman0013 на Сря 24 окт 2012 16:04, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”